Въпроси за инсталирането на avast! antivirus

Инсталацията на avast! antivirus, независимо дали искате да инсталирате безплатната или някоя от платените варианти, протича по почти един и същи начин, ето основните стъпки, които трябва да направите, за да защитите вашият персонален компютър.

Стъпка 1 - Изтеглете инсталатора на желаната версия на avast! antivirus

Стъпка 2 - Стартирайте инсталатора като имайте в предвид, че инсталацията трябва да бъде направена от администраторски акаунт. След стартирането ще видите следния екран (вижте снимката по-долу), ако интерфейса на програмата е на различен от български език, то той може да бъде пременен от бутона в горния десен ъгъл на прозореца.

инсталация на avast - Стъпка 1

За повечето потребители е препоръчително на изберат "Нормална Инсталация", което ще инсталира програмата с всички нужди модули и настройки по подразбиране. Ако изберете "избор на инсталация", ще имате възможност да изберете кои модули на програмата да бъдат инсталирани и кои не (огнена стена, интернет щит, файлов щит, чистач на браузъри и др.)

Стъпка 3 - На следващия екран ще видите лицензното споразумение на програмата и съобщение, че програмата ще събира данни (спокойно, това НЕ включва лични данни) и ще ги праща към AVAST Software, за анализ, като те ще се използват за подобрение на програмата.

инсталиране на avast! - стъпка 2

Стъпка 4 - Следва процесът на инсталация на програмата, като тук не е необходимо на правите нищо, освен да изчакате минутка, инсталацията на приключи.

инсталация на avast! - стъпка 3

Стъпка 5 - Инсталацията е приключила, след това ще бъде стартирана кратка проверка на системата. Тук идва и единствената разлика в това коя версия инсталирате - ако инсталирате avast! Free antivirus не е нужен рестарт на системата, ако инсталирате някоя от платените версии на продукта като avast! Pro, avast! Internet Security или avast! Premier ще трябва да рестартирате компютъра си преди да можете да използвате пълните възможности на програмата.

инсталиране на avast! - стъпка 4

Стъпка 6 - След като вече имате инсталирана програмата, в зависимост коя версия сте инсталирали трябва да правите следните неща:

  • Ако сте инсталирали безплатната версия avast! Free antiirus - трябва да направите безплатна регистрация, за да ползвате програмата безплатно след като 30-дневния пробен период изтече.
  • Ако сте инсталирали някоя от платените версии - avast! Pro, avast! Internet Security или avast! Premier - след като 30-дневния пробен период изтече, ще трябва да си закупите лиценз, за да продължите да използвате програмата, или да преминете на безплатната версия.

инсталация на avast! - финал

Share

Последни обновявания

Вирусна База Данни

VPS:200311-0 - 11.03.2020 г.


 Avast Free/Premium Stable

20.1.2397  -  25.02.2020 г.