Автор Тема: Предложения за промяна, поправяне на грешки в Българския превод на avast! 5.x  (Прочетена 49099 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Здравейте,

Както сте забелязали излезе финалната версия на програмата с поддръжка н Български език - http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,483.msg2760/topicseen.html#msg2760

В тази тема пишете за открити проблеми, правописни грешки, както и предложения за промяна.
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Публикации: 118
  • Авастианец
Това също не е поправено мисля  :)
Веднага след проверката при сканиране изписва "някои файлове не подлежат на проверени", трябва да е "някои файлове не подлежат на проверка".

Трябва да се оправят и надписите на съобщенията http://share.pacomlan.com/images/nqJ01284.jpg . Да станат "вирусни дефиниции".

В Настройки -->Статус линия  трябва да се оправи опцията "версия вирус дефиниции" и да стане "версия на вирусните дефиниции"

В Щит файлова система -настройки -->провери при отваряне трябва да се промени словореда на изречението "това може негативно да се отрази на скоростта на вашата система" и да стане "това може да се отрази негативно на скоростта на вашата система".

В Щит файлова система -настройки -->изключения трябва да се остави празно място "сеприлага изключението" трябва да стане " се прилага изключението".

В Уеб щит-настройки --> проверка на интернет, не е преведена изцяло опцията "и файлове OF следните MIME типове" трябва да стане "и файлове от следните MIME типове".

В Обобщение -->текущо състояние  трябва да се поправи "вирус дефиниции версия"
и да стане "версия на вирусните дефиниции".

Провери при закачане -->„Провери буут-сектора на дискета при достъп”.

Трябва да се провери и /Също съобщението при проверка на пощата:"Входящото съобщението е чисто. " Трябва да бъде не - съобщението а съобщение, при изходящата също трябва да се промени/, защото не мога да го проверя.

При деинсталиране на тестовата версия ми изписа "инсталиране". А при инсталацията на новата финална версия липсваха думи.

Не е преведена следната грешка при сканиране - "Грешка: Reached the end of the file (38) ".

:)
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 11:09:12 am от direktx »
Знам който може го може, но с тебе повече можем ;) !!! :)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
Благодаря за помощтта, ще се постарая тези грешки да бъдат отстранени пре следващото обновяване. :)

Но може ли да те помоля при откриване на нова грешка да пуснаш и нов пост, а не да обновяваш текущия си, така по-лесно ще се следи темата (поне на мен така ми е по-лесно) ;)

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Ок, просто това са всички грешки които видях, други не мога да видя. А и събрах всичко на едно, не съм пропуснал и досега намерените грешки, които не са отстранени. :)

Надявам се повече хора да се включат и да докладват грешки или да докладват че не могат да намерят такива.

Явно ни имат голямо доверие, но и на нас ни трябва помощ, за да бъде аваст на български, толкова добър както и на другите езици.

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
А би ли могло да се напише за free версията диапазона на стойности като период на ъпдейтване, че е между 120 и 240 (не знам дали може и повече) във вид на текст под полето за вписване, примерно - "Можете да зададете стойност в диапазона от 120 до 240 минути. Стойността по подразбиране е 240 минути."

Защото ние знаем това, ама има потребители които не знаят, но пък имат желание да си настроят програмата.  :)
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 09:43:04 pm от direktx »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Поддръжка --> Регистрация  Написано е "Регистрациионна информация", трябва да е "Регистрационна информация"
« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 05:22:13 pm от direktx »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Поддръжка --> За AVAST!  написано е "вирус дефиниции версия", трябва да е "версия на вирусните дефиниции"

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Настройки --> Общност   "... статистикаот avast! Общността"  трябва да стане "... статистика от avast! Общността"

Неактивен Еди

• Потребител
  • Публикации: 117
Настройки --> Общност   "... статистикаот avast! Общността"  трябва да стане "... статистика от avast! Общността"
По-добре ми звучи „... статистика от общността на Аваст!“.

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Остана да се провери sandbox-а и огнената стена на другите версии дали имат някъде грешки. Надявам се че ще се намерят рецензенти да се открият дребните грешки, ако има такива  :) И все пак се надявам активността да се повиши, над 300 гледания има темата, а само Еди, XMAS и аз сме писали (най-вече аз). :P

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Забелязах за мрежовия щит - намира заразена връзка, блокира я, но не оставя нищо написано в автоматично генерирания доклад, само дати и часове и нищо друго написано, щита няма настройки, които аз да задам, защо тогава нищо не пише в доклада  ???   :o  :)

Ето и на картинки:

« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 04:38:34 pm от direktx »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
После след сканиране се появиха следните надписи 

Отново непреведена грешка, но защо излиза за файлове на аваст! ?

После направих сканиране само на папката program files и вече такава грешка не показваше ???
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 04:15:22 pm от direktx »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Относно грешките, ами не се появиха повече, сигурно нещо програмата се е забъркала да търси файлове от предишния ъпдейт, в момента на сканиране отдавна версията беше 100218-0, затова не е могла да намери пътя до тези файлове. Това ми изглежда странно.

Обаче имам чувството че има доста съобщения за грешки, които са останали непреведени.

А в доклада на мрежовия щит така и не пише че е имало вирус. Може би това е грешка, която е останала от началните версии на аваст! 5. В доклада на интернет щита всичко е наред изписва ги.  :)

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
Сега се заемам с поправянето на докладваните грешки.

Относно непреведените съобщения ще трябва да проверя, понеже не съм сигурен, че те трябва да бъдат преведени. Тоест мисля, че ги оставяха на английски (това е за всички чуждоузични версии) понеже, когато потребителите докладват грешка, екипа по поддръжка по-лесно да ги разчете.

Мрежови Щит - наистина не записва проблемите, ще трябва да докладвам за това ;)

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
Не знам дали трябва да се превеждат, но според мен би трябвало, първо грешките си имат номера, по който да става ясно, независимо от езика и има други съобщения, които пък са преведени пример: "Грешка: Архивът е защитен с парола. (42056)" Обаче предполагам, че това са доста грешки, отнема доста време да се преведат. Ако не се лъжа в предната версия преди аваст!5 грешките бяха преведени на български. Ама както са указали шефовете. Като кажат не трябва да се превежда, няма накъде ще се изпълнява  :)