avast! на Български

avast! antivirus => avast! Free/Pro/IS/Premier => Темата е започната от: arob в Март 10, 2009, 07:51:46 pm

Титла: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 07:51:46 pm
Искам някои да ми обясни как става сканирането и как се чистят вирусите ако някои ми обясни ще му бада много благодарен  :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: XMAS в Март 10, 2009, 08:35:19 pm
Здравей,

По принцип има доста информация относно работата с програмата, примерно:
1. Можеш да прочетеш упътване за инсталиране на следната страница - http://avast.softvisia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=28
2. Можеш да намериш инструкции за настройка на следната страница - http://avast.softvisia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28
3. Когато стартираш програмата за първи път ще видиш прозорец с подробна информация на български за проверка на компютъра: (виш прикачената снимка)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 08:45:16 pm
Да ама ас истеглих 1 тук дето е безплатната версия и някои раоти се раминават с опатването но все пак го нрапраиь така както тряа :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: XMAS в Март 10, 2009, 08:48:24 pm
Безплатната версия и платената не се различават съществено една от друга (особено в начина на работа), така , че инструкциите са валидни и за двете версии ;)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 08:56:24 pm
Само да те питам като дадах с дясно копче на "а" и натиснах без да исках на 1 от щитовете
и без да исках го махнах има ли значение или не ???? :(
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 08:58:58 pm
То има и някакъв код тряа ли да го ваведа и от каде мога да го намеря ? Извинявам се за въпросите но ми е спешно ? :(
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: larycc в Март 10, 2009, 09:04:10 pm
Само да те питам като дадах с дясно копче на "а" и натиснах без да исках на 1 от щитовете
и без да исках го махнах има ли значение или не ???? :(
Щракни отново с десен бутон, иди на КОНТРОЛ НА ЗАЩИТА ПРИ ДОСТЪП , щракни с ляв бутон върху него, намери услугата, която си спрял и я пусни, като натиснеш ПРОДЪЛЖИ. Какъв код ти иска и къде?
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: XMAS в Март 10, 2009, 09:04:32 pm
Кой щит си изключил ?

Както казах всичко си е обяснено подробно в линковете които ти дадох, но въпреки това ето от ТУК (http://www.avast.com/eng/home-registration.php?lang=BLG) можеш да получиш лицензен номер (всичко е на бг)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 09:06:09 pm
То фактически няма нищо да прая то като натисна "а" ми излиза и долу ми пише брой заразени ако ми искара нещо ще ми испишили ? Последен въпрос :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: larycc в Март 10, 2009, 09:09:36 pm
Задъжително ще ти изпищи и ще започне да ти мига на компа по средата на монитора едно съобщение. Споко, ще разбереш :D
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: XMAS в Март 10, 2009, 09:10:16 pm
То фактически няма нищо да прая то като натисна "а" ми излиза и долу ми пише брой заразени ако ми искара нещо ще ми испишили ? Последен въпрос :)
Правилно, ако бъде открит проблем/зараза то програмата ще те уведоми по доста шумен начин  ;D 8)


тцтцт larycc пак ме изпревари ;D
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 09:10:46 pm
Ок мерси много за информацията много сам ви благодарен :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: larycc в Март 10, 2009, 09:13:43 pm

тцтцт larycc пак ме изпревари ;D
Тука са ясни работите, пичът се ориентира. Ти си виж ЛС, да видим кво ще правим с моя проблем :-\
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 09:39:39 pm
Искам още нещо да питам там дето е нормална и висока на кое тряа да е и не мога да си варна тоя шит ако може да ми кажеш малко по като за начинаещ :) мерси предварително :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 09:41:11 pm
Автоматично ли се ъбдейтва или ас тряа да го напрая ???
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: larycc в Март 10, 2009, 09:49:15 pm
Кликваш с десен бутон върху иконката на Аваст в трея, отива на първото, отваряш щитовете и като ги маркираш един по един с ляв бутон и ще видиш кой ти е спрян - на него ще ти даде да натиснеш ПРОДЪЛЖИ. Иначе остави ги на нормална. И всичко само се ъпдейтва. Не пипай нищо друго. И прочети повечко тук, преди да питаш друго.
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: arob в Март 10, 2009, 10:03:39 pm
А да опрайх го мерси много :):):):)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: NIKIEVROTO в Март 10, 2009, 10:30:11 pm
Автоматично ли се ъбдейтва или ас тряа да го напрая ???

Програмата си се ъпдейтва автоматично.Е ако желаеш може да я направиш да я ъпдейтваш и ръчно щом толкова много желаеш :D :D
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: NIKIEVROTO в Март 30, 2009, 01:11:39 pm
Привет на всички и честиа първа пролет !  :)

Мисля , че тука трябва да попитам по този въпрос , който ме интересува , защото това е част от работата на Аваст! та значи..

Днеска ми излезе този прозорец и искам да знам какво точно означава.Много пъти ми е излизал до сега въпреки , че му давам да не ми показва този прозорец но това не ме бърка.Просто ми е любопитно какво ще рече това съобщение.Като за целта изболзвам отделен Firewall а не този на Windows.
(http://store.picbg.net/pubpic/6C/EE/faa044a26e076cee.JPG)

Благодаря предварително и Лек ден на всички.  :)
Титла: Re: Как работи Avast ???
Публикувано от: larycc в Март 30, 2009, 05:56:04 pm
Здрасти. Преди 2 години и аз имах същия проблем (http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,31.0.html). Тогава XMAS ми препоръча да си сложа стена, защото аз дори вградената не бях включил. После сложих Sygate PF, но включих и вградената на Уиндоус. НАправи ми впечатление, че когато изключа вградената стена и атаките започват. Пешо ми препоръча нещо в последния си пост по темата, но не зам ако забраня тези портове дали няма да спра трафика към локалния тракер, затова не съм ги спрял. Сега съм с Комодо и пак така - когато спра вградената стена и започват тези атаки. Някои казват, че не е хубаво да имаш две стени, но при  мен си работят без проблеми Комодо и Уиндоус-ката.