Автор Тема: Проблем с интернет щита,блокиране на браузери и остатъци след ънинстал  (Прочетена 8089 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mu3epHuk

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • avast! потлебител
Здравейте!Нуждата ме накара да вляза в този форум и да търся съдействие от хора, имащи опит с тази програма и със софтуера изобщо.Проблемът ми се състои в следното: Преди две седмици махнах AVG Internet Security 8.5 с цел да пробвам безплатния Аваст, за който от коментари добих положителни впечатления.През това време мислех, че това е антивирусната, с която искам да продължа и за в бъдеще.Интересувайки се от Аваст попаднах на лиценз за Avast Internet Security.Любопитството ме накара да видя за какво иде реч.Avast се ъпгрейдна до платената версия и от там започна ходене по мъките.Браузерите буквално умряха.Опитах се да намеря решение, но не се получи.Не бях достатъчно запознат как да се оправя.Реших да я ънинсталирам, ползвайки упоменатият метод под Save Mode с инструмента за ънинсталиране на Аваст, изтеглен от сайта.Изписа ми, че всичко е завършено успешно и в действителност папката,в която програмата беше инсталирана вече я нямаше.Рекох си, че сега всичко е наред, но Мозилата изобщо не можеше да се стартира.Преинсталирах я, но пак нямаше ефект.Инсталирах отново безплатната версия на Аваст и - О,ужас! Бразузерите ми(Интернет експлорер и Опера изписваха, че не могат да се свържат с интернет, а Мозила все така не можеше да се стартира въпреки че фигурираше като процес в Диспечера на задачите на Windows,дърпайки около 2000 К).Разбрах, че връзката с интернет на другите ми два браузера се подновява при изключване на интернет щита,т.е .за да мога да използвам бразузерите си трябва постоянно да изключвам(или оставя перманентно изключен този щит).Отново огледах внимателно възможните настройки, но не видях какво мога да съм объркал и ме навести мисълта , че това е в резултат на непълноценна ънинсталация(разбирам го като оставане на остатъци от AIS)Предположението ми се допълни с това , че регистрационният номер за безплатната версия се " самовъведе ".Неприятно ми е от факта , че съм се прецакал, защото самата антивирусна ми харесва(безплатната) ,а така не мога да й се насладя .Възникналият проблем се съпътства с невъзможност за отваряне на някои интернет страници, невъзможност за използване на LimeWire(изписва ми че нещо я ограничава) и дори не може да се зареди, роблем с utorrent(при работа за период от 20-30 минути започва да увеличава значително производителността на процесора.Достига стойности между 85-100 %  докато преди случката с инсталацията на AIS не съм имал абсолютно никакви грижи.Иначе скоростта няма разлика.Надеждата ми е да успеете да ме ориентирате как да оправя проблема с интернет щита,тоест при включен щит да използвам бразузерите си както всеки нормален потребител на този защитен софтуер,Мозилата да заработи отново,ограниченията за интернет страниците се премахнат и въобще накратко казано - всичко да стане каквото е било преди.Пусках няколко коментара в Замунда с молба да ми помогнат, но там се интересуват коя антивирусна била по-добра от другата и никакво компетентно мнение.Затова вие сте ми предпоследната надежда да се размина между капките.Последната стъпка на която съм готов е преинсталация на Windows-a, но при условие че ХР-то си ми е на 6 ( с изключение на проблемите от ънинсталацията) нямам какво да се оплача.Искам да ви поздравя за добре направеният сайт и форум.Има много полезни пояснения ,които така или иначе прочетох, но не са от естеството на моя случай.Каквото и да се случи. смятам да остана с Аваст за по-дълъг период от време като бързо развиваща се, сигурна, лека,с интуитивен интерфейс, бързо сканираща ,даваща все по-малко фалшиви тревоги и най-вече  - възможност за съвет от други потребители и компетентни лица.Ще следя темата и ако нищо не стане ... ще сложа Windos 7 и отново Аваст.Извинявам се ако съм ви отекчил.Поздрави и всичко най-добро!

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Здравей,

Имаш ли инсталирана огнена стена и каква? Тъй като този проблем с липсата на интернет с включен интернет щит и след това като бъде спрян да има възниква, когато процесите на avast! нямат достъп до интернет (тоест огнената стена ги спира).

Относно остатъците от IS, не вярвам това да е проблема, тъй като при инсталацията на Free версията инсталатора би открил такива неща и би те предупредил.

Коя версия си инсталирал, понеже споменаваш, че е ебило преди 2 седмици, тогава версията на програмата беше друга и имаше проблеми с нея. Пробва ли с 5.0.396 ?
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен Mu3epHuk

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
 Благодаря за реакцията.Сега съм единствено на фабричната защитна стена.Когато съм махнал напълно Аваст, мога да влизам в интернет,но в някои отделни случаи изписва , че не може да се осъществи връзка със страницата и ми показва, че връзката се ограничава...В действителност, ако всичко беше наред, при включен Интернет (Web) щит на Avast Free 5 щях да мога да си ползвам бразузерите.Още с изключването на този щит, два от тях тръгват на мига, докато Мозила все едно е умряла.Още същата вечер като пуснах коментар тук, от замунда един потребител ми отговори следното: " Когато решиш да махаш антивирусна с резидентна защита, първо изключи скенерите на програмата ( интернет щитове и т.н.), след това задължително я затвори! Да я няма ни в трея, ни в процесите на системата. Тогава деинсталирай. Сигурен съм че програмата не е била изключила и всичко, което в момента е покривала с щит ти се е прее.ало. Никаква друга причина няма да ти се получи така. И тъй като антивирусната се вре къде ли не - направи пълен преинстал на системата. С дни иначе можеш да се мъчиш и нищо няма да стане. Сигурен съм, че не е от аваста цялата тая бъркотия, а от недоглеждане. Бъди сигурен, че реинстал на Firefox няма да ти помогне, защото проблема не е само в браузъра, а в цялата ОС.
 "  Не знам дали би се съобразил напълно с това мнение, но явно най-доброто възможно решение ще е да преинсталирам XP-то си и да продължа с нова инсталация на Аваст понеже ми допадна.  ???  :-\

Неактивен Еди

• Потребител
  • Публикации: 117
Аз имам един въпрос, как се спира напълно Аваст. На предишната 4.8 не можах да открия и тук на свободната не мога да намеря как да я спра напълно ако искам. Защитата виждам от къде, но аз говоря как да я затворя като програма?

Неактивен Mu3epHuk

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
  Един от начините, за които се сещам в качеството си на потребител любител е да използваш програма, с която да забраниш стартирането й при зареждане на операионната система.Такива програми най-често са оптимизиращите от рода на: Ccleaner, TuneUp, Advanced WindowsCare и още много други.Комбинацията от Ctrl+Alt+Del тук не дава резултат ( а при други антивирусни се получава успешно).

Въпрос към XMAS :

Защо при едва ли не всички антивирусни( поне от наблюденията ми с тези, с които съм се сблъсквал ) има начин за спиране на Self-Defense
 модулът, докато при Аваст макар и да махнеш отметката и последващо затваряне на прозореца,  отметката магически се появява отново, т.е. защитата е включена перманентно и няма начин за спирането й? Не е ли това бъг/недостатък или каквото там се казва при положение че при Касперски и ЕСЕТ НОД 32 спирането на Self-Defense става по-лесно от това да се наведеш и вържеш обувките  ::)

Колкото до начинът на ънинсталацията, подобен на този при Нортън ...не ми харесва, но явно така са преценили разработчиците щом има вируси, успешно премахващи всякакъв вид инсталиран защитен софтуер.Преди време пропищяха от скайп вируса.Ънинсталирал им така прехваленият ESET NOD 32.

Надявам се Аваст да продължи да се развива и да отговаря все повече на критериите за сигурна антивирусна програма, ползвайки се масово от милиони потребители по света.Сигурен съм, че е най-масовата в България и предпочитана най-вече заради леката работа,българският интерфейс, и достатъчно високите резултати на ревюта, но...нищо не пречи да си максималист....

P.S. На никой ли не му е направило впечатление какви бъгове се появяват при по-дълго писане на коментар? ( дълго като текст, а не като време) Само тук ми се случва и е адски дразнещо! Явно трябва да се пишат три реда и толкоз  :-X

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Аз имам един въпрос, как се спира напълно Аваст. На предишната 4.8 не можах да открия и тук на свободната не мога да намеря как да я спра напълно ако искам. Защитата виждам от къде, но аз говоря как да я затворя като програма?
Като я деинсталираш, просто целта на антивирусната програма е да защитава. РАзбира се винаги можеш да изключиш защитата, но напълно поне аз не е сещам.

Цитат
Въпрос към XMAS :

Защо при едва ли не всички антивирусни( поне от наблюденията ми с тези, с които съм се сблъсквал ) има начин за спиране на Self-Defense
 модулът, докато при Аваст макар и да махнеш отметката и последващо затваряне на прозореца,  отметката магически се появява отново, т.е. защитата е включена перманентно и няма начин за спирането й? Не е ли това бъг/недостатък или каквото там се казва при положение че при Касперски и ЕСЕТ НОД 32 спирането на Self-Defense става по-лесно от това да се наведеш и вържеш обувките 

Колкото до начинът на ънинсталацията, подобен на този при Нортън ...не ми харесва, но явно така са преценили разработчиците щом има вируси, успешно премахващи всякакъв вид инсталиран защитен софтуер.Преди време пропищяха от скайп вируса.Ънинсталирал им така прехваленият ESET NOD 32.
Какъв Windows ползваш ? Понеже при мен на Win7 всичко си работи както трябва - тоест самозащитния модул може да се спира от съответната настройка, но има една особеност - кагато махнете отметката и натиснете ОК след затварянето на прозореца с настройките ще се появи друг прозорец предупреждавайки ви че някои се опитва да спре самозащитата и там трябва да отметнете да се спре.

Цитат
P.S. На никой ли не му е направило впечатление какви бъгове се появяват при по-дълго писане на коментар? ( дълго като текст, а не като време) Само тук ми се случва и е адски дразнещо! Явно трябва да се пишат три реда и толкоз 
Какви бъгове? МОже ли да обясниш малко по подробно, тъй като наскоро форума бе обновен с по-нова версия и е възможно да има недооправени неща, въпреки че при мен не дава бъгове?
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен Mu3epHuk

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
 Операционната ми система е Windows XP SP3 .Бъговете(открих два) се изразяват в следното: Когато запълня цялото поле с написан текст, редът ми не слиза автоматично и след всяка нова написана буква плъзгачат отдясно се връща сам догоре и не може да се види какво точно пишеш.Дразнещо е.Постоянно трябва да местиш плъзгача или да ползваш стрелка Нагоре и стрелка Надолу.Другото, което много ме дразни, когато се прояви( има го и в новия скайп ) е невъзможността да редактираш някоя буква, дума или въобще изречение.Когато го направиш ти изчезва следващата буква/празно място/препинателен знак... т.е. ако напиша изречението: " Аваст е добра програма, но много хора я оплюват заради фаливите тревоги. " , като се върна да добавя Ш на " фалшиви " и ми се губи всеки следващ знак и трявба да допиша текста след корекцията наново.Това е дразнещо.Представете си намерите свои грешки и ... се налага да дописвате всичко отново.На никой няма да му се занимава