На 5-ти Февруари 2014, AVAST Software a.s., най-известната компания за сигурност в света обяви, че със CVC Capital Partners са подписали споразумение за голяма инвестиция в компанията. Инвестицията е на стойност 1 милиард долара, която има за цел да увеличи пазарния дял на компанията в САЩ и пазара за мобилна сигурност.

 Основана през далечната 1988, AVAST предоставя софтуер за защита на персонални компютри, смартфони и таблети за бизнес и домашни потребители. Компанията има над 200 милиона потребители и се разпространява на 40 езика, като така предлага най-популярната програма за защита в света - над 170 милиона защитени компютри. avast! Mobile Security изключително бързо се превърна в едно от най-популярните приложения за защита на Андроид устройства, като то се използва на над 40 милиона Андроид устройства.

Vince Steckler, CEO на AVAST, коментира: “AVAST неоспоримо е глобален лидер на пазара за PC антивирус, като навлизаме силно и на пазара за мобилна сигурност – но все още не сме номер едно на всеки пазар. CVC ни предоставя ресурсите да станем номер едно в PC сигурността в САЩ и Азия, както и да стъпим по-стабилно на пазара за мобилна защита.”

Lorne Somerville и Siddharth Patel от CVC Capital Partners коментираха: "Ние сме изключително заинтригувани от партньорството ни с AVAST и техния изключителен мениджърски екип, като се радваме, че ще подкрепим тяхното виждане за компанията. Фокусът на AVAST върху потребителите, най-добрата технология и големия напредък в мобилната сигурност, разграничават компанията от всяка друга софтуерна компания за сигурност. Още повече, ние наистина вярваме в способността на компанията да предложи още и още на своите над 200 милиона потребите, като се основава на философията, че техните безплатни продукти трябва да са по-добри от платените продукти на конкуренцията. Много се радваме, че ще можем да се присъединим към основателите на компанията и Summit Partners, като подкрепим компанията в следващия й интересен период на развитие и растеж.”

Summit Partners е инвеститор в AVAST Software от 2010 година, който държи част от акциите на AVAST, заедно с основателите на компанията, Eduard Kučera и Pavel Baudiš. Scott Collins, Директор на Summit Partners коментира: “Ние приветстваме възможността да работим заедно със CVC. AVAST е една много успешна инвестиция за нас и бихме желали да продължим да изграждаме и разширяваме AVAST.”

Pavel Baudiš и Eduard Kučera казаха: “Имахме възможността да опознаем CVC много добреl и смятаме, че те споделят нашите ценности, и затова сме сигурни, че те са идеалния партньор за развитието на AVAST. Има още толкова много възможности пред компанията, като със знанията и ресурсите на CVC, ние ще сме по-подготвени за следващата вълна на развитие.”

Приключването на сделката се очаква през Март 2014.

източник: www.avast.com

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.