avast! на Български

Общ Форум => Други проблеми... => Темата е започната от: larycc в Април 05, 2007, 09:30:10 am

Титла: За програмата XoftSpy SE
Публикувано от: larycc в Април 05, 2007, 09:30:10 am
Здрасти на всички! ;) Знаете ме, че съм експериментатор, особено по въпросите по сигурността. Последното, което намерих и беше много хвалено, е тази програма http://www.paretologic.com/xoftspy/se/newlp/xray/?uid=cmx9w (http://www.paretologic.com/xoftspy/se/newlp/xray/?uid=cmx9w), която премахва доста работи. Може и сами да видите на тяхната страница. Реших да я изпробвам и на мен, въпреки че всеки ден сканирам с Ad Aware SE i a-squared и те ми показват, че компютърът ми е чист, тази програма ми откри 12 "вируса" от рода на Win32.... (не мога да дам по-точна информация, защото и аз като лошите ченгета първо ги ликвидирах и после реших да ги описвам  ;D) Сега, понеже четох, че тази програма унищожава дори и записите в регистрите от вирусите и затова предполагам, че това, което тя сега откри, са такива записи. Понеже имах подобни вируси, които Avast i a-squared откриха и премахнаха, затова си мисля, че това са само записите в регистрите. Ако някой я е ползвал, може и да сподели впечатленията си. Само да предупредя, че безплатната версия само сканира, а не премахва! Другото, което ми харесва бе, че сканира С: за 15 секунди (20 Гб). Та това ми е въпроса-дали наистина тази програма върши работа или това, което откри са безопасни неща (ако са само някакви записи в регистрите) и понеже се казват Win32.....  и ние се масовия потребител се шашка?
Днес 06.04.2007 отново сканирах и пак ми откри някои работи. Този път ги снимах и сега, който разбира, нека каже и на мен има ли опасни сред тях?
Титла: Re: За програмата XoftSpy SE
Публикувано от: pe6o в Април 06, 2007, 11:18:20 pm
Здравей Iarycc,
много интерено.
На http://spywarewarrior.com/asw-test-guide.htm  (http://spywarewarrior.com/asw-test-guide.htm) има резултати от
тестовете на различни анти-...програми,между които фигурира и
въпросната.Комплексните и резултати не са особено добри,но
явно в определен сектор превъзхожда другите.
Извод: редувай сканирането  с различни анти... програми.
В Google има доста и страховита информация за този вирус.
a-squared също би трябвало да го открива.
Kaaza не е добра програма.
Титла: Re: За програмата XoftSpy SE
Публикувано от: XMAS в Април 08, 2007, 04:59:17 pm
Като гледам резултатите , всички открити обекти са записи в регистъра, които според мен не са опасни ( ако имаше и файлове, тогава може би щеше да е по-опасно). Така, че нищо страшно няма  :)
Относно програмата - за нея съм чувал доста хубави неща, но аз лично не съм я ползвал.  ::)
Титла: Re: За програмата XoftSpy SE
Публикувано от: larycc в Април 10, 2007, 09:23:27 am
Май й има нещо на тази програма  ??? След като първоначално откри към 12 записа на вируси (или нещо подобно в регистрите) тази програма ги изтри. След това като сканирах втори път излязоха резултатите, които качих в едно от предишните ми мнения. Сега като сканирам май излизат същите неща, въпреки че програмата уж ги изтри. Хубавото на тази програма е, че сканира и регистрите, но лошото на free версията бе, че само сканираше, но не изтриваше намереното. За да се изтрият, трябва да се купи платената версия. Аз намерих една "излекувана" версия ;), която е безплатна, но трябваше и да трие. Сега се чудя дали не е доизлекувана докрай и не върши цялата работа, дали това което открива се появява след моите разходки в нета или след рестарт на компютъра (както се получава с MRU обектите в AdAware Se), дали тези вируси са на такова място, от което не могат да се изтрият, или трябва да вляза и да ги изтрия ръчно??? Разгледайте картинките и ако на  някой му хрумне нещо, моля пишете!