Автор Тема: Вирус или фалшива тревога?  (Прочетена 3446 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stefan4uk

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • avast! потребител
Вирус или фалшива тревога?
« -: Януари 04, 2014, 11:29:31 am »
Здравейте,моля за помощ.От два дни като отворя сайта zdrave.net- аваста ми дава открит и блокиран троянски кон,същото ми излиза и в сайта cross.bg инфекцията е JS:Redirector-BJB [Trj].Това наистина ли е вирус еднакъв и в двата сайта или е някаква фалшива тревога???
http://prikachi.com/images/527/6919527J.png

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re: Вирус или фалшива тревога?
« Отговор #1 -: Януари 06, 2014, 05:43:19 pm »
Това ми се струват като грешни аларми, ще докладвам за тях ;)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен tortopova

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
  • avast! потребител
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2014, 09:08:14 pm »
Днес като започнах да работя с флашката и антивирусната ми блокира 3 папки като ми изписа че има заразени файлове. Тези папки ги няма на флашката. Влязох във вирусната кутия. Там са файлове със имената на папките, но с разширение .lnk Мъча се да ги възстановя, но се възстановяват като пряк път и излиза съобщение че Windows не може да ги отвори.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2014, 09:14:46 pm »
Днес като започнах да работя с флашката и антивирусната ми блокира 3 папки като ми изписа че има заразени файлове. Тези папки ги няма на флашката. Влязох във вирусната кутия. Там са файлове със имената на папките, но с разширение .lnk Мъча се да ги възстановя, но се възстановяват като пряк път и излиза съобщение че Windows не може да ги отвори.
Програмата вкарва в Клетката (вирусната кутия) файловете които намери, тоест това което е там е било на фрашката - моето предположение е че тези файлове са били скрити на флашката и затова първоначално не сте ги видели.
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...