Автор Тема: възстановяване на сист. файлове  (Прочетена 5622 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен karock

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
възстановяване на сист. файлове
« -: Март 30, 2009, 04:33:56 pm »
FileID: 0000000001  Програмата не може да копира следния файл: C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll (Оригинално име: kernel32.dll )
--->Описание: The process cannot access the file because it is being used by another process
FileID: 0000000064  Програмата не може да копира следния файл: C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll (Оригинално име: kernel32.dll )
--->Описание: The process cannot access the file because it is being used by another process
FileID: 0000000065  Програмата не може да копира следния файл: C:\WINDOWS\system32\wsock32.dll (Оригинално име: wsock32.dll )
FileID: 0000000003  Програмата не може да копира следния файл: C:\WINDOWS\system32\wsock32.dll (Оригинално име: wsock32.dll )
    извинете за невежеството,но аваст ми дойде с последната преинсталация на комп.     малко се понаучих да работя с нея,  но това по-горе са системни фаилове които аваст не може да възстанови. за другите , които са в клетката на "заразени" пише че :
Възстановяване на избраните файлове

Действието завърши успешно!. проблема ми е че след първото сканиране и вкарване в клетката , не мога да отварям директно Lokal C и  Lokal D от "Моя компютър". дали горните файлове са вършели тази работа,и ако аваст не може да ги възст.  аз откъде да ги взема. за 1 път се срещам с аваст и в момента чета навсякъде където намеря и се уча.   благодаря ви предварително за помощта
« Последна редакция: Март 30, 2009, 04:39:43 pm от karock »

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
Re: възстановяване на сист. файлове
« Отговор #1 -: Март 30, 2009, 05:16:01 pm »
Тези файлове от секцията "Системни файлове", са копия на оригиналните файлове, който се намират на компютъра, с цел ако оригиналните файлове се повредят, да може да бъдат възстановени.
Това с отварянето на дисковете не го разбрах, може ли малко по-подробно да опишеш какво се случва, а може и някое шот-че да прикачиш.

Неактивен karock

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Март 30, 2009, 07:22:10 pm »
какво е шот-че и как да го направя. а с думички: цъкам 2 пъти на "моя компютър" и в прозореца:отляво-системни задачи ...и т.н...    отдясно:файлове,съхранени на този компютър...  твърди дискови устройства:локален диск C   и   локален диск D. - точно те не се отварят с двоен клик, а трябва горе да цъкна на "папки" и тогава вдясно мога да ги отворя. при двойния клик се отваря прозорец:"отваряне с" - списък с програми, като uTorrent е на първо място.   а  пък   аваста си засича и до сега :  Win32:Kavos [trj]  и аз все си го местя в клетката и той пак си се появява.

Неактивен larycc

• avast! маниак
  • Публикации: 306
« Отговор #3 -: Март 30, 2009, 08:04:22 pm »
какво е шот-че и как да го направя. а с думички: цъкам 2 пъти на "моя компютър" и в прозореца:отляво-системни задачи ...и т.н...    отдясно:файлове,съхранени на този компютър...  твърди дискови устройства:локален диск C   и   локален диск D. - точно те не се отварят с двоен клик, а трябва горе да цъкна на "папки" и тогава вдясно мога да ги отворя. при двойния клик се отваря прозорец:"отваряне с" - списък с програми, като uTorrent е на първо място.   а  пък   аваста си засича и до сега :  Win32:Kavos [trj]  и аз все си го местя в клетката и той пак си се появява.
шот=screenshot -> натискаш клавиша print screen когато искаш да запишеш картинката на екрана, после отваряш PAint / Edit/Paste и трябва да ти се пейстне снимка на екрана. КАто го направиш 2-3 пъти и ще задробееш. После качваш снимката някъде из нета и тук пускаш линк, за да  видим кво те мъчи. Иначе ето ти и за Win32:Kavos . Пусни предстартова проверка,. Ако не знаеш ето как -> стратирай Аваст, после с десен бутон върху него и избираш "Планирай Проверка при стартиране" след това ще ти иска рестарт, даваш ОК и си готов. Кгато коммпът се рестартира, преди да зареди Уиндоуса на синия екран ще зпочне проверка. Там каквото открие, го премести в клетка, но не го трии и те така. После кажи какво е станало.Успех ;)
« Последна редакция: Март 30, 2009, 11:00:26 pm от XMAS »

Неактивен karock

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Март 31, 2009, 01:51:12 am »
страшно много благодаря на всички за отзивчивоста.прочетох за кавос ,снимах си екрана, утре ще го кача щото стана късно-ще питам един приятел как. и проверката ще пусна утре щото вчера я правих и видях че става много бавно. за кавос - май не е толкоз страшен. та аз от 19-сти съм със него. сега разбрах защо преди 4-5 дена за същите заразени файлове пишеше:"Rootkit".

Неактивен karock

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Април 01, 2009, 10:26:09 pm »
http://snimka.bg/album.php?album_id=360062  това са шот-овете.значи пак да кажа:когато за 1 път аваст си поиска предстартова проверка,още си беше на английски и се страхувам че нещо не съм разбрал и нещо съм изтрил. оттогава е тоя проблем с отварянето и тая червена отметка в/у "покажи системна информация".(на първата снимка)   възможно ли е аваст да не може да възстанови тези системни файлове(на последната снимка) просто защото са непълни или изтрити.ако е така откъде да ги взема и да ги възстановя. и друго: вчера направих предстартова проверка много внимателно и вкарах всички заразени в клетката. сега нужно ли е да правя нещо друго или аваст сам се е справил.благодаря ви за вниманието още веднъж.

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
  • Публикации: 184
    • avast! antivirus bulgaria
« Отговор #6 -: Април 02, 2009, 01:43:38 am »
Ако не ти е проблем - ПРЕИНСТАЛИРАЙ!

Неактивен karock

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Април 04, 2009, 08:32:54 pm »
само да ви се похваля:проблема незнайно как се оправи.вчера цъкам на "D" и се отвори. явно Windous се е ъпдейтнал и си е възстановил файловете (неведоми са пътищата на уиндоус). аваст не се е обаждал и всичко е наред.благодаря ви още веднъж за подкрепата!!!

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
« Отговор #8 -: Април 04, 2009, 09:11:11 pm »
Можеш спокойно да изпразниш клетката от заразените файлове.
Там на втората снимка виждам два файла, на които не им е там мястото ( файловете са gyn и xsia - изтрии ги и тях !