avast! на Български

avast! antivirus => avast! Free/Pro/IS/Premier => Темата е започната от: petepetrov в Март 01, 2009, 05:26:38 pm

Титла: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Март 01, 2009, 05:26:38 pm
Някой може ли да ми каже защо менютата в аваст са ми на йероглифи и как мога да ги оправя

ADMIN: Моля прочетете правилата!!! (http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,2.0.html)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 01, 2009, 05:32:38 pm
Здравей,

Пробва ли следното решение - http://avast.softvisia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=30 (http://avast.softvisia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=30) ?  ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 01, 2009, 06:03:23 pm
И аз имам такъв проблем. Пробвах с това, което предлагате, но не става, все същото е.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 01, 2009, 06:06:56 pm
И аз имам такъв проблем. Пробвах с това, което предлагате, но не става, все същото е.
Можеш ли да пуснеш снимка на екрана ?

Рестартира ли компютъра сле въвеждане на настройките ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 01, 2009, 06:18:58 pm
Ще направя снимка, но сега ми дойдоха гости. Ррестартирала съм компа. Извинявам се, но трябва да стана. Зная, че точно Вие ще ми помогнете и Ви благодаря предварително.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 01, 2009, 07:34:32 pm
Да не би случайно да имаш инсталиран Flex Type ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 01, 2009, 10:47:42 pm
да, имам флекс таип
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 12:25:13 am
Пак проблем , сега не мога да кача снимката, казва ми , че е много голяма. А аз я снимам с уеб камарата и не мисля, че е толкова голяма .
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 12:38:24 am
снимчицата я направи в jpg

Ето така трябва да направиш настройките в контролния панел !

...и след това рестартирай ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: larycc в Март 02, 2009, 09:13:05 am
За снимката - отваряш Аваст на менюто с йероглифи, после използваш бутона Print Screen (някъде на клавиатурата е - потърси го). като го натиснеш правиш снимка на екрана, затова трябва йероглифите а се виждат. След като го натиснеш един път (няма нужда да го задържаш) отиваш на старт менюто, отваряш Paint, отиваш на Edit, и щракаш Paste и би трябвало да ти сe появи снимка на екрана. Пoсле отиваш на Save As, избираш си някъде място, където ще запаметиш снимката, пишеш някакво заглавие и избираш файлово разширение JPEG , защото по подразбиране е BMP. И размерът е някъде към 160кб.После я прикачваш тук.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: gecata в Март 02, 2009, 10:31:19 am
Използвай програмката CYRA 1.6 за промяна на кодировката на Операционната Система oт 1251 => 1252...Някои приложения имат проблеми с родния език като се появяват иероглифи и тази програмка се справя с този досаден проблем в повечето случаи... http://www.parkovka.kz/myasnick/cyra.exe (http://www.parkovka.kz/myasnick/cyra.exe)
Премахни Flex Type с инструмента(на български е) от темата и пак с него и инсталирай фонетиката http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6641&hl=

ПП:Забрави вече за Flex Type.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 12:01:59 pm
Относно снимката - максималният позволен тук е 128 - пак няма да стане.Ще се опитам да я направя в jpg.

Относно настройките в контролния панел - такива ми са, каквито ми е показал sergo_k , с изключение на кода -code page-там нямам отметки на кирилица на руски и кирилица на български, както е показана на картината. Като сложа отметките и дам ок ми иска диск за инсталиране.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 12:14:09 pm
намери си инсталационнен диск.
Без него няма да стане ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 12:16:49 pm
Благодаря. Ще си сменя антивирусната по-скоро.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 12:20:38 pm
ето още
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 01:08:14 pm
Значи може да използваш Аваста на английски, там няма да имаш проблем....
Но така като не си оправиш проблема, винаги ще имаш проблем с програмите който са на български и не са с Unicode поддръжка !
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 01:11:08 pm
Аз си инсталирах аваст на български, защото не зная английски. Ще видя какво ще направя. Благодаря ти .
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 01:14:59 pm
моля !

Винаги когато можем, ще помагаме ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 01:43:15 pm
Направих си го на английски, но ще трябва да си оправя лаптопа. Ще трябва да потърся специалист да ми намери диск.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: gecata в Март 02, 2009, 02:04:50 pm
ето още
Пробва ли с посочената от мен програма в предния пост Cyru 1.6 тя е точно за таквиа пролеми стартираш я ,инсталриаш и тя т и рестатира машинката...
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 02:11:51 pm
Прочетох това, което си написал, но ме притеснява премахването на флекс тайпа . Аз си пиша на кирилица с българските букви от 20 години - на фонетика не мога .
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: larycc в Март 02, 2009, 02:21:52 pm
Може да я преоразмериш с някоя програма или да изрежеш само картинката, която ти трябва, но нищо - вече се вижда проблемът. И при следващия преинстал си помисли дали да сложиш ФТ.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 02:58:37 pm
Добре - в крайна сметка флекс тайпа е виновен за всичко, така ли? Ако го махна, какво да си инсталирам, така че, да пиша на български с българските букви?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: gecata в Март 02, 2009, 03:04:47 pm
Добре - в крайна сметка флекс тайпа е виновен за всичко, така ли? Ако го махна, какво да си инсталирам, така че, да пиша на български с българските букви?
Flex type-a  винаги е винвен  :D За да си пишеш на БДС не ти трябва нищо,за да пишеш на фонетика трябва да я инсталриаш...
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 03:11:00 pm
Проблема е, че не са маркираните онези полета с кодовите таблици, дето съм ти приложил шотове !
Намери човек с инсталационен диск на Windows XP и изпълни нещата, които ти бях написал :)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 03:13:02 pm
Добре, така ще направя!
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 03:14:00 pm
И ФТ няма да го махам.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 03:16:54 pm
флекса е "некадърна" програма, НО няма да го обсъждам в момента.
Въпроса е да си оправиш четенето на кирилица.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 03:18:28 pm
Ок, благодаря много.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 02, 2009, 04:32:39 pm
По принцип, ако питате мен няма нужда от FlexType, тъй като вече Windows си поддържа перфектно и фонетика и БДС стандарта - просто програмата е ненужна. Но това вече е въпрос на предпочитания.

Пробва ли да премахнеш напълно прогрмата и след това да я инсталираш отново - Add/Remove Programs - avast! antivirus - Remove/Премахни. И след това изтегли наново инсталационния файл от ТУК (http://avast.softvisia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=29) .

Вече ограничението за прикачените файлове е 500 KB ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 04:41:13 pm
Честно да си призная, чаках да прочета Вие какво ще кажете.Ще пробвам по-късно и това.  Но скоро я обновявах от http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,303.0.html . 
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 02, 2009, 04:44:19 pm
Но скоро я обновявах от http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,303.0.html . 
Да, линковете са едни и същи. А имаше ли проблеми преди да я обновиш ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 04:46:58 pm
Не никакви проблеми . Деинсталира се старата и се инсталира новата ,но иероглифите пак се появиха. И затова продължавах да чета в нета и да търся решение на въпроса.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 02, 2009, 04:54:53 pm
Е добре тогава, само за проба да установим дали наистина е от FlexType, можеш ли да направиш следното.

1. Деинсталирай Flex Type напълно
2. Рестартирай компютъра.
3. Деинсталирай avast! , и пак рестартирай.
4. Почисти регистрите на компютъра примерно с CCleaner (http://www.ccleaner.com/download/builds/downloading-slim) .
5. Инсталирай пак avast!
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 04:59:35 pm
Ще се опитам, само точка 4 не ми е ясно какво точно да направя. Ако ми обясните, може и да се справя.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 02, 2009, 05:09:29 pm
Ще се опитам, само точка 4 не ми е ясно какво точно да направя. Ако ми обясните, може и да се справя.
Ами изтегляш си програмата и я инсталиаш, след това я стартираш и избираш (в лявата страна на екрана) Registry - > Scan for issues и след като проверката приключи даваш на бутона Fix Selected issues ;)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 05:10:53 pm
Добре, ще се опитам да го направя. И после ще пиша какво е станало. Дано  да не ми се смеете само.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 05:19:18 pm
offtopic

Нека да не ви звучи като заяждане, ама след като е ясно защо е така ситуацията, защо ви е да си губите времето с "глупости" ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 05:23:37 pm
Имам достатъчно свободно време и е удоволствие да го запълвам с тези "глупости".
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 05:28:06 pm
Извинявай тогава !
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: larycc в Март 02, 2009, 05:51:16 pm
Най-често се учим чрез проба-грешка, но  мисля, че махането на ФТ може да доведе до проблеми с останалите шрифтове. Иначе почистването с Ccleaner няма да навреди да махнете малко боклук от компа. Само да вметна, че има и бълг. вариант на CC и може да пробваш с него.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 06:41:32 pm
Най-често се учим чрез проба-грешка, но  мисля, че махането на ФТ може да доведе до проблеми с останалите шрифтове. Иначе почистването с Ccleaner няма да навреди да махнете малко боклук от компа. Само да вметна, че има и бълг. вариант на CC и може да пробваш с него.
Точно това стана.Направих всичко, което ми каза XMAS и сега не мога да пиша на български. Помогнете ми.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 06:50:19 pm
Изпълни следните стъпки :

Превключването между езиците става с Alt+Shift
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 07:16:58 pm
Пак благодаря на Sergo_k. Това го бях правила преди, но съм забравила как ставаше. Ноооооо, сега пиша на български.Още веднъж благодаря. И да кажа все пак сега на български. Направих всичка което ми каза XMAS , но проблема с Аваст и иероглифите си остана. Повече няма да пробвам нищо, а ще послушам Sergo_k и ще намеря някой с инст. диск. Всичко добро желая на всички тук.На всички благодаря и се радвам, че ви има. Бъдете живи и здрави! И ...ако има нещо пак ще ви питам!
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: larycc в Март 02, 2009, 08:30:57 pm
Най-добре почни начисто и не слагай ФТ. За какво ти е? И после си сложи Аваст и няма да имаш проблеми.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 08:36:16 pm
Да, но всички разбрахме, че проблема не е от Флекс тайпа  и сега съжалявам, че го изтрих.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 02, 2009, 09:40:19 pm
Да, но всички разбрахме, че проблема не е от Флекс тайпа  и сега съжалявам, че го изтрих.

Ако държиш да го имаш - може да го изтеглиш от този адрес http://datecs.bg/products.php?cat=8&prod_id=1
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: gecata в Март 02, 2009, 09:55:16 pm
Как премахна флекса?Промени ли кодировката на Windows?Не си слгай повече флекс тъп...
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Март 02, 2009, 10:52:29 pm
Флекса го премахнах от ADD Remov.Не съм променяла никакви кодировки.
За сега няма да си инсталирам нов ФТ, но за в бъдеще - ще помисля.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: larycc в Март 03, 2009, 09:08:33 am
Когато имаш време, прочети из форумите за ФТ (пиши в гугъл FlexType) и ще видиш за какво става дума и вредата от него. В началото и аз държах на него, щото не пречеше. Докато един път не се "сблъсках" с него и видях всъщност каква мизерия е. Оттогава вече не ща да го виждам на компа. Преди години вероятно е бил полезен, но сега е безсмислен, защото Windows си има всичко необходимо (дори БДС, който казваш, че ти трябва). Когато прочетеш из форумите, ще видиш, че ФТ променя някои оригинални шрифтове и после, като решиш да го махаш, може да имаш проблеми, защото той никога не се маха напълно, освен от някого , който разбира да ти почисти и регистрите, и да добави нужните оригинални файлове. Иначе ако преинсталираш, по-добре въобще не го слагай. Прочети повече и после пак ще говорим. Според мен няма никакъв проблем пак да сложиш сега ФТ, но отново ще имаш проблеми с някои програми или шрифтове.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 03, 2009, 04:56:32 pm
Подкрепям изцяло мнението на larycc и другите, относно FlexType.

Що се отнася до проблема, наистина нямам друга идея защо се показват тези йероглифи - може би вече вредата е нанесена и това е .... съжалявам... :(
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Март 15, 2009, 01:06:32 pm
И при мен проблема си остана,
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 15, 2009, 01:56:19 pm
И при мен проблема си остана,

И ти ли нямаш диска с Windows ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: XMAS в Март 17, 2009, 08:08:17 pm
И при мен проблема си остана,
Пробва ли с поправка на файловете както бе описано някаде по-горе в темата ?  :)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Март 23, 2009, 07:52:28 pm
Пробвах всичко, но май проблема не е от аваст.Днес се опитах да инсталирам  програми на НАП
и успях, но и там някои от менютата/обикновено падащите/ са йероглифи
Явно нещо в уидоуса не ми е наред
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 23, 2009, 08:51:06 pm
Пробвах всичко, но май проблема не е от аваст.Днес се опитах да инсталирам  програми на НАП
и успях, но и там някои от менютата/обикновено падащите/ са йероглифи
Явно нещо в уидоуса не ми е наред


Та не разбрах - дали регионалните настройки са както бях показал малко по-нагоре, дали диска с windows е в теб ???
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Март 28, 2009, 11:47:30 am
настройките са както трябва и нямам диск
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Март 29, 2009, 11:10:42 pm
настройките са както трябва и нямам диск

Кодовите таблици за кирилица на сръбски и български, маркирана ли е ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Април 02, 2009, 05:54:50 pm
Ами ако е това,което мисля- в регионалните настройки падат едни цифри с различни езици-намерих една сръбски и български,която не е маркирана, отметнах я, но ми иска инсталационен диск.А аз нямам.Извинявам се за непрофесионалния език,ама от настройки почти нищо не разбирам
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Април 02, 2009, 06:06:32 pm
Ами ако е това,което мисля- в регионалните настройки падат едни цифри с различни езици-намерих една сръбски и български,която не е маркирана, отметнах я, но ми иска инсталационен диск.А аз нямам.Извинявам се за непрофесионалния език,ама от настройки почти нищо не разбирам

Намери си инсталационния диск и маркирай тази за "сръбски и български", и след рестарта няма да имаш проблем с кирилицата :)
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Април 03, 2009, 06:04:53 pm
ще опитам и ще ти кажа дали съм успял
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: iviisi в Април 15, 2009, 12:18:56 am
Здравейте! Помните ли ме? Влязох в сайта за да ви кажа само нещо. Проблема не е в компютъра ми! Някой тук ми беше казал, че ще имам проблем с всички антивирусни на български език. Но не е така. Току що си инсталирах Есет на български и нямам никакъв проблем. Няма ероглифи. Всичко си е нормално. Така, че проблема е бил в Аваст. Съжалявам, за което.
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Април 15, 2009, 08:49:02 am
Здравейте! Помните ли ме? Влязох в сайта за да ви кажа само нещо. Проблема не е в компютъра ми! Някой тук ми беше казал, че ще имам проблем с всички антивирусни на български език. Но не е така. Току що си инсталирах Есет на български и нямам никакъв проблем. Няма ероглифи. Всичко си е нормално. Така, че проблема е бил в Аваст. Съжалявам, за което.

Малко не си права !
Има програми, който използват Unicode таблица за показване на символите ( като Есет, например )
Има и такива, който не използват Unicode, тогава се налага конвертиране на символите ( avast! )
Когато таблицата за конвертиране липсва в системата, изобразяването на символите е некоректно.
Демек проблема е в това, че не е добавена тази таблица на твоята система ( там дето се маркира кирилица на сръбски и български ).
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Май 01, 2009, 11:46:13 am
няма ли начин да стане без инсталационен диск,защото нямам такъв
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Май 01, 2009, 08:02:25 pm
Разгледай из тракерите  ???
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Май 03, 2009, 02:30:10 pm
ами преинсталирах windows-а,без да форматирам диска,сложих отметки на всичко българско и сръбско - но пак си остана така.Прикачвам файл-виж долу вдясно как излизат някое менюта-не всички обаче
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: sergo_k в Май 03, 2009, 05:50:52 pm
http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,321.msg1815.html#msg1815

Значи искаш да кажеш, че настройките ти са като на тези две снимки, но проблема си е останал ?
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Май 03, 2009, 06:57:11 pm
виж пак прикачения файл-тази програмка дето ти я снимах се оправи-но аваста си е същия,сега ще снимам и него
Титла: Re: Проблем с менютата в програмата - йероглифи
Публикувано от: petepetrov в Май 03, 2009, 07:26:23 pm
и сега отново пак излиза на маймунски-сигурно имам вирус-а преди малко си беше наред-дори не съм изключвал компютъра
само пуснах сканиране с "C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe"-да не е от това