avast! на Български

avast! antivirus => avast! Free/Pro/IS/Premier => Темата е започната от: Milchev в Август 13, 2007, 05:56:45 pm

Титла: Avast i Comodo firewal
Публикувано от: Milchev в Август 13, 2007, 05:56:45 pm
Здравейте,инсталирах си Comodo firewal,но веднага след активацията ми блокира интернет щита на Avast.Какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително.
Титла: Re: Avast i Comodo firewal
Публикувано от: XMAS в Август 13, 2007, 06:36:08 pm
Здравей  :)

В какъв смисъл ти блокира Интернет Щита ? Коя версия на Comodo firewall ползваш?
Блокира Интернет връзката или самият щит?

В настройките на Comodo firewall трябва да разрешиш Интернет достъп на процеса ashWebSv.exe, за да може Интернет Щита да работи както трябва. Направил ли си го?
Титла: Re: Avast i Comodo firewal
Публикувано от: Milchev в Август 13, 2007, 06:54:34 pm
Версията е 2.4.18.184
и незнам точно от каде да разреша тази функция.
Титла: Re: Avast i Comodo firewal
Публикувано от: Milchev в Август 13, 2007, 06:58:08 pm
Също така секюрити центъра ми дава че зашитната стена е изключена.

Титла: Re: Avast i Comodo firewal
Публикувано от: XMAS в Август 13, 2007, 07:10:10 pm
Версията е 2.4.18.184
и незнам точно от каде да разреша тази функция.
Ами до колкото знам, огнената стена трябва да засече, че Интернет Щита (ashWebSv.exe) се опитва да се свърже с Интернет и да го блокира - по същото време трябва да ти се покаже прозорец с информация за блокирането - там има опция за разрешаване на връзката (ALLOW), та натискаш този бутон.

В момента не съм с тази огнена стена и не мога да ти опиша по-подробно  :-\
Помня, че това може да се направи и от главния прозорец на програмата - в менюто Security - > Application Monitor - там има таблица със блокираните процеси - намери ashWebSv.exe и разреши Интернет достъпа.

Също така другите компоненти на avast! , който имат нужда(за правилната работа на програмата) от Интернет достъп са:

Също така секюрити центъра ми дава че зашитната стена е изключена.
Ако си сигурен, че огнената стена работи, не обръщай внимание на Security центъра - понякога се случва да не открива правилно огнената стена или антивирусната  ;)