Силно уважаваната лаборатория на тестване на антивирусен софтуер AV-Comparatives оцени AVAST, като най-популярния избор за мобилна и компютърна сигурност в Северна Америка, Южна/Централна Америка и Европа, като тази тенденция се засилва и за Азия.

“Това проучване посочва, че AVAST е най-популярното име за сигурност в света,” каза Vincent Steckler, CEO на AVAST Software. “Ние с гордост защитаваме повече от 210 милиона устройства от хакери, крадци и дори правителства.”

Оценката идва от четвъртото годишно глобално проучване, огласено в края на Февруари, тази година. В проучването AV-Comparatives отчита, че Интернет потреблението сред домашните и бизнес потребители е нараснало, но начинът по който те осъществяват този дотъп се променя. Продажбите на смартфони и таблети значително са се увеличили, докато тези на лаптопите и десктоп устройствата са намалели. Това значи и че фокусът на киберпрестъпниците също се е променил.

Собствениците на Android устройства са изключително уязвими без антивирусна защита.

Собствениците на мобилни устройства бавно, но сигурно осъзнават, че опасността за техните устройства се увеличава. Проучването потвърждава, че броят на мобилни устройства защитени от антивирусен софтуер е значително по-малък от този на защитените десктоп машини, особено в Северна Америка.

“Знанията на потребителите за мобилните заплахи са опасно малки; през 2013, нашата вирусна лаборатория е открила повече от 1,850 нови мобилни заплахи всеки ден,” коментира гн. Steckler. “Хората използват техните мобилни устройства за банкиране, пазаруване и проверка на електронната си поща. Malware заплахите за мобилни устройства се увеличават с много големи темпове и хората трябва да защитават и тях, както правят и с техните десктоп устройства.”

avast! Free Mobile Security държи първа позиция в Северна Америка, Южна Америка и Европа, като е на отлични позиции и в Азия. Използвайте мобилната версия, за да защитите своите мобилни устройства, програмата е налична в Google Play Store.

За защита на десктоп машината си можете да използвате напълно безплатната версия на avast! Free antivirus, или да изтеглите някои от другите платени варианти

източник: blog.avast.com

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.