Автор Тема: Нова версия на сайта - тест !!!  (Прочетена 7637 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Нова версия на сайта - тест !!!
« -: Март 10, 2010, 08:48:09 pm »
Здравейте,

От много време планирам тази промяна и ето дойде и времето и на нея  ;D
Подготвям нова версия на сайта с нов дизайн и обновена версия на joomla 1.5. Поради много несъответствия в базата данни между двете версии на joomla (старата, която в момента се ползва от сайта) промените вървят бавно ... и все ще сайта не е завършен напълно, но просто реших да ви пусна едно "preview", да си кажете мнението за новия дизайн. И разбира се ако имате предложения да ги дадете. Не мога да дам точна дата за завършването на сайта, но ще се постарая да не е много дълго (имам още куп други задачи) ;)

Та тестовата версия можете да разгледате на следния адрес - http://avast.softvisia.com/new_test/ ;)

Имайте в предвид, че както казах все още това е един вид тест и може да има доста проблеми :)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
  • Публикации: 184
    • avast! antivirus bulgaria
Re:Нова версия на сайта - тест !!!
« Отговор #1 -: Март 11, 2010, 10:00:54 am »
по добре е от старата обаче "главата " горе нещо не се вързва, гледам оригиналналния темплеит е с оранжева глава, и нещата горе са направени за оранжева глава :) Също не виждам и защо главата трябва да се разпъва по целия екран, но това си е решение на дизаинера...

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Публикации: 118
  • Авастианец
« Отговор #2 -: Март 11, 2010, 12:29:17 pm »
Ще е добре менюто да е с бутони, за да се отличават линковете. Освен това шрифта трябва да се пооправи, нещо много малки са буквите, вижда ми се трудно читаем, може би защото и фонът е много тъмен. Оранжевото е дразнещ цвят, не успокояващ. Дори се чудя защо аваст са избрали оранжево. Синьото много ми харесваше. Разбира се това е мое мнение. Ще е добре да се направи и линк към световния форум на аваст. Ясно е че нещата още не са дооправени, но има време  ;) Надявам се "авастианците" да са много критични за да стане почти перфектно всичко.  :P  :)
Знам който може го може, но с тебе повече можем ;) !!! :)

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
« Отговор #3 -: Март 11, 2010, 01:23:28 pm »
Не виждам смисъл да се прави линк към световния форум при положение:

1. Че има локален форум които е на Български
2. Не всички от потребителите разбират английски
3. Които иска да чете световния форум, го намира без проблем и чете това което го интересува...

Относно оранжевата "глава" няма да споря дели оранжевото е дразнещ цвят. Споменах просто, че главата на оригиналния  темпплейт е оранжева, и има някои детаили които са правени за оранжева глава. И ако ще е сиво XMAS трябва да обърне внамание на тези детаили и да ги оправи...

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #4 -: Март 11, 2010, 01:47:19 pm »
Аз също не знам английски, като чета разбирам най-важното обаче, добре е да има линк към световния форум, който иска да го посети. Иначе сега трябва да избирам номера на ъпдейта да ми отвори страницата с ъпдейтите и оттам да избера от тяхното меню да си отворя световния форум, другия начин е да го търся с търсачката или да го сложа във харесвани. Мисля че този форум е като клон на световния, следователно е нормално да има такъв линк. Аз знам че ще ги оправи детайлите и ще избере подходящ цвят, нямам съмнения в това. Наистина ще обърне внимание на всичко  :) Както винаги  ;)

Относно оранжевото говорех по принцип, не за сайта. Наистина много превъзбуждащ цвят.

:)
« Последна редакция: Март 11, 2010, 01:54:44 pm от direktx »

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
« Отговор #5 -: Март 11, 2010, 04:06:00 pm »
форума се отваля по следния начин ввв.аваст.цом --> forum
каква е разликата между - www.avast.softvisia.com --> bg forum --> en forum... ?!

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #6 -: Март 11, 2010, 04:12:52 pm »
Трябва първо да заредя сайта www.avast.com който не посещавам, после да избера раздела Support и тогава User forum.
Съвсем друго е www.avast.softvisia.com и в него да си избирам дали искам да влизам в световния форум или в локалния български.  Мисля че така е правилно да бъде. Още повече че аз съм български потребител искам чрез българския сайт да влизам в световния форум  ;)  :)

Защото световния форум се следи от аваст, а българския не (от XMAS). Трябва да има и други полезни линкове, които водят примерно до статистики, какви вируси са заразявали през даден период, връзка с вирустотал и други за проверка на заразени файлове (това може и сега да го има не знам) и т.н полезни неща, даващи по-голяма информация, ще бъде и по-лесно на XMAS да упътва потребителите кое да изберат, къде да отидат, за да си решат проблемите или за да разберат това което ги интересува. Примерно някои сайтове имат кратък речник на основните понятия, какви видове вируси има и какво атакуват, без да се конкретизират имена. Защото сега има направени за конкретни имена вируси, доста труд е положил. Но според мен така трябва да бъде българския сайт на аваст, да превъзхожда всички останали ;)

Става дума за ето такъв речник http://www.eset.bg/info/threatsdictionary.html , като с този линк не искам да правя реклама на друга антивирусна компания, а да покажа какво ще е добре да има.
« Последна редакция: Март 11, 2010, 04:29:03 pm от direktx »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #7 -: Март 16, 2010, 01:01:47 am »
Благодаря за отзивите. Нека първо добавя  старите неща, а после ще мислим за нови ;)

Относно менюто, сигурно ще си остане това, за сега.
Относно оранжевата "глава" няма да споря дели оранжевото е дразнещ цвят. Споменах просто, че главата на оригиналния  темпплейт е оранжева, и има някои детаили които са правени за оранжева глава. И ако ще е сиво XMAS трябва да обърне внамание на тези детаили и да ги оправи...
Направих някои промени по главата, можели да провериш и да кажеш кое точно не се връзва в момента, защото на мен вече всичко ми изглежда, че е наред  ;)

Относно оранжевото, на мен много ми допада  :P  ;D

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #8 -: Март 16, 2010, 01:31:36 am »
Видях че са добавени инструменти за промяна големината на шрифта, това е много добра идея, обаче се увеличава и текста в менютата и излиза от рамката.  ::)  Ако може те да са фиксирана големина, а текста в средата само да се увеличава или намалява. Иначе е много добре направено, нямах съмнения в това.  :P  :)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #9 -: Март 23, 2010, 11:42:20 pm »
Както вече можe би сте забелязали, сайта е пуснат в действие, след малки промени.

За момента липсва само категорията за покупка на продуктите, но тя ще бъде добавена в скоро време, като там предвиждам да има доста промени в удобството на избор на лиценз :)

Друго ново е че вече вместо старите описания на продуктите от версия 4.8, на тяхно място има пълни описания на новите продукти от версия 5.

Ако имате забележки, предложения или откриете проблем моля пишете тук ;)
« Последна редакция: Март 23, 2010, 11:52:02 pm от XMAS »

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
« Отговор #10 -: Март 24, 2010, 02:20:17 pm »
Главата вече маи е наред, няма го оранжевото (или поне аз не го виждам)
Обаче за промоциите на аваст - пише се ПРОМОЦИОНАЛНА не промоЦИОВАЛНА цена :) :) :)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #11 -: Март 24, 2010, 02:59:11 pm »
Главата вече маи е наред, няма го оранжевото (или поне аз не го виждам)
Обаче за промоциите на аваст - пише се ПРОМОЦИОНАЛНА не промоЦИОВАЛНА цена :) :) :)
хехе малеее много съм зле  ;D вече е оправено, благодаря ;)

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #12 -: Март 24, 2010, 03:28:47 pm »
Е нормално е да има грешки пише много неща за кратко време, прави преводи и т.н., има още доста грешки ама не е чак толкова фрапиращо че да му обръщам внимание.  :)

Може би трябва линковете в менюто приятели да са в същия шрифт с другите. И текста в менютата да е с фиксирана големина, а само текста в средата да може да се увеличава. Ако може да се направи разбира се  ;) И пак ще моля за линкче към световния форум  :)

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
« Отговор #13 -: Март 24, 2010, 08:08:27 pm »
Може би трябва линковете в менюто приятели да са в същия шрифт с другите.

Така е. Темата има един стандартен шрифт за менютата, би трябвало за всички менюта да се изполва той, иначе става манджа с грозде(3 менюта, 3 различни шрифта)
Относно това с фиксираната голамина само в средата(незнам как е направено в конкретния случай, но май-ще стане много трудно, да не кажа, че няма да стане  ::)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #14 -: Март 24, 2010, 11:36:48 pm »
относно линковете - ще се опитам да направя нещо по въпроса ;)

Що се отнася до фиксирането на големината на текста, пробвах, но не се получи и за сега мисля да го оставя така, другиа вариант е да изключа тази възможност, но предполагам, че първото решение е по-добро (да го оставя както си е сега)

Цитат
има още доста грешки ама не е чак толкова фрапиращо че да му обръщам внимание
С удоволствие ще ги поправя ако кажеш къде са те  ::) :)