avast! на Български

avast! antivirus => avast! Free/Pro/IS/Premier => Темата е започната от: десо в Април 21, 2015, 09:46:12 am

Титла: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: десо в Април 21, 2015, 09:46:12 am
здравейте,от доста години ползвам тази антивирусна и съм много доволен. Но онзи ден на лаптопа на децата,на иконата на аваста имаше удивителна,когато я отворих пишеше че не е активна,изтрих я,свалих друга от официалния сайт на аваст,инсталирах я и пак същото,не се активират щитовете ??? така няколко пъти пробвах но не става,пробвах и с друга антивирусна за да видя дали ще тръгне или пак няма да е активна,пробвах с други 2 и не ставаше ??? моля за помощ,ако някой е имал този проблем да ми помогне защото децата постоянно са на лаптопа и без антивирусна ще се напълни  :o   :благодаря предварително :)
Титла: Re: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: Modulus в Април 22, 2015, 05:06:58 pm
Трябва да регистрираш програмата. На сайта е описано как се прави това.:)
http://avast.softvisia.com/index.php/faq-help/faq-registration/17-how-to-register-avast-free
Титла: Re: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: десо в Април 22, 2015, 08:38:17 pm
ами направих регистрация но пак не се активират щитовете,това беше първото което направих,пробвах с поправка от добавяне или премахване на програми,с преинсталиране на програмата и рестартиране няколко пъти но все така нищо  ??? ??? ???
Титла: Re: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: десо в Април 22, 2015, 08:47:18 pm
преди малко пробвах пак но не се получи,направи ми впечатление това,когато натиснах на акаунт ми изписа че аваст няма връзка с интернет, а интернет си има,възможно ли е нещо да пречи на аваста и на другите антивирусни които пробвах да се свържат с нета? 
Титла: Re: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: Modulus в Април 23, 2015, 06:28:25 am
Няколко антивирусни, слагани и трити, както казваш, със сигурност омазват системата. Антивирусна не може да се изтрие напълно, винаги по нещо остава, което се конфронтира с другата антивирусна и нейните остатъци.
Когато три Аваст, с този инструмент ли го три?
https://www.avast.com/uninstall-utility

Огледай си настройките на Аваст, виж да не си изключил случайно щитовете и дали на менюто имаш надпис "Регистрирани сте" (Настройки - Регистрация). Виж на защитната стена дали са разрешени изходящите връзки на Аваст, щом казваш, че няма връзка с нета.

В края на краищата нека децата си играят спокойно. Ако нещата съвсем се сбъгавят, ще търсиш някой да ти преинсталира компютъра и всичко ще се оправи.:)
Титла: Re: неактивни щитове на avast free 2015
Публикувано от: десо в Април 23, 2015, 10:03:49 pm
ами ползвах някаква програма за триене но не съм сигурен дали е същата. а относно щитовете,те са си изключени и не ми дава да ги включа