Автор Тема: Голям проблем с Win32.vitro  (Прочетена 5091 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AZankov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Голям проблем с Win32.vitro
« -: Юни 30, 2009, 10:37:48 pm »
 :(
Няколко дена се боря с Vitro.
Форматираш, инсталваш, настройваш, слагаш последния Nod32, AVG, или каквото и да се сетиш, рестартираш два пъти и всичко свършва. WinXPто е поразен и не тръгва.
По пътя на пробата и грешката открих АВАСТ. Засега системата ми се държи обаче ако някой друг го е срещал този бацил нека да сподели как да се пазим, и има ли лек.
Win32.Vitro го изписва сенера на Аваст.
Заразих си и двете флашки и след формат вируса не се маха защото заразих и една друга ситема. Ако има решение за флашките - помагайте.
Благодаря предварително.

Неактивен larycc

• avast! маниак
  • Публикации: 306
Re: Голям проблем с Win32.vitro
« Отговор #1 -: Юли 01, 2009, 09:24:44 am »
Май става дума за това? Въпреки че отдавна е познато на повечето антивирусни, не знам защо си имал проблеми. Освен да си ползвал някакви кракнати версии на НОД или АВГ със стари дефиниции?!?

Неактивен AZankov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Юли 02, 2009, 09:55:10 pm »
Мисля че не става дума за посочения от теб Virut.
Това е ново и неспасяемо.
И Нода и АВГто бяха последследни дефиниции.
Ефекта е следния - при първия или втория рестарт, дава грешка с логването, втори илигал оперейшън и забивка на десктоп без икони.
При формат само на С не се маха, значи е в боот сектора.
Все още го имам на флашката, и нито една антивируста система не го открива.
Просто вкарваш флашката на чиста система сканираш форматираш, и при следващия рестарт не тръгва ХРто.
Не по-малко от 15 машини видях с този ефект за седмица.
Не знам как точно се казва вируса, само Аваст веднъж каза Win32.Vitro но може да е друг вирус.
Помагайте!!!!
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 11:32:37 pm от AZankov »

Неактивен larycc

• avast! маниак
  • Публикации: 306
« Отговор #3 -: Юли 03, 2009, 09:59:08 pm »
Ето ти премахнат линк малко инфо за Virto, но не знам доколко е вярно?!? Дават и начин да се махне. Ако НОД-а ти е легален, защо не попиташ в техния форум, както би могъл да попиташ и АВГ и после може да кажеш какво препоръчват оттам, защото ми е интересно дали инфото, което съм дал като линк, е вярно.
EDIT: Явно линкът не е подходящ, затова го махам, защотото тук пък чета нещо различно ->Avast, Norton, McAfee, and all of the good anti-virus programs detect Vitro. But, Vitro cannot be removed or repaired. You MUST FORMAT and WIPE the drive to get rid of it., затова май е по-добре някой, който се е сблъсквал с него, да вземе отношение. Доколкото разбрах, изтегля се с някакви уж кодеци, дето трябва да дръпнеш, за да гледаш онлайн филми?!?
EDIT: Ето още малко инфо, а явно тук сме се сблъсквали с този проблем (виж цялата тема) още февруари месец, но не се дава начин за почистване. Не искам да те отчайвам, но тук също пишат лоши работи за Vitro.
« Последна редакция: Юли 03, 2009, 10:18:08 pm от larycc »

Неактивен PeshoBG

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #4 -: Юли 04, 2009, 11:43:39 pm »
AZankov,
на:
http://forums.softvisia.com/index.php?s=81cfbc7837f0340b78aa4a5a80209c0e&showforum=27
виж:
"Важна тема: Virut и Sality - информация и почистване"

Неактивен Mitko_093

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Голям проблем с Win32.vitro -> решен! (надявам се)
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2009, 11:47:27 pm »
Аз също се срещнах с този гаден, мазен ,тлъст, противен и т. н. т. вирус! Преинсталирах си уиндолса и той оак беше там! Преинсталирах го за 2-ри път но 1-во си инсталнах Аваста! Лошкото беше засечен и "ликвидиран" заедно с важни системни файлове. С ЕКС ПИ бях дотам. Сега си слижих 7 и уви: ЛОШКОТО го няма!!!

Така се оттървах от него!!! ;) ;) ;)