Автор Тема: avast 2015 - проблем с натоварване на системата  (Прочетена 8666 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 38
  • avast! потребител
XMAS, какво става с новия avast 2015? Цели три нови процеса поддържа, единият от които товари непрекъснато процесора на 50 и отгоре процента. Наложи ми се да преинсталирам с инсталация по избор, за да махна процесите. Сега съм оставил само трите щита и чистенето на браузъри. При което нещата са нормални - с два процеса и нищожно потребление на ресурси, както е било винаги при avast.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re: avast 2015 - проблем с натоварване на системата
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2014, 09:19:04 pm »
Здравей,

Ако новия процес за който говориш е avast ng (или нещо подобно беше), то първоначалното товарене на системата след обновяването е очакван резултат, но не би трябвало да е постоянен. Тоест би трябвало (в зависимост от компютърната конфигурация) да бъде така 20-30 минути след обновяването, маск (може и по-малко) - това е така, защото след обновяването процесът трябва да генерира новата виртуална машина, която ще се използва от avast NG процеса. Както казах това е само еднократно и след първоначалната генерация на машината, след това трябва да се успокоят нещата. Ако проблема е с друг процес пиши ;)

PS - Позволих си да отделя поста ти в нова тема, за да е по-подредено :)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2014, 10:18:42 pm »
Здравей,

Точно за този процес става въпрос. Прочетох във форума това, което и ти казваш, ама нямах търпение да го чакам. Ще видим, може пак да го пробвам, да видим дали ще изчезне товаренето след посоченото време.
Между другото на форума на аваст някой казваше, че процесът може да се изключи от общите настройки, но аз не можах да намеря такава опция.
Впрочем, за домашни потребители трите щита са напълно достатъчни, според мен. Съгласен ли си? Те не се усещат даже на слаби машини.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2014, 11:58:28 am »
Между другото на форума на аваст някой казваше, че процесът може да се изключи от общите настройки, но аз не можах да намеря такава опция.
Това, ако не се бъркам, става като изключиш настройката "Ползвай сигурни виртуални машини", която се намира в основните настройки.

Впрочем, за домашни потребители трите щита са напълно достатъчни, според мен. Съгласен ли си? Те не се усещат даже на слаби машини.
Да достатъчни са, но имай в предвид че тази виртуализация служи като допълнение на тези щитове и те разчитат на нея за по добро засичане на заплахи (дори има и отзелни дефиниции, които работят само с нея), така че ако имаш възможност е хубаво да е активирана. :)

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2014, 04:58:41 pm »
Така е. Съгласен съм с теб. Ще пусна вероятно цялата програма. При теб товаренето спря ли след 20 минути?

Тази настройка  "Ползвай сигурни виртуални машини" не я намирам при мен. Да не е само за професионалната версия? Аз съм с Free.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2014, 11:41:55 am »
Така е. Съгласен съм с теб. Ще пусна вероятно цялата програма. При теб товаренето спря ли след 20 минути?

Тази настройка  "Ползвай сигурни виртуални машини" не я намирам при мен. Да не е само за професионалната версия? Аз съм с Free.

При мен се оправи след 10-тина минути. Ползвам Free версията за момента. Ето снимка къде е настройката при мен:

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2014, 11:18:40 pm »
Мерси. Явно трябва да инсталирам отново пълната версия, а не потребителската, за да се появи настройката и при мен.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2014, 02:29:47 pm »
Забравих да спомена, че тази настройка се появяав само след като имаш инсталиран NG компонента. По рано в поста си, си написал, че си направил инсталация по избор и си оставил само 3-те щита. Ако добавиш NG компонента отново тази опция трябва да се появи.

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2014, 05:48:45 pm »
Да, разбрах това. Върнах пълната инсталация и настройката се появи. От нея процесът се изключва наистина и остава само един допълнителен процес. Проблемът е, че колкото пъти съм инсталирал орязани версии на аваст, винаги орязаната версия не е искала да ъпдейтва дефинициите автоматично. Не знам защо е така, но явно трябва да се инсталира пълната версия, за да вървят нещата нормално.

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2014, 01:59:47 pm »
Въпрос: съществува ли аваст за системи 64 bit или версията за 32 bit се ползва за 64?

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2014, 07:07:38 pm »
Въпрос: съществува ли аваст за системи 64 bit или версията за 32 bit се ползва за 64?
Здравей,

Инсталатора и за двете платформи е един и същ. При самата инсталация програмата сама решава какви файлове да инсталира в зависимост от платформата. ;)

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #11 -: Ноември 21, 2014, 08:18:56 pm »
Мерси!

Днес цял ден се чудя защо avast! Service - един от процесите, които поддържа Аваст, така злобно товари процесора на 50 и повече процента непрекъснато. Накрая разбрах и пиша това за някой, който ще се чуди като мен. Товари, когато са включени ъпдейтите на ОС към Майкрософт. Като се изключат ъпдейтите, аваст отново става лек и кротък като агне. Затова, струва ми се, ъпдейтите трябва да се включват периодично, за да се провери за тегления, а в другото време да се държат изключени, поради споменатата причина.
Но не става въпрос за това, че товари, докато се теглят ъпдейти, което би било логично и нормално. А товари, когато ъпдейтите са изтеглени и в момента нищо не се тегли, но ъпдейтите са разрешени. Трябва да се забранят ъпдейтите от менюто Services, а също и Background Intelligent Transfer Service да се сложи на Manual поне, за да се укроти Аваст. И да се рестартира компът, след като се променят настройките. А понякога може и два рестарта да са нужни, за да се постигне желаният ефект.

И един въпрос: на вас излизат ли ви съобщителни прозорци за обновени дефиниции на аваст? Аз, откакто сложих последната версия на аваст, прозорец със съобщения не съм виждал. А иначе дефинициите се самообновяват нормално, но няма съобщителни прозорци.
« Последна редакция: Ноември 21, 2014, 08:29:33 pm от Modulus »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #12 -: Ноември 25, 2014, 11:58:52 am »
Здравей,

Днес цял ден се чудя защо avast! Service - един от процесите, които поддържа Аваст, така злобно товари процесора на 50 и повече процента непрекъснато. Накрая разбрах и пиша това за някой, който ще се чуди като мен. Товари, когато са включени ъпдейтите на ОС към Майкрософт. Като се изключат ъпдейтите, аваст отново става лек и кротък като агне. Затова, струва ми се, ъпдейтите трябва да се включват периодично, за да се провери за тегления, а в другото време да се държат изключени, поради споменатата причина.
Но не става въпрос за това, че товари, докато се теглят ъпдейти, което би било логично и нормално. А товари, когато ъпдейтите са изтеглени и в момента нищо не се тегли, но ъпдейтите са разрешени. Трябва да се забранят ъпдейтите от менюто Services, а също и Background Intelligent Transfer Service да се сложи на Manual поне, за да се укроти Аваст. И да се рестартира компът, след като се променят настройките. А понякога може и два рестарта да са нужни, за да се постигне желаният ефект.

До колкото прочетох точно около 21-ви е имало проблем с някакво обновяване на Microsoft, което е правило конфликт с Avast. На 22-ри е пуснато обновяване на едни от драйверите на Avast, което би трябвало да реши проблема. Обновяването идва през вирусната база данни, затова не е нужно пускането на нова версия на програмата. Пробвай да обновиш програмата до последвата вирусна база данни и след това рестартирай компютъра си (ако вече не си го направил) и виж дали проблема е решен.

И един въпрос: на вас излизат ли ви съобщителни прозорци за обновени дефиниции на аваст? Аз, откакто сложих последната версия на аваст, прозорец със съобщения не съм виждал. А иначе дефинициите се самообновяват нормално, но няма съобщителни прозорци.
От версия 2015 това съобщение е премахнато - тоест вече няма да излиза при обновяване на вирусните дефиниции. Автоматичното обновяване си остава активно.

Неактивен Modulus

• Начинаещ
  • **
  • avast! потребител
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2014, 03:10:55 pm »
При мен нещата са непроменени. Товарът си остава, въпреки процедурите, които препоръчваш. На мен не ми пречи, защото бездруго държа ъпдейтите на ОС изключени. Включвам ги само за проверка и теглене, евентуално.

Жалко за прозорците на съобщенията. Бях свикнал с тях, като ги видя, значи всичко е наред. Сега ще забравим за Аваст - толкова е тих и не се натрапва с нищо. Прозорците поне ни подсещаха, че имаме такава програма.:)

Още един въпрос: ако човек не ползва пощенски клиент от типа на Thunderbird и подобни, от пощенския щит на Аваст има ли някаква полза? Или е излишен в този случай?
« Последна редакция: Ноември 25, 2014, 03:13:02 pm от Modulus »

Неактивен stefan4uk

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • avast! потребител
« Отговор #14 -: Декември 24, 2014, 08:05:02 am »
Здравейте,искам да попитам защо не ми идва съобщение и звуков сигнал че вирусните дефиниции са обновени?Ползвам avast free 2015,всичко работи нормално,гледам че сменява номера на дефинициите но не ми идва както по рано съобщение долу от иконката в лентата и няма звуков сигнал,не съм пипал настройките