Една от малко известните възможности на avast! е тази за блокиране на потребителите на достъпа до определени сайтове. За кого тази възможност може да е полезна ?

  • за родители, които искат да осъществят родителски контрол върху ползването на компютъра - ограничаването на достъпа на децата до неподходящи за тяхната възраст сайтове;
  • за системни администратори, които трябва да наложат контрол над служителите във фирма - блокиране на достъпа до сайтове, които не са свързани с работата на служителите;
  • за всички останали, които могат да намерят подходящо приложение на тази възможност;

Имайте в предвид, че тази опция е ефективна само когато имате зададена парола за достъп до настройките на програмата, в противен случай потребителите лесно биха могли да я изключат! Тази опция е достъпна за всички версии на програмата.

Как да блокираме сайт ?

Стъпка 1 - отваряме настройките на програмата:

Стъпка 2 - в прозореца с настройки отидете на категорията "Активна Защита" и срещу "Интернет Щит" цъкнете на иконката за отваряне на допълнителните настройки на щита:

Стъпка 3 -в настройките на Интернет Щита отидете на категорията "Блокиране на Сайт" и включете тази възможност като активирате настройката "Включи блокирането на сайтове". След това в списъка по-долу въведете сайтовете, които желаете да блокирате. Имайте в предвид, че можете да използвате маски и да блокирате само определени страници или цели сайтове, или дори сайтове, които съдържат определена фраза. Пример - за да блокирате сайт, който съдържа фразата "crack" трябва да въведем тази команда " *.*crack*.* "

След това просто запазваме настройките и вече сме блокирали нежеланите сайтове, а потребителите ще получават следното съобщение при опит за достъп до сайта:

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.