avast! на Български

avast! antivirus => avast! Free/Pro/IS/Premier => Темата е започната от: denislava в Януари 07, 2009, 01:41:44 pm

Титла: avast!home
Публикувано от: denislava в Януари 07, 2009, 01:41:44 pm
интересувам се за аваст.дали е добра?в момента сам с нод32,но искам да я сменя.какво да направя?трябва ли да деинсталирам парво нод32 и тогава да инсталирам аваст?няма ли да остана без за6тита ?не сам много веща в тези неща.моля ви кажете ми!
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 07, 2009, 01:42:32 pm
http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,284.0.html  ;)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 23, 2009, 04:55:56 pm
Привет на всички.
--------------------------
Значи проблема ми е следния. На последък Аваст! не ме известява със синият прозорец ,който излиза в дясно на екрана , че се е ъпдейтнал.От седмица някаде е така.А всички настройки са си както трябва. :-\

(http://store.picbg.net/pubpic/1F/1B/112544d15f281f1b.JPG). :-\
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 23, 2009, 06:29:09 pm
Здравей,

Пробва ли да поправиш инсталацията на програмата ? - Control Pane -> Add/Remove Programs -> avast! antivirus ->Repair/Поправяне
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 23, 2009, 08:11:12 pm
Здравей.

Значи от 1 седмица съм със нов Windiws.И от тогава дойде този проблем.Сега направих поправка на програмата както ми каза и ми изписа , че Продукте бе успешно поправен.Надявам се да се е оправил проблема.Ще постна утре други ден , да ви кажа дали има резултат или не.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Лека вечер на всички  :)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 23, 2009, 08:14:42 pm
Здравей.

Значи от 1 седмица съм със нов Windiws.И от тогава дойде този проблем.Сега направих поправка на програмата както ми каза и ми изписа , че Продукте бе успешно поправен.Надявам се да се е оправил проблема.Ще постна утре други ден , да ви кажа дали има резултат или не.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Лека вечер на всички  :)
Лека вечер и на теб ;) Ще чакам отговор  :)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 04:01:12 pm
Привет  :)

За съжаление проблема си остана..На PC-то съм от сутринта нарочно за да видя дали проблема е отстранен , но за жалост не е.  :-\ :-\


(http://store.picbg.net/pubpic/D1/C8/73151099945bd1c8.JPG)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 24, 2009, 05:20:44 pm
Я си провери стената/стените. Да не би  да си инсталирал нещо и да си забранил изхода на Аваст?
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 05:23:22 pm
Не съм инсталирвал нищо.Windows-а ми е на 1 седмица.Програмата се ъпдейтва, но не ми излиза синият прозорец. :-\

П.П.Каде точно да проверя в Стената на Windows-a ?
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 24, 2009, 05:28:06 pm
То май Уиндоус-а трябва да го разпозава и да го пуска, но все пак - Start/Settings/Control panel/Windows Firewall/Exteptions и там ако го има Аваст трябва да има отметка срещу него. Но при мен Аваст там съвсем липсва. Втората ми стена ме пита за него. С вградената нямам проблем. Затова викам да не си инсталирал нещо и да си затворил някой порт?
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 05:31:53 pm
Значи там при останалите програми във Стената/Firewall-а нямаше Аваст! :-\ Добавих я така: Add Program:Avast! Не знам дали съм направил нещо. :-\
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 24, 2009, 05:46:27 pm
Пред нея трябва да има тикче ( да е отбелязана), щото това са изключенията, т.е. програмите, които стента трябва да пуска. НО щом я е нямало - не мисля, че това е проблемът. Що не изчистиш Аваст и да го преинсталираш наново?
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 05:49:53 pm
Преинсталирал съм я поне 3-пъти....  :-\
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 24, 2009, 05:55:26 pm
На картинката дето си я дал - на предното меню на обновяване - тама нали и на двете е на автоматично. Да не би на първптп да е маркирано - ръчно?
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 05:57:30 pm
(http://store.picbg.net/pubpic/B0/0A/552786813b5fb00a.JPG) След като я преинсталирах ми се показа само зеленият прозорец , че новата версия е достъпна до интернет и това беше.Нито си прозорец ми се показа нито нищо....
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 24, 2009, 06:06:11 pm
Засега нищо не ми хрумва - изчакай XMAS може нещо да измисли.
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 24, 2009, 06:09:23 pm
Мерси за помощта, която даде :) Ще видя и XMAS какво ще каже....
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 25, 2009, 10:22:22 pm
Хмм... доста странно... да не би случайно да си включил опцията на страницата "Решаване на проблеми" - "Провери за приложения работещи на цял екран...." и просто по време на обновяването да си гледал филм, играл игра и просто затова да не си получил съобщение за обновяването ? (и по някаква случайност това да става цяла седмица) Просто само за това се сещам като вариант - тай като не знам за съществуващ такъв проблем с текущата версия.  :-\
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: NIKIEVROTO в Януари 25, 2009, 10:29:15 pm
Привет  :)

Значи днеска я чух как се обнови и претичах бързо до PC-то да видя какво става , и уви всичко си е както трябва синият прозорец беше си излязъл всичко си беше на 6 :D :D.Еми да  почти цяла седмица само филми се гледат или се играе на него...Може би заради това не съм го забелязал.

П.П. Благодаря ти много XMAS за помощта , и се извинявам ако има нещо.

Лека вечер на всички във този чудесен форум. :)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 25, 2009, 10:47:38 pm
Привет  :)

Значи днеска я чух как се обнови и претичах бързо до PC-то да видя какво става , и уви всичко си е както трябва синият прозорец беше си излязъл всичко си беше на 6 :D :D.Еми да  почти цяла седмица само филми се гледат или се играе на него...Може би заради това не съм го забелязал.

П.П. Благодаря ти много XMAS за помощта , и се извинявам ако има нещо.

Лека вечер на всички във този чудесен форум. :)
Радвам се, че проблема е решен. Няма нужда да се извиняваш, аз трябва да се извиня, понеже напоследак отговарям малко по-бавно на въпросите. Лека вечер и на теб  ;) :)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 28, 2009, 08:59:36 am
Много интересно - аз дори когато гледам филм и Аваст тръгне да се обновява - излиза синьото екранче в долния десен ъгъл над филма и после се скрива. Когато играя игра е същото.
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: XMAS в Януари 28, 2009, 06:32:12 pm
Много интересно - аз дори когато гледам филм и Аваст тръгне да се обновява - излиза синьото екранче в долния десен ъгъл над филма и после се скрива. Когато играя игра е същото.
А включил ли си тази настойка - категорията Решаване на проблеми - > Провeри за приложения работещи на цял екран..... ?  :)
Титла: Re: avast!home
Публикувано от: larycc в Януари 28, 2009, 06:46:29 pm
Ей сега я включих, иначе не пречеше много, ама сега е по-добре. Мерси!