Автор Тема: avast 5.0  (Прочетена 18982 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Публикации: 118
  • Авастианец
Re: avast 5.0
« Отговор #45 -: Януари 29, 2010, 07:35:17 pm »
Интересно е че след време и след забавяне на компа и ми изписа да го рестартирам отново и като го рестартирах и се оправи  :) Не знам какво му е пречело, може би съм дал настройки а трябва да се рестартва след това, не знам.
Знам който може го може, но с тебе повече можем ;) !!! :)

Неактивен sove

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 41
« Отговор #46 -: Януари 29, 2010, 07:55:11 pm »
Е, какво сега? Има ли ги всички бутони, или не? При мене, с инсталирането на програмата, не ми е искало рестарти... Само след като я махна, ми иска рестарт... На началния прозорец на програмата (Summary) и на прозорците с Real-time shields, виждат ли ти се графичките за File system shield; Network shield и т.н.? Ако не ти се виждат, трябва да си инсталираш Adobe flash player. Ако вече имаш инсталиран, деинсталирай го с това: http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/uninstall_flash_player.exe и нсталирай последната версия от тук: http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=DXLUJ

Не вярва това да е проблема, ама знае ли човек... Аз до момента съм инсталирал и деинсталирал avast 5 доста пъти и никога не ми е правила проблем... сериозен. Ако не хване декиш, пак деинсталираш, ама този път със специален инструмент под Safe mode, както е обяснено тук (от там теглиш и инструмента): http://www.avast.com/uninstall-utility 

Можеш да пробваш да направиш и Repair на програмата, което става от Add/Remove programs, като се стартира деинсталатора...
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 07:58:17 pm от sove »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #47 -: Януари 29, 2010, 08:01:36 pm »
Нямам нужда от флаш плеър, всичко си излиза като графика, а защо не са се показвали бутоните и ми е искало рестарт не знам, при самата инсталация си получи един рестарт, защо по-късно иска втори не знам. Два пъти я инсталирах и тоя проблем с бутоните го имаше, след тоя рестарт се оправи всичко. Явно някой файл не е искал да се стартира. Ето вече програмистите могат да се произнесат какво е породило този проблем. Едва ли само при мен го имаше.  :)

Неактивен sove

• Начинаещ
  • **
« Отговор #48 -: Януари 29, 2010, 08:19:55 pm »
Когато става въпрос само за една програма... в ръцете на създателите, нещата подлежат на контрол и предсказуемост... Ама когато се съберат факторите програма + задклавиатурно устройство - предсказуемостта става много малка... За сега съм изчел на различни места доста рев, ама от абсолютно всякакво естество по отношение на Free версията... На моменти се чудя, как успяват да го постигнат тия хора?
Верно е, че има косури, ама пък чак толкова...
Да си кажа, за момента, не бих сложил Pro или IS, даже и да ми плащат за това... Подир някой месец, ще видя докъде е финализиран финала... и при тях. Не искам да си развалям впечатленията.

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #49 -: Януари 29, 2010, 08:41:00 pm »
Понякога наистина има достатъчно основания за рев. Като се сетя за програмата за регистриране на сим карти на мтел и се вбесявам. Хората отиват вписват им данните в полетата на програмата, а всъщност никакви данни няма в базата от данни и накараха хиляди хора да ходят втори път да се регистрират и то след получен смс че ще им спрат картите. И чак когато хората отиват да се оплакват (7-8 януари) чак тогава разбират че имат проблем с програмата. Е питам аз какво става когато една програма не изпълнява основните си задължения - ами няма полза от нея. Затова трябва да се премахнат недостатъците които евентуално могат да предизвикат този ефект. Колкото повече реват, дори и за най-малкия проблем и са недоволни, толкова по-добре за програмата бих казал. Е че ще изпилят доста нервите на програмистите, това вече е нормално.  :P  :)

Неактивен sove

• Начинаещ
  • **
« Отговор #50 -: Януари 29, 2010, 09:04:46 pm »
Логично. Значи с всяка следваща версия нещата ще стават по-добре, докато броят на недоволните срещне допустимата норма.  ;)  Опитни зайчета, какво да правиш... Не може да се очаква една програма да стане добра, без да се прекара през достатъчно на брой хора. Ако трябва да се чака времето, когато всеки ще каже "Брей, ама точно това исках - оправда ми очакванията"... Ами 5 щеше да излезе 2012. Нещата се финализирт въпреки излизането на финала и в движение!

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #51 -: Януари 30, 2010, 08:20:11 am »
Интересно ми е дали може да открие и да изтрие VBScript оспамващ скайп -

http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=71757&q=Skype4COM.Skype

http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=71911&q=Skype4COM.Skype

http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=213417

и такива подобни спам-вируси, общо взето не само че пращат от твое име на останалите в скайп спам, ами дори и тебе оспамват, уж изпратени от друг. Ще бъде добре да ги излови аваста  :)

Неактивен sove

• Начинаещ
  • **
« Отговор #52 -: Януари 30, 2010, 01:47:13 pm »
В по-горния си пост, бях писал за нещо подобно за VBS Script. А линкчетата, към които си дал връзка, може би се отнасят до една напаст от последните месеци - Chydo. Worm, който се изпраща верижно по скайпа като линк. Съответният наивник цъка върху линка, гадината му ликвидира антивирусната и прави компа герап... На практика нямаше антивирусна, която да му устои - не само avast!, ами и почти всички известни имена. Из форумите (softvisia; kaldata и т.н.) направо бяха загинали от теми със заглавие "Вирос по скипето помооощ". После и чистенето е много трудно, като даже преинстал не помага... Мисля, че понастоящем МБАМ хваща гадината. За другите не знам, ама и дано не ми се налага да разбирам.
Дори в този случай, пак потребителите са си виновни, защото бацат където и падне, без да мислят.
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 01:53:25 pm от sove »

Неактивен direktx

• инж. "direktx"
  • Потребител
  • Авастианец
« Отговор #53 -: Януари 30, 2010, 02:09:29 pm »
Точно така е и аз видях че писа и това ме подсети. А тези са малко по древни скайп-нахалници така да го нарека, само ти изпращат съобщения. И още по-интересно е че от твоя скайп пък получаваш и ти спама все едно  някой от абонатите ти е писал. Това имах предвид - хем оспамваш другите, хем и себе си, като ти внушават че си хакнат или нещо подобно. Е след това може и линк да изпращат за да се заразят компютрите. Това е от преди повече от година. Надявам се поне това оспамване с код, това досаждане да може да се премахне. И разбира се тези скриптове които са налични да бъдат предоставени за разучване, проверка и ако се наложи да се правят нови дефиниции.  :)

А интересно е че се рекламира само че предпазват от спам на пощата, само натам са се насочили все едно. А това е едно цяло направление спамове за скайп писани на вижуъл бейсик, а скоро сигурно и на други скриптове. Предполагам ако не са се появили и за другите чатове спам-скриптове, че ще се появят. А аз съм сигурен че много потребители в България имат запазен такъв файл и той едва ли е изпратен за изследване. Поне 10 скрипта може би ще се съберат. Като гледах в тия линкове имаше дори прикачени скриптове и беше показан кода, та всеки да може да си направи ако случайно го няма :P
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 02:22:20 pm от direktx »

Неактивен Еди

• Потребител
  • Публикации: 117
« Отговор #54 -: Януари 30, 2010, 02:36:50 pm »
Докладвам за 70-та. Преди малко на настолния компютър с Windows 7 Ultimate при инсталиран Авст домашен 4,8 върху него инсталирах 5-та и там проблем с иконата няма. Друга програма от рода на a-squared Free и Spybot - Search & Destroy нямам. Автоматичните подновявания ги прави, но и тук както при ХР при ръчните зависва и нищо не прави. Настроил съм го да се обновява на 60 минути, но още не знам дали ще го направи на 60 или на 240.
Ще се самоцитирам. Проблема с настройката на времето за обновяване и при 7-та си стои. Преди малко инсталирах свободната версия на един прясно инсталиран с ХР лаптоп и там проблем с неявяването на иконата до часовника няма!

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
« Отговор #55 -: Януари 30, 2010, 07:53:31 pm »
Моля Ви започвайте нова тема за всичко, така е МНОГО трудно да се следят темите.
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...