Автор Тема: Как да видя вирусите в клетката?  (Прочетена 14626 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен highpressure

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 35
Как да видя вирусите в клетката?
« -: Юни 27, 2011, 08:56:50 pm »
Здравейте. Ползвам Avast 6 Internet Security. Изведнъж се разбачка и нахвърля някои треботни нещица в клетката.
Да ама аз знам че те не са вируси, защото аз съм ги писал и ми трябват. Цъкам на Maintenance- virus chest и там няма нищо. А пък видях съобщението че файлът е преместен в клетката.
Къде и как да я намеря тая клетка . Искам да си премахна нещата от там.
Също така съм пробвал да напиша името на файловете които не искам да бъдат сканирани , но според мен това се отнася само до ръчното сканиране а не за резидентното.
Как да процедирам? Как да кажа на Аваст да не ми закача файловете?
Опитах да настроя реакцията на програмата, като и казах да ме пита винаги. Е пита ме, но не ми оставя опция да не прави нищо ( изтрий, блокирай , хвърли в клетка ) . Интересно . Аз цъкам хикса и то не го трие , но го блокира.

Съвети?

п.п. И за да няма въпроси като "хммм писал си си вируси?" ще кажа : писал съм файлове за слагане на IP адреси за да си улесня работата като ходя с лаптопа по различните мрежи. Компилирал съм ги в .exe  .

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
  • Публикации: 102
    • Форума на Буковлък
Re:Как да видя вирусите в клетката?
« Отговор #1 -: Юни 28, 2011, 12:02:44 am »
Ами аз позлвам free и там се намира в Поддръжка> Клетка за вируси. На IS трябва да е там някъде.
Между другото аз за тая цел с различните мрежи ползвам Net Set Man . Правиш си мрежов профил на всяка мрежа и само го активираш когато ти е необходим :)
-Как се нарича компютър с инсталирана Nod32?
-Компютър без антивирусна защита.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
« Отговор #2 -: Юни 28, 2011, 12:23:36 am »
Ами аз позлвам free и там се намира в Поддръжка> Клетка за вируси. На IS трябва да е там някъде.
Да и при IS Клетката за Вируси се намира на същото място - ако файловете ги няма там, значи са били изтрити.

Цитат
Как да процедирам? Как да кажа на Аваст да не ми закача файловете?
Ами примерно можеш да си създадеш папка (някъде на компютъра) и да зададеш програмата да не проверява в нея, като добавиш папката в списъка с изключения и използваш примерно "c:/име на папката/*.* " - така програмата няма да проверява всички файлове които се намират в тази папка. Това важи и за резидентната защита (Резидентни Щитове -> Щит Файлова Система -> Експертни настройки -> Изключения - и там добавяш изключението)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен highpressure

• Начинаещ
  • **
« Отговор #3 -: Юни 28, 2011, 12:21:45 pm »
А защо ще ги изтрива от клетката? Задал съм неограничен обем на папката.
Слагането на файлове в определена папка не ме устройва- те са ми на различни места. Мога да посоча папки които да не се проверяват, но това дали е валидно за резидентната защита или е само при ръчно сканиране. Ако е само за ръчно - не ме устройва.
Сега не се сещам вече как бях направил далаверата с Аваст 4 ,просто дълго време не ми е правило проблеми с него и съм забравил какво съм правил. (Може би съм цъкнал че е фалшива тревога или съм му дал отметка да не ме пита повече за тоя файл ... не знам).

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
  • Публикации: 102
    • Форума на Буковлък
« Отговор #4 -: Юни 28, 2011, 06:57:02 pm »
Значи дали ще ги изтрие или ще ги сложи в клетката, зависи от това в настройките кое действие първо си сложил. Тоест, ако е Изтрий, няма да ги мести в клетката ги трепе на мига. Имаш и опция ако действието е неуспешно какво да ги прави. Ако първото е било да ги сложи в клетката, а второто например триене, ако не успее да ги сложи в клетката, опитва да ги изтрие и т.н. Провери си в файловия щит какво му е "наредено" да прави :)

-Как се нарича компютър с инсталирана Nod32?
-Компютър без антивирусна защита.

Неактивен highpressure

• Начинаещ
  • **
« Отговор #5 -: Юни 28, 2011, 09:00:19 pm »
Проверих какво съм НАРЕДИЛ на файловия щит да прави, защото въобще не ми харесаха неговите разбирания по въпроса - "мести в клетка" като първа препоръка.
Аз настроих
-питай
-питай
-не прави нищо

Съответно като ме попита , аз му казвам "мести в клетка" то мисли малко и ми изкарва оня прозорец който обикновено изкарва след сканиране на дисковете в който са описани всички намерени зарази и трябва да се посочат действията които да се извършат.
Та показва ми прозореца, там виждам че има зададено местене в клетка и след малко пише че работата е свършена.

После файла изчезва от мястото си и така аз предполагам че би трябвало да иде в клетката.
Все пак клетката е за да може човек да си махне от там нещицата които са неправилно преценени за вируси.
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 09:06:39 pm от highpressure »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re: Как да видя вирусите в клетката?
« Отговор #6 -: Юли 14, 2011, 10:22:58 pm »
С малко закъсение един въпрос по въпроса  ;D
Колко е максималното пространство което си задал като лимит за файловете, които да бъдат местени в клетката, тъй като ако файла е по-голям от зададения лимит мисля, че тогава се изтриват автоматично. (прикачил съм снимка как изглежда настройката)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен highpressure

• Начинаещ
  • **
« Отговор #7 -: Юли 16, 2011, 09:39:05 pm »
С малко закъсение един въпрос по въпроса  ;D
Колко е максималното пространство което си задал като лимит за файловете, които да бъдат местени в клетката, тъй като ако файла е по-голям от зададения лимит мисля, че тогава се изтриват автоматично. (прикачил съм снимка как изглежда настройката)
И това се сетих. Изглежда по същият начин, а файловете които пращам в клетката са далеч под лимита.
Междувременно в момента погледах и в клетката ми има доста неща... странно кога ли са влезли там!?!??!
Има и някои неща дето не бива да ходят там... интересно защо ли не знам кога са се озовали там... абе съмнителна работа нещо става :)
Общо взето ...само се е оправило ... да се надяваме.

Неактивен nerazbirashta

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
  • avast! потлебител
« Отговор #8 -: Август 07, 2011, 02:50:12 pm »
Привет,

Моля за инфо и помощ, понеже не съм много наясно и не разбирам. Ситуацията е следната:след направена пълна проверка на ПС-то ми, АВАСТА ми засече разни гадинки ( прилагам снимка на клетката ) и дадох опция преместване в клетка, понеже хабер си нямам от тези неща. та въпросът ми е сега като са в клетката, какво трябва да се прави, да се трият ли? И има ли опасност за ПС-то ми

Благодаря предварително

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
« Отговор #9 -: Август 07, 2011, 08:52:14 pm »
Клетката е специална папка, в която антивирусната държи копия от файловете засечени, като зловредни. Това е с цел ако погрешно е засечен файл, да имаш възможност да го възстановиш.
Според мен изчисти клетката, за да е по-сигурно, че няма ти или някой друг да възстановите някой от вирусите. А иначе така в клетката файловете не са опасни за PC-то ти.

Неактивен nerazbirashta

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #10 -: Август 08, 2011, 10:20:52 am »
Благодаря, ще ги изтрия, пък да видим :)

Неактивен nerazbirashta

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #11 -: Август 08, 2011, 02:25:08 pm »
Да ви кажа какво ми казаха, може за в бъдеще да е полезно на някой некомпетентен по тези въпроси като мен. Попитах един приятел, които професионално се занимава с ПС-та, та той ми каза в моя случай да не трия и да не пипам нищо, че ще стане по-голяма бъркотия. Ще му занеса компа да ми го преинсталира и да ми го изчисти и така :))

Неактивен nerazbirashta

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #12 -: Август 08, 2011, 02:28:53 pm »
Да ви кажа какво ми казаха, може за в бъдеще да е полезно на някой некомпетентен по тези въпроси като мен. Попитах един приятел, които професионално се занимава с ПС-та, та той ми каза в моя случай да не трия и да не пипам нищо, че ще стане по-голяма бъркотия. Ще му занеса компа да ми го преинсталира и да ми го изчисти и така :))

Неактивен yul67

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #13 -: Август 08, 2011, 07:43:45 pm »
Системата работи ли нормално? Ако всичко работи нормално защо ще преинсталираш??? При засичане на вирус не е задължително преинсталиране.

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
« Отговор #14 -: Август 10, 2011, 06:04:12 pm »
Е щом професионалистите така действат.... нямам думи ;)