Извинявам се, ако темата ми не е точно за тук. Имам няколко въпросчета, свързани с ъпгрейда от avast! Home 4.8.1335, към avast! Home 5 (когато излезе), а именно:
1. Ако ми се наложи да преинсталирам, но съм обновил avast! Home 4.8 до 5-та версия, след това пак ли трябва да го инсталирам от същата версия (същия инсталатор), който съм изтеглил преди и да надградя до версия 5? Или мога да изтегля нов актуален инсталатор с 5-та версия на avast! Home, към който да приложа безплатния ключ, който вече имам от по-старата версия? Доколкото знам, той е за 2 годони...?
2. В тази връзка, всеки ключ точно специфичен ли си е за всеки отделен инсталатор? Ако е така и изтегля нов инсталатор с 5-та версия, то ключа от инсталатора на предната ми версия, няма да стане и ще трябва да си правя нова регистраниця, за да получа нов ключ, въпреки че предният не е изтекъл....
3. Ако си инсталирам по-старата версия, която имам отпреди преинсталацията, с валиден ключ и искам да ъпгрейдна до версия 5, то тогава всички ли ъпгрейди, които са междо моята (стара - 4.8.1335) и най-новата версия (5) трябва последователно да направя? Засега сa 2 на брой (4.8.1355 и 4.8. 1356). Или мога да ъпгрейдна направо от 4.8.1335 до последната версия 5 (когато излезе)? В тази връзка, последните 2 ъпгрейда (особено 4.8.1355), доколкото си спомням, бяха насочени основно да облекчат прехода от 4.8xxx към avast! 5xxx. Ако ъпгрейдна моята стара версия (отпреди 2-те нови) направо на версия 5, има ли риск от конфликти и несъвместимост?
Това ми бяха въпросчетата. Предварително благодаря за отговорите.