avast! на Български

avast! antivirus => avast! 4 for Linux/Unix => Темата е започната от: Sergio в Октомври 15, 2010, 10:29:40 pm

Титла: Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: Sergio в Октомври 15, 2010, 10:29:40 pm
Здравейте,

ползвам Avast! Linux Home 1.3 каква е разликата с  avast! 4 for Linux/Unix ?

И ще стане ли avast! 4 for Linux/Unix на  i386 ?
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: GlowNDark в Октомври 17, 2010, 01:56:57 am
Хм. На i386 ще стане, повечето сървъри работят под тази платформа (все още)
Относно разиките, да кажем така:
1. Ако си домашен потребтел ползваш UBNUTU, Gentu или друга популярна дистрибуция с графична среда (KDE), ти трябва avast home for linux - предлагащ защита на файловата система както при Windows
2. Ако имаш сървър, бил той хостинг (HOST.BG), меил (mail.bg, abv.bg)... и работещ под Linux, BSD/Unix ти трябва сървърната версия. Тя няма графичен интерфейс (както и сървърите не ползват графична среда) тъй, като предназначението и е съвсем друго. Може да се инсталира на пощенски сървър и да проверява входящите съобщения за вируси...
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: Sergio в Февруари 05, 2011, 06:34:43 pm
Привет,
 
 искам да споделя, че ми се случи преди около месец на Убунту при обновяване vps ми даде грешка.
 Въпроса ми е някой знае ли за този проблем, защото минах на Кубинту и пак така, сега наскоро си сложих Кубунту 10.04 и някак си не искам да обновя vps, поради горепосочения проблем. Става въпрос за Avast! Linux Home 1.3
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: Sergio в Февруари 06, 2011, 12:40:55 am
Ето прилагам снимка.
Все още го има проблема.

(http://store.picbg.net/pubpic/C3/EA/82bdc33b832dc3ea.png)

Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: Sergio в Февруари 07, 2011, 06:05:19 pm
Оправих си проблема със следната команда:

sudo sysctl -w kernel.shmmax=128000000

 ;D ;)
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: XMAS в Февруари 07, 2011, 07:00:36 pm
Оправих си проблема със следната команда:

sudo sysctl -w kernel.shmmax=128000000

 ;D ;)
Здравей,

Да, тази команда ще реши проблема, но само до следващия рестарт на системата - по перманентно решение е следното: трябва да добавиш тази команда във файла /etc/init.d/rcS - повече инфо (http://forum.avast.com/index.php?topic=57775.0)  ;)
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: Sergio в Февруари 07, 2011, 10:57:00 pm
Оправих си проблема със следната команда:

sudo sysctl -w kernel.shmmax=128000000

 ;D ;)
Здравей,

Да, тази команда ще реши проблема, но само до следващия рестарт на системата - по перманентно решение е следното: трябва да добавиш тази команда във файла /etc/init.d/rcS - повече инфо (http://forum.avast.com/index.php?topic=57775.0)  ;)

  То хубо, ама не ми позволява да променям т.е. аз пиша командата и след това искам да запиша не ми позволява.
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: XMAS в Февруари 08, 2011, 04:28:21 am
Оправих си проблема със следната команда:

sudo sysctl -w kernel.shmmax=128000000

 ;D ;)
Здравей,

Да, тази команда ще реши проблема, но само до следващия рестарт на системата - по перманентно решение е следното: трябва да добавиш тази команда във файла /etc/init.d/rcS - повече инфо (http://forum.avast.com/index.php?topic=57775.0)  ;)

  То хубо, ама не ми позволява да променям т.е. аз пиша командата и след това искам да запиша не ми позволява.
И аз не съм много запознат с линукс, но ако не се лъжа трябваше да отвориш файла като root, тоест нещо от рода на sudo и името на файла може би ?
Титла: Re:Avast! Linux Home 1.3
Публикувано от: plamen74.72 в Февруари 20, 2011, 11:39:23 pm
За да отвориш тази папка и да променяш нещо по файловете в нея трябва да я отвориш през терминала като администратор, т.е. през Root терминала! Ще питам точно каква е командата и ще пиша!

Edit: Питах и това е отговора на специалистите:
Цитат
Цитат на: lokster
Това е параметър на sysctl, и е по-добре да го добави в /etc/sysctl.conf вместо всеки път да се изпълнява скрипт.
За целта, пак трябва да се отвори /etc/sysctl.conf като администратор (root):
sudo gedit /etc/sysctl.confи в него да се добави на нов ред
kernel.shmmax=128000000Накрая изпълнява
sudo sysctl -pтази команда ще зареди веднага настройката. Ако не я изпълни, настройката ще важи чак от следващия рестарт.

Успех! :)