На 15 Октомври 2013 AVAST Software обявиха старта на новата версия на своята антивирусна програма - avast! 2014 – най-модерната до сега версия на антивирусния софтуер, който защитава една четвърт от всички компютри по света. avast! 2014 носи множество подобрения в производителността, времето за инсталиране и изтегляни, както и подобрения в сигурността.

avast antivirus

“Новата avast! 2014 доказва нашета решимост да предоставяме по-бърза и по-добра защита на пазара,” коментира CEO-то на AVAST Vincent Steckler. “Това е кулминацията от 25 години разработки и опит в защитата на почти 200 милиона устройства – много повече от другите антивирусни продукти.”

avast! 2014 предоставя нова функция срещу проследяване на потребителското поведение (Do Not Track), която е вградена в новият модул за браузъри. Тази технология предоставя на потребителите възможността да избират коя компания може да следи тяхното онлайн поведение. За платените продукти на AVAST, функцията Сигурна Зона (SafeZone) предоставя допълнителна защита при онлайн финансови транзакции.

В допълнение avast! 2014 предоставя по-добра защита с помощта на новата технология DeepScreen. Това позволява на avast! да прониква през заблуждаващ код и други техники, които авторите на вируси използват, за по добро откриване на зловредните намерения на приложенията. Нововъведение в avast! 2014 е и новия режим за заключване (Hardened Mode), който позволява на потребителите да превключват към режим в който могат да се стартират само доверени изпълними файлове.

Последната версия позволява на потребителите за създават и стартиращи антивирусни дискове/USB носители. По този начин ако нещо се случи с компютъра ви, можете да използвате този диск или USB памет, за да почистите и възстановите компютъра. Спасителният диск е базиран на Windows PE (pre-installation environment), което позволява използването му дори при не работеща операционна система. Функцията за създаване на спасителен диск е достъпна във всички версии на avast!

avast! 2014 притежава и напълно преработен потребителски интерфейс, като промените са базирани на препоръките на потребителите. Потребителите ще намерят новия интерфейс за по-опростен, като вече е по-лесно да намерите това което търсите.

“Представянето на avast! 2014 е голяма стъпка напред,” коментира CTO на AVAST Ondřej Vlček. “Вече имаме възможността да стриймваме повече от 250 микро обновявания на ден към всички активни устройства, като по този начин допълнително подобряваме възможностите за засичане на заплаха.”

В подкрепа на пускането на avast! 2014, AVAST ще проведе и малък конкурс с награди в очакването на своят 200 милионен потребител. Повече подробности ще бъдат разкрити скоро.

avast! 2014 e достъпна в 4 потребителски версии – avast! Free Antivirus, avast! Pro Antivirus, avast! Internet Security и avast! Premier – както и на повече от 40 езика.

Повече подробности относно всички промени в версия 2014 на avast! можете да намерите на тази страница.

Всички, които имат вече инсталирана програмата, могат да я обновят през обновяващият механизъм.

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.