Тъй като първоначално тази информация не трябваше да става публична, за още около седмица, но явно някой не издържа е време да научите малко повече за предстоящата нова версия - avast! 2014. Очаква се публичните бета тестове да започнат до седмица. Ето и новостите:

 НОВ МОДЕЛ ЗА НОМЕРАЦИЯ И ИЗЛИЗАНЕ НА НОВИТЕ ВЕРСИИ

До момента нови версии с големи промени бяха пускани всяка година през Февруари. От сега нататък версиите с големи промени ще бъдат пускани през Октомври. Това е поради причината, че повечето конкуренти пускат своите нови версии тогава и очакването на повечето потребители е същото. Другата промяна е с номерацията на версиите - както забелязахте новата версия на програмата ще е avast! 2014. AVAST минават на нова схема за номерация, която е подобна като тази на конкуренцията. Това е отново с цел улесняване на потребителите при избора на най-съвременната версия на програмата.

НОВОСТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАЩИТАТА

- Нова технология DeepScreen - тази технология позволява на avast! да взема по интелигентни решения при засичането на нови или непознати заплахи. DeepScreen ще замести AutoSandbox функцията.

- Нов ограничаващ режим - това е нов режим на работа на програмата, препоръчителен за нови (не достатъчно технически запознати) потребители (като например баба ви :) ): автоматично се блокира стартирането на изпълними файлове, които по подразбиране биха активирали функцията DeepScrееn или може са позволява стартирането само на програми, които са познати на FileRep.

- Подобрени възможности за проверка в облака на подозрителни файлове - това включва и нови подобрени механизми за събиране на информация от сензорите на avast!.

- Постоянно стриймване на обновявания (CSU) - за моментално откриване на нови зарази. Това не е точно нова функция, но в новата версия 2014 на програмата тя е преработена, както и поддържащата инфраструктура за поддръжка на тези обновявания. В момента се извършват по около 350-400 обновявания на ден, което се равнява на едно обновяване на всеки 3,75 минути, 24x7, 365 дни в годината. Също така стриймваните обновявания вече могат да съдържат и по-голям брой различни дефиниции.

- Подобрено почистване на malware - това важи за стандартните malware заплахи, както и за рууткитс и файл инфектори.

ДРУГИ НОВОСТИ

- Изцяло преработена добавка за браузъри - включва рейтинги за сигурност, защита от malware, phishing сайтове и функция срещу следене (Do-Not-Track (DNT)), за да сърфирате на спокойствие. Функцията срещу следене няма да разчита на DNT HTTP хедърите (което е и по-ненадеждно); вместо това ще се използва специална технология, която не може да се избегне от сървърите.

- Изцяло нова Сигурна Зона (SafeZone) - за още по-сигурно онлайн пазаруване. Вече потребителите ще могат да превключват между Сигурната зона и обикновения браузър само с един клик. Също така сайтовете за онлайн банкиране ще могат автоматично да се отварят в Сигурната зона.

- Спасителен диск (Rescue disk) - потребителите ще могат да създават спасителен буут диск за възстановяване и почистване на системата с Avast.

ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ

- Нов потребителски интерфейс - нов опростен потребителски интерфейс за лесна навигация и потребителски комфорт. Това е най-голямата промяна на интерфейса след версия 5.0. Също така щитовете за защита са слети и вече ще са само 3 (Файл Щит, Интернет Щит и Щит за електронна поща).

- Централизирано управление - ще можете да управлявате всички свои устройства директно от вашият Avast акаунт на http://my.avast.com/.

- Драматично намален размер на програмата - пълната инсталация ще е по-малко от 60MB, за сравнение сегашната версия е 120MB, намалено е и натоварването на системната памет. По подразбиране инсталацията ще се прави от нов инсталатор, който винаги ще осигурява последната достъпна версия за инсталация.

- По-бърза проверка на системата - благодарение на оптимизации в сканиращия механизъм (за пример проверката на EXE файлове е около 2 пъти по-бърза, а проверката на текстово съдържание ще бъде 10 пъти по-бърза.

- Изцяло пренаписан инсталатор/механизъм за обновяване - това ще направи процесът на инсталация или обновяване по-бърз, по-лесен и по-надежден.

- Изцяло преработена Огнена стена - огнената стена е пренаписана, за по-добра съвместимост с последните версии на Windows, по-добра производителност и пълна поддръжка за IPv6.

- Нова система за лицензиране - нова система за лицензиране, която има за цел да улесни управлението на различните продукти. Системата разчита на кодове за активация.

- Множество подобрения в модулите за Софтуерно обновяване (Software Updater) и Почистването на браузъри.

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.