Автор Тема: Perfect disk  (Прочетена 7449 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Perfect disk
« -: Април 12, 2007, 09:55:41 pm »
Последната изпробвана от мен програма е Perfect disk. Аз, за разлика от XMAS i pe6o не чета много класации на някой продукт, а споделя личните ми впечатления (може би повечето са грешни ???). Та тази програма е за дефрагментиране на диска. Ползвах trial версия, която много добре се справи визуално, а и за кратко време. Казвам "добре се справи визуално", защото, като показваше как дефрагментира, самата програма нареди много плътно файловете и освободи доста място. Но след това компютърът ми започна да забавя повече (или поне така ми се струва). След два дни реших, че наистина компютърът ми е станал по-бавен и пуснах Windows-a да дефрагментира. Той направи няколко "дупки" в иначе плътно подредените файлове и след тази процедура май компютъра ми се върна в нормален ритъм. Тов аме наведе на мисълта, че може би Perfect disk  си свърши работата, като събра файловете, но може би не ги подреди по най-удачния начин и затова се получи забавянето???. Ако някой е ползвал тази програма, да пише! Причината да я изпробвам бе тази, че дискът ми беше много фрагментиран и когато пусках Windows-a да дефрагментира, той приключваше за 3-4 минути, след което при анализа пак показваше,че се нуждая от дефрагментация - пак пусках и след това анализът показваше,че отново имам нужда от дефраг. Не зная това пък на какво може да се дължи?

Неактивен XMAS

 • avast! translator
 • Администратор
 • avast! freak
 • *****
 • Публикации: 1115
  • avast! на Български
Re: Perfect disk
« Отговор #1 -: Април 15, 2007, 07:56:54 pm »
Просто да добавя и аз нещо  ::) - тази програма Perfect Disk , не съм я ползвал и не мога да я коментирам, но мога да ти препоръчам една друга (а и другите могат да я пробват  :) ) - програмата се казва Power Defragmeter - малка , безплатна и чудесна, може би единствения й недостатък , е че дефрагментирането става малко по-бавно, но на мен специално не ми пречи ( стига да си върши работата ) . Програмата можете да я свалите от http://www.excessive-software.eu.tt/  ;)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Re: Perfect disk
« Отговор #2 -: Април 15, 2007, 11:47:29 pm »
Ще пробвам и тази програма, дето я препоръчва XMAS,  и ще си кажа впечатленията!!!

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Re: Perfect disk
« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 09:22:03 am »
Вчера дефрагментирах диск с големина 47, 4 Гб., свободно място 4,14 Гб. (8%). Това не е системния дял и на него има всякакви файлове, като преобладават avi-файловете.  Време за дефрагментация 1 час и 27 минути. Долу прилагам картинки преди и след процедурата. Аз не виждам разлика, но може и да не съм направил нещо като хората???. Стартирах Power Defragmenter GUI. exe и след това маркирах Defragment disk, като отбелязах диск D. Последва дефрагментация която протече като в ДОС, без картинки, без анимации, и накрая показа. че процеса е приключил и започна отново, при което аз го спрях. Не вярвам първият процес, който продължи 1,27 ч., да е бил само анализ?!? Защото пишеше, че дефрагментира. Ако някой има някаква идея, да пише!

Неактивен pe6o

 • Начинаещ
 • **
 • Публикации: 41
Re: Perfect disk
« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 02:24:49 pm »
Здравейте,
Интересува ме един детайл, ако сте го забелязали. Стандартният
дефрагментатор на Win ОС има един малък недостатък изразяващ
се в невъзможност някой файлове по неясни причини да не могат
да се дефраментират. Perfect Disk поне на книга би трябвало да се справи,но програмата е платена и не ме устройва. Ако някой има представа
как се държи Power Defragmeter,или някоя друга в ситуацията, благодарност  предварително.
Larycc  картинките са еднакви, така че имаш някаква грешка.

VY 73.

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Re: Perfect disk
« Отговор #5 -: Април 21, 2007, 05:40:13 pm »
Здравейте. Пешо, правилно си забелязал, че картинките са еднакви. Но за съжаление това ми показва анализаторът на Win-а. Предишния ми пост е обобщение на работата ми с Power Defragmenter. Пуснах първо анализатора на Win-а, снимах, после пуснах Power Defragmenter и пак снимах. И на мене ми се стори,че картинките са еднакви, и затова попитах XMAS (той е работил с тая програма и той ми я прати) дали правилно съм направил всичко. Или дискът е дефрагментиран, но Windows-ът не го отчита? Защото с другата програма, която е платена- Perfect disk, пък анализаторът казва,че всичко е наред, а Windows-ът ми почна да бави. После пуснах пак вградения дефрагментатор, той направи няколко "дупки" в иначе много добре подредения диск, но Windows-ът ми се върна в нормалното темпо на работа. Затова се отказах да мисля по тези въпроси и карам, докъдето стигна.
И аз не мога да ти дам смислен съвет кой дефрагментатор да ползваш?!?

Неактивен pe6o

 • Начинаещ
 • **
 • Публикации: 41
Re: Perfect disk
« Отговор #6 -: Април 28, 2007, 05:03:11 pm »
Здравий Larycc,
Нямам много свободно време, затова се забавих, "но по добре късно отколкото никога"
Ще се опитам да ти обясня нещата елементарно, така както и аз го разбирам.Двете програми са работили по два различни алгоритъма. РD е запълнил дупките, като е раздробявал допълнително файлове. Като резултат получаваш по голямо монолитно празно пространство, но по мудна работа на компютъра.Това е естествено, защото при стартиране се сглобяват повече парчета от различни места и трябва време за да се намерят.При стандартния е обратното, по бърз работа, защото файловете са групирани, но по малко пространство.Ти избираш.
Достигнал си критичният минимум за free пространство.Време е за разтоварване.Предполагам, че е пълен с мултимедия и графика.Идея от мене- използувай някой онлайн хранилища на данни.Ползувам Diino/www.diino.com/
където дават 2 Gb. free пространство за съхранение.

VY 73.
 

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Re: Perfect disk
« Отговор #7 -: Май 10, 2007, 11:44:17 am »
Мерси Пешо! И аз бях достигнал до същите изводи по пътя на логиката и като гледах картинките :D. Малко късно ти видях отговора, ама "по-добре късно отколкото никога" ;). Аз винаги работя на критичния минимум и наистина ще се замисля за идеята ти да кача малко боклук някъде из нета. Мерси. Дай  още някоя страница да си тествам сигурността!
« Последна редакция: Май 10, 2007, 11:45:50 am от larycc »

Неактивен CodeX

 • Новак
 • *
 • Публикации: 9
Re: Perfect disk
« Отговор #8 -: Май 14, 2007, 11:03:49 pm »
Здравейте мом4ета,Perfect Disk поне за мен е добър дефраг.Аз ли4но не съм забелязвал след неговата употреба да ми забавя видимо работата с системата,програмата си подрежда файловете на диска последователно и освобождава свободно пространство.
Вероятно знаете, че при съхраняване на файловете върху твърдия диск често те биват разделяни на отделни сегменти, всеки от които резидира върху различна физическа пътека от повърхността на диска. Колкото по-малко е свободното дисково пространство, толкова повече нараства сегментирането на файловете при записа им. Когато потърсите даден файл, който обаче е “разпръснат”, се налага главите на твърдия диск да изминат известно разстояние от определения сектор до следващия, където се намира останалата част от конкретния файл, този процес може да се повтори неколкократно при по-обемистите файлове. Тоест движението на главите на диска при прочитането на даден фрагментиран файл отнема много повече време, отколкото ако той не е разположен върху различни физически сектори на диска.
Желателно е когато се прави преподреждане на файловете,процедурата да се извърши поне 2 пъти(желателно за вградения Windows дефрагментатора).
И като споменах интегрирания в XP, за тези които не знаят,това е лека версия на известния Diskeeper Disk Defragmenter.Когато копирате, премествате и изтривате файлове, те се разпръскват по целия Ви диск и това забавя работата на системата ви. Diskeeper събира файловете на едно място, като по този начин се увеличава скоростта за четенето им(процедура която пове4ето я правят).
И като написах последните редове се сетих за Larycc,като видях приложените картинки за оценка от процедурата мога да те посъветвам приятелю,много неща не са ти на мястото,триел си,местил си,прехвърлял си(а знаеш 4е когато прехварляш разни такива,в пове4ето слу4аи те просто се копират).
Ли4но моя съвет е,не е важно дали имаш 60МБ или 60ГБ музика, картинки и разни други в дяла,по важното е да си ги подредиш в единни папки,няма нужда да се правят шорткъти,копирания,прехварляния и т.н.,по този на4ин свободното пространство в диска ти се пълни от повтарящи се файлове.
Не трябва да забравяме дейнсталираните програми,те винаги оставят следи за пребиваването си на вашия компютър дори и след дейнсталация.
По горе споменах за дейнсталацията,това е един от проблемите за забавяне на ОС,инсталирайте си програма за по4истване на регистрите(нещото без което не може всеки един комп),или влезте в Registry Editor и изтриите регистрите на това което ве4е е изтрито от системата ви.Тук трябва да се борави доста предпазливо,защото едно грешно DELETE и може да се наложи прейнстал,така 4е за тези които не желаят да рискуват по този на4ин един регисти cleaner ще ви е от голяма полза.
"Дайте свеж въздух на системата си."
Като завършек мога само един съвет да дам,за да си върви гладко операционната система,избягвайте да инсталирате програми и про4ие на сляпо,може да изпробвате много програми и всякакви коя от коя по хубави и забавни(уж),но ако компютъра ви е нужен за работа а не за експериментиране,отсеите си тези които най ви допадат,и си съберете една система която да посреща нуждите ви.1-2 плеяра са достатъ4ни,не е нужно да имаме вси4ките.
Надявам се и аз да съм помогнал по някакъв на4ин.
Успех... ;)
« Последна редакция: Май 16, 2007, 09:43:58 pm от CodeX »
iMacG5-MAC OSX10.5/IntelCoreDuo-2,0Ghz;1GB RAM;250GB HDD.

Неактивен larycc

 • avast! маниак
 • ****
 • Публикации: 306
Re: Perfect disk
« Отговор #9 -: Май 15, 2007, 10:31:01 am »
Благодаря за съвета ;) Аз съм си малко разпилян, но в най-скоро време ще сложа ред в компютъра.

Неактивен JollyRoger

 • Новак
 • *
 • Публикации: 6
Re: Perfect disk
« Отговор #10 -: Май 18, 2007, 07:50:19 pm »
Здравейте. Пешо, правилно си забелязал, че картинките са еднакви. Но за съжаление това ми показва анализаторът на Win-а. Предишния ми пост е обобщение на работата ми с Power Defragmenter. Пуснах първо анализатора на Win-а, снимах, после пуснах Power Defragmenter и пак снимах. И на мене ми се стори,че картинките са еднакви, и затова попитах XMAS (той е работил с тая програма и той ми я прати) дали правилно съм направил всичко. Или дискът е дефрагментиран, но Windows-ът не го отчита? Защото с другата програма, която е платена- Perfect disk, пък анализаторът казва,че всичко е наред, а Windows-ът ми почна да бави. После пуснах пак вградения дефрагментатор, той направи няколко "дупки" в иначе много добре подредения диск, но Windows-ът ми се върна в нормалното темпо на работа. Затова се отказах да мисля по тези въпроси и карам, докъдето стигна.
И аз не мога да ти дам смислен съвет кой дефрагментатор да ползваш?!?
Разгледай тази статияhttp://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=3398 за работата с Power Defrag.Понеже съм си малко неверник и и проверих работата на Power Defrag с Перфект Диск и се оказа че работи повече от добре,дори ми беше събрало и боот файловете на едни място докато Перфект Диска след няколко месечна борба така и не успя да направи това и познай Перфекта вече няма място в моя комп.Забавяне не съм установил дефрагментира по бързо от Перфект Диск и двете най-големи предимства за мен е че пакета е free и няма нужда от инсталиране.
Успех