С голямо удоволствие ви съобщаваме за наличието на новата версия на Avast Free/Pro/IS/Premier - 12.1.2272. Тази нова версия включва множество нововъведения и подобрения. Ето най-важните от тях:

avast freeПо-малко натоварване на системата

Новата версия на Avast ви носи 11% (средно) по-бързо стартиране на системата в сравнение с предходната версия на програмата. Също така инсталатора на програмата е с намален размер, за по-бърза сваляне.

За да бъде подобрено системното натоварване, част от процесите за разпознаване на заплахи са преместени в облака на Avast Software. При Windows 10, новата версия на Avast натоварва системата два пъти по-малко от Windows Defender, според независимите тестове на AV-Comparatives

CyberCapture

Тази нова технология е разработена от вирусната лаборатория на Avast за откриването на нови заплахи. Дневно се получават около 800,000 файла в лабораторията и половината от тйх са непознати заплахи. CyberCapture изолира непознатите файлове в безопасна среда и ги анализира в реално време. Това ви защитава от стартирането на потенциално непозната заплаха.

Нови месечни обновявания

От сега нататък програмата ще получава обновявания с нови нововъведения всеки месец.

HTTPS сигурност

Сканирането на HTTPS трафика е подобрено, за по-голяма сигурност на вашето сърфиране в Интернет.

Подобрена сигурност на домашната мрежа

Тази нова версия включва подобрения в сигурността на рутерите, включвайки откриването на 12 нови типа уязвимости в тях.

Подобрения в SafeZone (Сигурна Зона) Браузъра

Avast има свой собствен браузър и тай вече е с обновена версия, която работи по-бързо и по-сигурно. Вече притежава опция за блокиране и на реклами.

Още промени:

- Премахната е хардуерната виртуализация (NG) - тя е заменена от CyberCapture, която технология има много по-малка консумация на системни ресурси.

- Премахнат е модула за отдалечена помощ  (Remote assistance) - тази функция не се използва от по-голямата част от потребителите.

 

Всички, които вече имат инсталирана програмата, могат да я обновят пред вградения обновяващ механизъм.

       

 

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.