Тъй като вече няма отделни инсталатори за различните езикови версии на програмата, понякога потребителите без да искат инсталират програмата директно на английски (примерно ако ползват системи на английски език) и след това не могат да открият как да сменят езика. Като понякога прибягват до пълна преинсталация на програмата, само за смяна на езика, като това не е необходимо. Съществува и по-лесен начин за това. Ето как:

Показаните съвети важат за всички версии на avast! - Avast Free, Avast ProAvast Internet Security и Avast Premier

Стъпка 1 - В интерфейса на програмата и отворете настройките на програмата:

Стъпка 2 - В настройките вървете в категорията "General" (Основни) и от падащото меню "Language" изберете "Български", след това просто натиснете бутона "OK" и интерфейса трябва да стане на Български. Ако тази възможност липсва ще трябва да инсталирате допълнително тази възможност от бутона "Install additional languages", като продължите към стъпка 3:

Стъпка 3 (в случай, че трябва допълнително да инсталирате Български) - от появилото се меню маркирайте "Български" и след това натиснете бутона "OK":

Стъпка 4 - изчакайте програмата да инсталира новите компоненти - имайте в предвид, че за това се изисква Интернет връзка:

Стъпка 5 - след като инсталирането привърши, в падащото меню (описано в стъпка 2) за избор на език трябва да виждате възможност за избор на Български. Изберете го и натиснете бутона "OK". Не се изисква рестарт на компютъра за тази промяна.

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.