Автор Тема: Аvast Internet Security не ще да се деинсталира  (Прочетена 4162 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
  • Публикации: 102
    • Форума на Буковлък
Аvast Internet Security не ще да се деинсталира
« -: Януари 31, 2010, 03:12:54 pm »
Значи на предишния си Windows 7 сложих АИС 5 билд 377 и инсталацията не протече докрай а спря на инсталирането на стената и дотам. След това установих , че  интернет конекциите са "повредени", не работеха, съобщаваха че са свързани, след като съм им дал софтуерна забрана и т.н Както и да е, преинсталирах, и сега реших да опитам билд 396 , но този път виртуално. Инсталирах го аз на едно ХР и засега работи, намира мрежата на моя ISP и стартирата защитата и реших да и пробвам деинсталирането. Хубаво, ама тук стана засечка. Деинсталирам я както си е реда, през uninstall-а и ми казва че е станал сакатлък и да видя лога. Ето го и него. Някой да знае за какво става дума?

-Как се нарича компютър с инсталирана Nod32?
-Компютър без антивирусна защита.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re: Аvast Internet Security не ще да се деинсталира
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 08:07:33 pm »
Здравей,

Можеш ли да пробваш да деинсталираш програмата с това средство - http://public.avast.com/~forejt/aswClear.exe

Относно грешката, може би това се дължи на това, че е на виртуална машина (не съм сигурен). В лога пише, че деинсталацията е прекъсната от потребителя.
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
    • Форума на Буковлък
Re: Аvast Internet Security не ще да се деинсталира
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2010, 07:50:12 am »
Аз тва го виждам, ама просто нямам опция да я продължа. Довечера като се прибера ще опитам с премахващия инструмент. :)

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
    • Форума на Буковлък
Re:Аvast Internet Security не ще да се деинсталира
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2010, 07:28:32 pm »
Значи опитах се с този инструмент който даде, но ме изхвърля и излиза, че е разрешена самозащитата на аваст, спрях я аз и опитах отново , пак не стана. и видях че без safe mode настане, минах на него и тоя файл който изтеглих, не фигурира във свалени файлове на файърфокса, нито го има на десктопа където го изтеглих. Влизам навсякъде като администратор и няма как да я стартирам въпреки всичко.  ???

Неактивен Mu3epHuk

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • avast! потлебител
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2010, 11:10:14 pm »
И при мен не можеше да се стартира,затова се поинтересувах по какъв начин се действа и в действителност е по описаният в сайта на Аваст метод под Save mode.Процедирах с посочване на пътя на инсталираната папка.Попита ме дали съм сигурен, защото файловете в нея ще бъдат загубени завинаги.Потвърдих и след няколко седкунди видях резултата.Той сочеше успешно " ремувнати " файлове и каквото там си пише като последният ред гласеше - Всичко завърши успешно.Рестартирах и видях,че в действителност инсталационната папка е премахната успешно,като единственото напомнящо за аваст беше невалидната иконка на десктопа.....след това следваха проблемчета,които съм описал в друга тема.Не казвам,че програмата е калпава или че и има нещо.Приемам,че при мен явно нещо е станало и не обвинявам никого.

Неактивен Galin Todorov

• Потребител
    • Форума на Буковлък
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2010, 07:47:16 pm »
Аз пък успях. Влезнах  в safe mode  с мрежа изтеглих си ънинсталера и го стартирах от свалените файлове на фф и всичко мина като по вода, даже помен не остана от  АИС.
Обаче забелязах нещо. Автозащитата не можеше да се изключи. Махам отметката, и давам ОК и пак не искаше. Много ме учуди. :o