Този вирус trojan-gen още си стои там, в тоя блок от паметта 0x0000000000400000 с размер 24576, на процеса ctfmon.exe. Интересното е че като проверя файла със същото име в system32 мисля че беше, с директно сканиране и ми показва че е чист, проверих и онлайн с нод32 целия диск C, отделно с онази програма malwarebytes anti-malware проверих и тя не намери нищо. Аваст не ми дава опция за действие, процеса не е маловажен и явно го защитава. Може би ще се наложи преинсталация на уиндоуса. Другото интересно нещо е че аваст съобщи за вируси в процес на malwarebytes anti-malware: mbamservice.exe - Win32:Ransom-EE[trj], BV:DelFiles-AZ[trj], Win32:Jifas-EW[trj], Win32:Jifas-ED[trj], Win32:Tiny-AFW[trj]. След като деинсталирах програмката и вече ги нямаше. Общо взето ми се иска да намеря заразения ctfmon.exe и да го изпратя за проверка, само дето не знам къде да го търся

Понеже компютъра ми прави разни проблеми, не знам софтуерни, хардуерни, вирусни или антивирусни. Уж го носих да го диагностицират (щото беше текло вода по кабела на интернета, сега не тече

) и казаха няма проблеми и уж преинсталираха наново уиндоуса, но може и да са го побутнали само не знам. Проблемите са следните, като отворя някой файл или някаква директория и компютъра забива, само курсора на мишката се движи. Същото се получава и като искам да кача файл на пощата си или във фейсбук или някъде другаде. При копиране на част от файл и опит за поставяне в друг файл на другия диск, или за копиране на файл от другия диск на диск C, дори и в команден режим блокира, останових че когато аваст сканираше диска, можех да ги копирам, но нямам достатъчно наблюдения, може да е било моментен ефект само. И тогава нито мишка, нито клавиатура действат, само курсора на мишката се движи. Замръзваше и когато ме няма известно време на компютъра а той е включен. Интересното е че когато замръзне на филм, самия филм си продължава. Не мога да определя тези проблеми от къде идват. Забавно става и при включване на компа, затъмнява екрана и трябваше да включвам и изключвам монитора за да светне, може би това е от видеокартата или от самия монитор, но не знам. Отделно че понякога ми прекъсва интернет връзката и не мога да я възстановя (може би мрежовата карта), освен след рестарт или като го изключа и включа на ново. Някой ако има идеи от какво може да са тези неща да казва