Автор Тема: Проблем-компютърът ми забива след като стартирам или просто цъкна върху файл.  (Прочетена 3178 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен highpressure

 • Начинаещ
 • **
 • Публикации: 35
Здравейте!
Преди малко видях едно странно поведение на компютъра. Ако кликна с мишката с десен бутон върху определен файл и компютъра блокира. Файлът е инсталационна програма Malvarebytes с разширение .exe
При сканиране с Аваст не се намират зарази. Когато компютъра блокира , мишката работи , Alt+tab мести прозорците,но самите те се отварят само на рамки. Всичко останало е забито и никакви приложения не могат да бъдат отворени.
Опитвам да го правя и с файлове за които Аваст казва че са вируси и там става същото. Всичко забива.
Вчера питаше за реакция а днес просто забива. Мога да го разбера относно "вирусните" файлове, но защо пък с Malwarebytes ? Ta в него няма вирус.
Работя с Аваст 6 Internet Security.

Изтеглих програмката дето деинсталира Аваст. Деинсталирах.
Инсталирах наново. Докато инсталирах , си отворих флашката , че утре работа ме чака - да си запиша някой файл.И дорде го видя тоз Malwarebytes е заби веднага да му го ... даже не съм и кликал на него. Даже не беше инсталирана програмата докрай. Е отде го надуши бре, още нос няма а вече души.

Както се пееше в една песен "още утре обещавам че ще станеш саздърма"... щото сега ми се спи.
Не мога да го понеса туй забиващото чудо на чудесата. Толкоз рестарти компютъра ми не е виждал за цяла година. Много съжалявам ама ще се връщам на 4 версия. Туй нещо ми отрови вечерта.
За пореден път се потвърждава - новите версии не винаги са най-доброто. Колкото и да ми се сърдят някои.
Лека вечер аз отивам да спя най-накрая.Нов ден -нов късмет.
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 12:16:16 am от highpressure »

Неактивен XMAS

 • avast! translator
 • Администратор
 • avast! freak
 • *****
 • Публикации: 1115
  • avast! на Български
А това поведение остава ли като деинсталира програмата ? Тъй като си писал, че по време на инстарацията системата отново е забила, което е знак че това може де не е по вина на програмата, тъй като по време на инсталацията защитните модули все още са неактивни и няма как за повлияят на това ?
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен highpressure

 • Начинаещ
 • **
 • Публикации: 35
Когато е инсталирана и я спра- няма проблеми. Затова си мисля че Аваст е причината. Мислех си и за някакви конфронтации с други програми. Примерно с Маllwarebytes.
Съответно щом е спряна и всичко работи, мисля че и ако е деинсталирана ще работи.
Днес пак ще потествам малко и ще видим.

Така ... ето че отново съм си вкъщи. Още с пускането на компютъра и той заби. Псуване ,псуване и рестарт. Деинсталиране на Аваст. Няма проблеми- всичко работи нормално. Инсталиране отново. Забив докато изписва "приключване на инсталацията". По същото време ровичках из Mallwarebytes- по-точно спирах я.

Отново деинсталиране и инсталиране (учудващо настройките останаха въпреки че ползвам програма деинсталатор за Аваст...както и да е). После деинсталиране на Mallwarebytes.
Сега отново вижда същите файлове за вируси , но вече не спича всичко.

Имам обаче някои въпроси:
-защо само прокарването на курсора върху въпросния "заразен" файл води до съобщение за това че е заразен? Това сканиране да не е постоянно? Това не тормози ли много? Не трябва ли да се сканират само неща които са приведени в изпълнение? А може би самият експлорър прави "прочит " на файловете които са в отворената папка? Защото Аваст ми съобщава че експлорър бил изпълнителя на файла. 
-Забелязах че когато ми дава съобщение за дадения файл че е опасен, ми изписва че процесът отговарящ за това е някакъв D1e.exe намиращ се в ФАЙЛ D1e.tmp който пък е в TEMP папката. Имената не са точни защото ги забравих, но файлът нито се намира в папка TEMP нито пък се казва D1e .
   Предполагам че експлорър отваряйки папка с даден файл .exe предизвиква създаване на произволен временен файл и затова той отговаря за заявката... не знам . Само гадая.След малко ще тествам и ще кажа с точност. Тествах- не можах да постигна ефекта. Ще опитвам пак.

Направих още конвертирани .bat файлове за да съм сигурен че наистина не са заразени. Продължава да твърди че .exe файла е заразен. Тествах онлайн през DR Web и той казва че .EXE файлът ми бил подозрителен. Ми как няма е подозрителен - нали има netsh вътре.

Когато обаче кажа на Аваст да сканира въпросният .exe файл , той казва че е чист. Нямам идея защо тогава при минаване на курсора отгоре му , вади съобщение да го пусне в Sandbox.
Пробвах и с други .exe файлове - няма отклик.

Това е и другият ми въпрос- пускам файла в Sandbox и нищо не се случва. Пускам го нормално и работи. Как се процедира с тоя Sandbox въобще?
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 06:51:21 pm от highpressure »