Добавих го от Настройки => Изключения. Според което е описано за тази опция там, avast не би трябвало да ги сканира, но го прави... Реших си проблема, като добавих програмата и в щита на файловата система, с поставени отметки и пред трите квадратчета. Това леко обезсмисля опцията за изключения от менюто в настройки - просто avast пак си прави каквото сметне за добре... Програмата си е съвсем чиста. Само е направена от инсталационна, в портативна версия с TinyApp и й е добавен флаш скрипт, който стартира картинка, показваща логото на сайта, където е направена портативна и откъдето е свалена. Нищо повече. Специално тази програма я имам от 6 месеца, без каквито и да е оплаквания, както и редица други такива портативки. Това, че десетина антивирусни пискат, при лично доказана безопасност на приложението, за мен не е критерии за вредоносност. Имам и още по-съмнителни файлове, които дават повече позитиви от този, но в действителнос, са напълно безопасни. Споменах вече, че avast ми затри и една игра, като пак писна за същия зловреден код... ImgBurn също... Както и всяка програма, която съм изтеглил от там, независимо кога... Ако не вярваш, дръпни си някоя портативка от там и виж дали ще ти се разпадне компа. Преди месеци, avast изобщо не се обаждаше на тези програми. Няма как изведнъж да са се оказали зловредни и да пищи на тях. Както казах, пратих един файл за анализ, но много се съмнявам за има решение в скоро време... Досадно