Avast Free Antivirus - Безплатната Антивирусна Защита на Български

Avast Безплатен антивирусНай-популярната безплатна антивирусна програма в света, с повече от 226 милиона регистрирани потребители.

Системни изисквания:

- Процесор Pentium 3 или по - нов, 128 MB RAM, 1GB свободно дисково пространство

- Microsoft Windows XP SP2/Vista/7/8/8.1/10 (32/64 bit)

Тази версия е безплатна само за ДОМАШНА и НЕКОМЕРСИАЛНА употреба.

          

Полезни връзки:

 

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА 

Хибридни Облачни Технологии

 Антивирусен и Анти-malware Енджин

Антивирусното ядро защитава от вируси, spyware и други вредоносни заплахи, ядрото вече разполага и с алгоритъм, който разполага с възможността да си самоубочава и по този начин може да засече нови заплахи изключително бързо.

 Обновяване/Стриймване в Реално Време на Вирусните Дефиниции 

Всяка вирусна сигнатура идва в реално време, веднага след като има засичане за нея, чрез постоянна връзка със сървърите на вирусната лаборатория на AVAST, вместо да се налага да чакате нормалните периодични обновявания на антивирусната база данни.

 Система за Определяне на Репутацията на Файловете 

Вече с повече от милиард уникални файлове в нашата облачна инфраструктура, avast! FileRep ви дава информация за файла (дали е вреден или не), преди да го отворите – това се определя от това колко хора притежават файла и колко нов е той. Тази технология се използва и от антивирусното ядро, за да се вземат по-добри решения при откриване на непознати заплахи

 

Допълнителни Технологии за Защита

 Сигурност на домашната мрежа

Във версия 2015 е добавена нова и уникална функция - Сигурност на домашната мрежа. С помощта само на 1 клик можете да проверите вашата домашна мрежа за потенциални заплахи за сигурността, както и да получите съвети как да подобрите сигурността на мрежата. Това е още един начин да подобрите сигурността на вашият дом. 

 Проверка на HTTPS връзки

Ново подобрение в Интернет Щита позволява на Avast да сканира HTTPS сайтове/връзки за потенциални заплахи.

 Софтуерно Обновяване

Постоянното обновяване на различните програми инсталирани на вашият компютър понякога може да отнеме доста време, особено ако трябва да проверявате постоянно за нови версии. Софтуерното обновяване на avast! автоматично проверява избрани програми, които са инсталирани на вашият компютър и ви уведомява, ако има налично обновяване. Така вие не губите време в търсене на обновявания и винаги имате най-новите версии на всички важни програми, това допринася и за по-голямата сигурност на системата ви. При Avast Premier този модул работи в автоматичен режим.

 Почистване на Браузъри 

Този модул служи за почистване на вашият браузър от нежелани toolbars и допълнителни модули. Те често се инсталират без вашето знание, най-често с някоя безплатна програма. 

 

По-лесно Използване

 Нов Потребителски Интерфейс 

Новият потребителски интерфейс на avast! има за цел да ви предостави модерна навигация, която е лесна за усвояване от новите потребители, но в същото време дава големи възможности за персонализиране за напредналите потребители.

Достъп от Всякъде

Вече можете да настройвате един или няколко компютъра, които да можете да контролирате отдалечено от друга локация - така имате достъп до тях когато пожелаете. Устройството от което ще достъпите устройството трябва да има която и да е от версиите на avast!, но устройството, което ще бъде контролирано трябва да има инсталиран avast! Premier

Оптимизация за Тъч Екрани

Новият потребителски интерфейс има големи, лесни за натискане бутони, което улеснява неговото използване на устройства с Windows 8.

 

Допълнителна Защита

Анти-рууткит Защита в Реално Време 

Защитава срещу скрити вредители, или с други думи рууткитс, които се зареждат в ядрото на операционната система и са невидими за обикновените скенери.

avast! Online Security (добавка за Chrome, Firefox и Internet Explorer)

Предоставя ви информация за надеждността на интернет страниците, които посещавате всеки ден. Тази информация е достъпна благодарение да обратната връзка, която се получава от потребителите на avast!, както и с помощта на вградени умни алгоритми за откриване на phishing сайтове. 

Проверка при Стартиране на Системата

Проверява за зловреден код преди старта на операционната система Scans your computer for infections before the OS starts and before any viruses hidden beneath it are activated.

Автоматична Виртуализация

Предлага на потребителя да стартира подозрителни програми в специално виртуализирано пространство (avast! Sandbox). След като програмата привърши своето изпълнение, в зависимост от нейното поведение ще получите и препоръка за нейното третиране.

Интелигентен Скенер 

Намалява броя на проверените файлове, като използва доверен списък с приложения. Файловете идентифицирани като безопасни не се проверяват втори път, освен ако не бъдат променени.

 

Защита в Реално Време

Файл Щит (Обединява Файл щит, P2P/IM Щит, Скрипт Щит и Щит по понедение)

Проверява и анализира в реално време всички файлове, които се отварят или стартират.

Пощенски Щит

Проверява всички входящи или изходящи писма за зловреден код ( за MS Outlook се използва отделен модул).

Интернет Щит (Обединява Интернет Щит и Мрежов Щит)

Проверява всички посетени интернет страници, изтеглени файлове и java скриптове. Благодарение на интелигентното стриймване на потоците, Интернет Щита не забавя вашето сърфиранеЗащитава ви от мрежовите вируси и има два основни компонента: блокиране на URL, да предотвратяване на отварянето на заразени URL-и, и олекотена система за откриване на зловреден достъп до вашата система.

 

Други Характеристики

avast! Акаунт 

Уеб базирания портал на аvast! Акаунта събира на едно място всички ваши данни свързани с avast!. Позволява ви да следите всички ваши инсталации на avast!, както и вашите лицензи. Дава възможност за отдалечен контрол на устройствата (основно за Android).

 

                                                       

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.