Мерси!
Днес цял ден се чудя защо avast! Service - един от процесите, които поддържа Аваст, така злобно товари процесора на 50 и повече процента непрекъснато. Накрая разбрах и пиша това за някой, който ще се чуди като мен. Товари, когато са включени ъпдейтите на ОС към Майкрософт. Като се изключат ъпдейтите, аваст отново става лек и кротък като агне. Затова, струва ми се, ъпдейтите трябва да се включват периодично, за да се провери за тегления, а в другото време да се държат изключени, поради споменатата причина.
Но не става въпрос за това, че товари, докато се теглят ъпдейти, което би било логично и нормално. А товари, когато ъпдейтите са изтеглени и в момента нищо не се тегли, но ъпдейтите са разрешени. Трябва да се забранят ъпдейтите от менюто Services, а също и Background Intelligent Transfer Service да се сложи на Manual поне, за да се укроти Аваст. И да се рестартира компът, след като се променят настройките. А понякога може и два рестарта да са нужни, за да се постигне желаният ефект.
И един въпрос: на вас излизат ли ви съобщителни прозорци за обновени дефиниции на аваст? Аз, откакто сложих последната версия на аваст, прозорец със съобщения не съм виждал. А иначе дефинициите се самообновяват нормално, но няма съобщителни прозорци.