Защо планирането на проверки е полезно ? Много просто, въпреки, че имате защита в реално време, която проверява всички дейности извършвани на вашият компютър, извършването на допълнителни проверки, поне веднъж седмично (и тук един интересен факт - потребителите на avast! правят средно по 9 проверки на системите си месечно) значително може да увеличи сигурността на вашата система, тъй като допълнителните проверки могат да открият някой случайно промъкнал се недоброжелател, или с други думи malware.

Първо се уверете, че имате инсталирана някоя от версиите на avast! antivirus, след това следвайте тези стъпки, за да планирате своята редовна проверка на системата:

Стъпка 1 - Отворете интерфейса на програмата и изберете бутона "Проверка" от менюто в ляво и след това "Провери за вируси";

Стъпка 2 - Изберете вида на проверката, която искате да планирате от падащото меню в горната дясна част на интерфейса, препоръчително е да изберете опцията за пълна проверка на системата, след като направите избора си натиснете бутона "Настройки...", който ще намерите точно под описанието на избраната проверка; 

Стъпка 3 - От отворили я се прозорец с настройки, в лявата част изберете секцията "Планиране" и веднага след това ще видите всички налични възможности за планиране на проверка на системата. Включете настройката "Планирай тази проверка" и задайте желаните параметри, като имате възможност да планирате проверки веднъж дневно, всяка седмица, всеки месец или дори само веднъж в определен от вас момент. Препоръчителната честота за планиране на проверка е веднъж седмично.

След като изберете вида на честотата на проверка, по-долу в настройките ще видите допълнителните настройки, като кой точно ден, кой час да стартира проверката. След като въведете данните просто запазете настройките и всичко е готово. Приятно ползвате.

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.