avast! на Български

Общ Форум => Всичко останало => Темата е започната от: rolly_s в Април 07, 2013, 09:14:47 pm

Титла: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 07, 2013, 09:14:47 pm
Имам проблем-изтекла ми е сесиаята,не мога да обновя,не мога да деинсталирам,защото иска разрешение от администратор,не мога да инсталирам наново.Нито пък друга антивирусна мога да активирам.Доволна съм от Avast и искам по някакъв начин да се справя с проблема.Помогнете моля!
Титла: Re: помощ
Публикувано от: XMAS в Април 09, 2013, 07:06:42 pm
Здравей,

Какво имате в предвид под "изтекла ми е сесиаята" - може би е изтекла регистрацията на програмата? Може ли да постнете снимка на проблема? Ако е проблем с регистрацията можете да се пробвате да я пререгистрирате (ако ползвате безплатната версия), но честно казано не съм сигурен, че без анминистраторски права това ще е възможно. Моля дайте малко повече подробности за проблема. Благодаря
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 17, 2013, 02:41:12 pm
да,изтекла ми е регистрацията
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 18, 2013, 11:46:45 pm
да,изтекла ми е регистрацията
Многоуважаема дама, помолиха ви за повече информация. Изтекла ви е регистрацията на:
- коя версия на Аваст - свободната или от някоя от платените?
- на какъв компютър (ваш или служебен)? Питаме това, понеже не е ясно кой е администратора. Ако не сте Вие, уведомете го и той ще се погрижи. Ако сте Вие - защо не го направите тогава?

п.п. В последно време поради кризата, врачката на форума обикаля и по други форуми, а от един друг такъв разбрах, че почнала да боядисва яйца предварително и няма време да гадае отговорите тука!

п.п.2 Горното надявам се да го приемете като шегичка.  ;)
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 19, 2013, 10:33:59 am
Компютърът е личен,не знам кой е администратор,не е платен Avast ,но коя версия е не знам.Опитах да прикача файл със снимка,но не ми позволява-над 500 мб.Ако искате ще дам скайп,помогнете ми,моля !
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 19, 2013, 10:37:40 am
Разбирам ,че ви е комично,но не всички сме се родили с мишка в ръката .Ако бях достатъчно компетентна-едва ли щях да моля за помощ
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 20, 2013, 10:18:24 pm
Компютърът е личен,не знам кой е администратор,не е платен Avast ,но коя версия е не знам.Опитах да прикача файл със снимка,но не ми позволява-над 500 мб.Ако искате ще дам скайп,помогнете ми,моля !
Отваряте основният прозорец на Аваст. Сега аз ще опиша ситуацията при най-новата версия 8 на безплатният Аваст.  Избирате от горната страна на прозореца „Поддръжка“ и избирате от лявата страна на прозореца „Регистрация“ и избирате бутона за подновяване на регистрацията. Понеже моят е регистриран, не мога да видя точно как се казва бутона. Иска се само да се въведе някакво име, някакъв имел адрес и да избереш някой от отговорите на въпроса защо си избрал Аваст. Даваш регистрация и всичко е вече история. Името и имел адреса не са задължително да са истински. Ще имаш още една година регистрация.
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 20, 2013, 10:20:58 pm
Разбирам ,че ви е комично,но не всички сме се родили с мишка в ръката .Ако бях достатъчно компетентна-едва ли щях да моля за помощ
Само за сведение - и аз не съм се родил така, пък и не знам някой друг да се е родил така. Все пак послепис №2 беше точно за това, но кой да го прочете ;)
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 21, 2013, 11:12:37 am
Версията е 8.0.1483 ,отворих поддръжка,но няма „регистрация“,а „АБОНАМЕНТ“-и иска лицензионен код
Титла: Re: помощ
Публикувано от: XMAS в Април 22, 2013, 06:13:32 pm
Версията е 8.0.1483 ,отворих поддръжка,но няма „регистрация“,а „АБОНАМЕНТ“-и иска лицензионен код
Здравей,

Щом няма регистрация, значи ползвате някоя от платените версии на програмата. Можете ли да видите какво пише горе в ляво на прозореца на програмата (avast! Free, avast! Pro .... ? ). Ако пише нещо различно от avast! Free, значи това е проблема. По принцип в категорията Абонамент, най-долу трябва да има бутон с помощта на който да можете да върнете програмата към безплатния вариант и след това да я регистрирате (в момента не се сещам точно какво пишеше на бутона, но трябва да е нещо от рода на "Превключи към безплатната версия"). Но пак казвам, не съм сигурен, че това ще стане без администраторски права. 

Само да добява, щом компютърът е личен, би следвало да имате администраторски права, иначе, как инсталирате други програми? Моята препоръка е да се сдобиете с администраторски достъп.
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 23, 2013, 06:48:57 pm
Лелеййй,мина един месец.От къде(по дяволите) да се сдобия с администраторски достъп? Инсталиран ми е при първоначално обслужване след закупуването.И то в Силистра,а аз живея във Велико Търново
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 24, 2013, 12:19:00 pm
Разбрах проблема.Въпросът е как да мина от Avast internet sekurity към Avast free
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 24, 2013, 04:22:12 pm
Понеже няма информация и на каква ОС ползвате компютъра, ще приема че е Windows 7. Има едно полезно нещо в интернет и то е търсачка. Най-популярната е може би Гугъл. не знаете нещо - питате нея! Ето и пример: Не знаем какво е администраторски акаунт и как се влиза в него? Ами питаме чичко Гугъл и той отговори това:
https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0%BD%D1%82+%D0%B2+windows&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a (https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0%BD%D1%82+%D0%B2+windows&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a)

А ето и по-конкретни отговори:
http://windows7bg.com/topic/1005-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0%BD%D1%82/ (http://windows7bg.com/topic/1005-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0%BD%D1%82/)

http://vguides.net/view/61 (http://vguides.net/view/61)

http://vbox7.com/play:mc93779374 (http://vbox7.com/play:mc93779374)
Титла: Re: помощ
Публикувано от: XMAS в Април 24, 2013, 05:57:51 pm
Разбрах проблема.Въпросът е как да мина от Avast internet sekurity към Avast free

Пробва ли по този начин

По принцип в категорията Абонамент, най-долу трябва да има бутон с помощта на който да можете да върнете програмата към безплатния вариант и след това да я регистрирате (в момента не се сещам точно какво пишеше на бутона, но трябва да е нещо от рода на "Превключи към безплатната версия"). Но пак казвам, не съм сигурен, че това ще стане без администраторски права. 

Другият вариант е да изтеглиш ръчно инсталацията на безплатната версия от ТУК (http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe) и да я инсталираш върху платената версия (не е нужно да деинсталираш предходната версия)
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 24, 2013, 10:01:58 pm
Теглих я и не ми разрешава да я инсталирам,а относно предния пост-на монитора ми излиза „no for indians“Все пак благодаря,повече няма да ви занимавам,не мога да се справя с това
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 25, 2013, 08:54:47 pm
С десен бутон на мишката цъкаш върху инсталационния файл и избираш с левия бутон „Изпълни като администратор“. По подразбиране няма парола, но не знам този, който е инсталирал ОС да ли е слагал такава.
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 25, 2013, 11:01:09 pm
Дава грешка,защото имам Avast и тя е точно по този начин инсталирана
Титла: Re: помощ
Публикувано от: rolly_s в Април 26, 2013, 12:42:54 am
Oффф,с триста зора влязох като администратор и когато се опитах да я деинсталирам,пак ми дава грешка защото и друг потребител я използва.Ще почина направо
Титла: Re: помощ
Публикувано от: Еди в Април 28, 2013, 09:33:34 pm
Може би си влязла през администраторския потребител, като не си излязла от твоя профил. По този начин едновременно работят двата профила. Трябва да влезеш само и единствено през Administrator, без да си отворила друг профил.