Здравейте!Нуждата ме накара да вляза в този форум и да търся съдействие от хора, имащи опит с тази програма и със софтуера изобщо.Проблемът ми се състои в следното: Преди две седмици махнах AVG Internet Security 8.5 с цел да пробвам безплатния Аваст, за който от коментари добих положителни впечатления.През това време мислех, че това е антивирусната, с която искам да продължа и за в бъдеще.Интересувайки се от Аваст попаднах на лиценз за Avast Internet Security.Любопитството ме накара да видя за какво иде реч.Avast се ъпгрейдна до платената версия и от там започна ходене по мъките.Браузерите буквално умряха.Опитах се да намеря решение, но не се получи.Не бях достатъчно запознат как да се оправя.Реших да я ънинсталирам, ползвайки упоменатият метод под Save Mode с инструмента за ънинсталиране на Аваст, изтеглен от сайта.Изписа ми, че всичко е завършено успешно и в действителност папката,в която програмата беше инсталирана вече я нямаше.Рекох си, че сега всичко е наред, но Мозилата изобщо не можеше да се стартира.Преинсталирах я, но пак нямаше ефект.Инсталирах отново безплатната версия на Аваст и - О,ужас! Бразузерите ми(Интернет експлорер и Опера изписваха, че не могат да се свържат с интернет, а Мозила все така не можеше да се стартира въпреки че фигурираше като процес в Диспечера на задачите на Windows,дърпайки около 2000 К).Разбрах, че връзката с интернет на другите ми два браузера се подновява при изключване на интернет щита,т.е .за да мога да използвам бразузерите си трябва постоянно да изключвам(или оставя перманентно изключен този щит).Отново огледах внимателно възможните настройки, но не видях какво мога да съм объркал и ме навести мисълта , че това е в резултат на непълноценна ънинсталация(разбирам го като оставане на остатъци от AIS)Предположението ми се допълни с това , че регистрационният номер за безплатната версия се " самовъведе ".Неприятно ми е от факта , че съм се прецакал, защото самата антивирусна ми харесва(безплатната) ,а така не мога да й се насладя .Възникналият проблем се съпътства с невъзможност за отваряне на някои интернет страници, невъзможност за използване на LimeWire(изписва ми че нещо я ограничава) и дори не може да се зареди, роблем с utorrent(при работа за период от 20-30 минути започва да увеличава значително производителността на процесора.Достига стойности между 85-100 % докато преди случката с инсталацията на AIS не съм имал абсолютно никакви грижи.Иначе скоростта няма разлика.Надеждата ми е да успеете да ме ориентирате как да оправя проблема с интернет щита,тоест при включен щит да използвам бразузерите си както всеки нормален потребител на този защитен софтуер,Мозилата да заработи отново,ограниченията за интернет страниците се премахнат и въобще накратко казано - всичко да стане каквото е било преди.Пусках няколко коментара в Замунда с молба да ми помогнат, но там се интересуват коя антивирусна била по-добра от другата и никакво компетентно мнение.Затова вие сте ми предпоследната надежда да се размина между капките.Последната стъпка на която съм готов е преинсталация на Windows-a, но при условие че ХР-то си ми е на 6 ( с изключение на проблемите от ънинсталацията) нямам какво да се оплача.Искам да ви поздравя за добре направеният сайт и форум.Има много полезни пояснения ,които така или иначе прочетох, но не са от естеството на моя случай.Каквото и да се случи. смятам да остана с Аваст за по-дълъг период от време като бързо развиваща се, сигурна, лека,с интуитивен интерфейс, бързо сканираща ,даваща все по-малко фалшиви тревоги и най-вече - възможност за съвет от други потребители и компетентни лица.Ще следя темата и ако нищо не стане ... ще сложа Windos 7 и отново Аваст.Извинявам се ако съм ви отекчил.Поздрави и всичко най-добро!