Излезе нова версия на avast! Free/Pro/IS/Premier 2014 с номер 9.0.2011, която добавя няколко интересни нововъведения и подобрения, както и би трябвало да реши проблемите с предходната версия. Ето и списък с най-важните промени:

 

Промени в програмата:

- Интернет Щита е напълно пренаписан, като вече не работи като прозрачно прокси. Което значи, че Интернет трафика вече няма да се пренасочва към процеса AvastSvc.exe - което трябва да доведе до по-малко конфликти с други огнени стени ( особено по-стари такива, които не поддържат прозрачно прокси), както и носи подобрение в производителността и стабилността на програмата. Освен това (тук идва наистина интересната част) това ще позволи на Интернет Щита да засича повече заплахи (предишната версия на Интернет щита имаше някои ограничения).

- Огнената стена (в IS и Premier) също е претърпяла значителни промени. Вече тя трябва да е съвместима с по-голям брой приложения, като например Java и различни VPN услуги.

- Направени са подобрения в инсталатора/обновяващия механизъм, които трябва да подобрят инсталирането на програмата на заразени машини. Инсталатора вече се защитава от самозащитния модул на avast! от самото начало на инсталацията, което го прави по-устойчив на вируси (ако имате проблеми със стартирането на инсталатора в началото, може да пробвате да го преименувате с име по избор)

- Промени във Файловия Щит, които трябва да доведат до по-добра производителност, особено при копирането на файлове и инсталиране на програми.

- Модула за почистване на браузърите също е подобрен и вече може да премахва и най-упоритите туулбарове и други "PUBEs" (Потенциално нежелани допълнения за браузър)

- Всички докладвани проблеми в предходната версия трябва да са поправени.

- За потребителите които изпробват триал версиите има добавени интерактивни упътвания, които обясняват всички нови функции.

Нови модули:

- Връзка към новия продукт avast! GrimeFighter. GrimeFighter е продукт за оптимизация на компютъра и е резултат от придобиването на Jumpshot, което стана по-рано тази година. Това ще бъде самостоятелен продукт (ще се продава отделно), но ще има връзка с Avast.

- SafePrice е нова функция в модула за браузъри на avast. Тя е предназначена да ви предоставя винаги най-добрата цена на определен продукт, при онлайн пазаруването. Когато посетите онлайн магазин и изберете продукт, който желаете да закупите, модула автоматично ви показва съобщение, ако същият продукт е наличен на по-ниска цена в друг онлайн магазин. Тази функция може да бъде изключена от настройките на модула.

Всички, които имат вече инсталирана програмата, могат да я обновят през обновяващият механизъм.

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.