Автор Тема: Въпрос за default настройките  (Прочетена 3394 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jovanoty

• Гост
Въпрос за default настройките
« -: Март 07, 2010, 04:13:14 am »
Имам въпрос кое според вас е по добре за обикновения потребител като хване вирус Аваст автоматично да го слага под карантина или както беше във версия 4.8 да пита (преименувай, изтрий, премести в клетка).

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re:Въпрос за default настройките
« Отговор #1 -: Март 07, 2010, 11:27:50 am »
Здравей,

Според мен варианта с автоматичните действия, въведен във версия 5 е по-добрия, но въпреки това ако някои не го харесва винаги може да го промени от настройките на щитовете ;)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен PC fan1

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #2 -: Март 07, 2010, 11:52:10 am »
Здравейте отново и от мен!!!Искам да попитам XMAS как  се правят настройките на 5цата(домашна версия).За 4ката имаше едно ръководство,по което се ориентирах,но тук нещо не ми ясно как става.Аз съм си оставил настройките по подразбиране,но искам да настроя програмата на компа на едни приятели,който съм преинсталирал наскоро,но те се шашкат и от най малкото предупреждение на щитовете.Т.е. по възможност да е тих убиец.Много бих се радвал ако има публикувано ръководство за настройване на 5цата.Поздрави за всички фенове на AVAST!!! 8) 8) 8)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #3 -: Март 07, 2010, 11:56:43 am »
Здравейте отново и от мен!!!Искам да попитам XMAS как  се правят настройките на 5цата(домашна версия).За 4ката имаше едно ръководство,по което се ориентирах,но тук нещо не ми ясно как става.Аз съм си оставил настройките по подразбиране,но искам да настроя програмата на компа на едни приятели,който съм преинсталирал наскоро,но те се шашкат и от най малкото предупреждение на щитовете.Т.е. по възможност да е тих убиец.Много бих се радвал ако има публикувано ръководство за настройване на 5цата.Поздрави за всички фенове на AVAST!!! 8) 8) 8)

Здравей,

Какво точно те интересува за настройките. Ако е за начинаещи потребители бих ти препоръчал да ги оставиш така както са си, тай като така всичко е напълно автоматизирано и не би трябвало да изисква никаква намеса на потребителя.

Относно ръководството, планирал съм го това, но не мога да кажа кога ще имам време да се заема с него, тъй като имам и още малко изненади планирани ;)

Неактивен PC fan1

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #4 -: Март 07, 2010, 01:13:10 pm »
Интересува ме конкретно настройката на щитовете,но щом казваш че трябва да е по подразбиране,така да е.Аз лично ще почакам,докато пуснеш ръководството,т.е.не ми е толкова належащо.Поздрави!!!

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #5 -: Март 07, 2010, 02:01:43 pm »
Интересува ме конкретно настройката на щитовете,но щом казваш че трябва да е по подразбиране,така да е.Аз лично ще почакам,докато пуснеш ръководството,т.е.не ми е толкова належащо.Поздрави!!!
Това става от следното място - Щит файлова система - Експертни настройки - Действия - Избери действие при откриване на вирус и там избираш като първо действие да "Пита". Това е аналогично при всички други щитове. Виж прикачената снимка:

jovanoty

• Гост
« Отговор #6 -: Март 07, 2010, 06:36:07 pm »
Благодаря за отговора  XMAS

Неактивен engineer

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! анализатор
« Отговор #7 -: Март 08, 2010, 11:16:27 am »
.....кое според вас е по добре за обикновения потребител като хване вирус Аваст автоматично да го слага под карантина или както беше във версия 4.8 да пита (преименувай, изтрий, премести в клетка).
На мен повече ми допада първо да ме пита...малко по-разумно ми се вижда....ако това пропадне, тогава го хвърля в карантината. Всеки си преценява обаче...

jovanoty

• Гост
« Отговор #8 -: Март 08, 2010, 05:49:07 pm »
Ами и Аз така мисля че беше по добре поне за начинаещи хора понеже по ясно го виждат че имат вирус. Защото сега се покаже за няколко секунди долу в дясно прозорчето и се скрий е не е май много удачния вариант според мен!

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #9 -: Март 09, 2010, 06:59:42 pm »
Ами това вече си е въпрос на вкус, според проучване повечето потребители предпочитат автоматизирания вариант, но въпреки това пак имате възможност за ръчна настройка ;)