Автор Тема: Иконата на АВАСТ в трея  (Прочетена 12873 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен POWER

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 57
Иконата на АВАСТ в трея
« -: Март 24, 2007, 10:35:02 pm »
Искам да питам по каква причина е възможно иконата на АВАСТ в трея да не се движи.До колкото знам преди се въртеше.И искам да питам дали това означава ,че не работи,защото
си изглежда напълно нормално,а не се върти.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1115
    • avast! на Български
Re: Иконата на АВАСТ в трея
« Отговор #1 -: Март 25, 2007, 12:38:58 am »
Искам да питам по каква причина е възможно иконата на АВАСТ в трея да не се движи.До колкото знам преди се въртеше.И искам да питам дали това означава ,че не работи,защото
си изглежда напълно нормално,а не се върти.
Ами първо погледни в настройките на програмата, дали е поставена отметка до съответната настройка ( Анимиране на иконата при сканиране) . Щом не ти показва никакви грешки и няма червено кръгче върху иконата, значи резидентната защита работи.

Та за да провериш дали съответната настройка е включена - стартирай Програмата и в настройките задай следните отметки - виж прикачената снимка  ;)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен POWER

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 57
« Отговор #2 -: Март 25, 2007, 10:28:56 am »
Хаххх тръгна,а аз си мислих ,че нещо не е наред .Благодаря много!!!

Неактивен pe6o

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 41
« Отговор #3 -: Март 25, 2007, 12:37:21 pm »
Здравейте,
ако съм разбрал добре става въпрос за иконката с "а".
Когато се върти индикира, че Avast проверява стартиращите се за момента файлове.
В настройките има опций с който може да се видиш този процеси, но не те съветвам да ги
използуваш, защото ще ти скриват екрана периодически.
Ако не се върти и няма "х" значи, че програмата работи но не проверява нищо.
Само за информация.Предполагам, че нещо не си видял добре.

VY 73.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #4 -: Март 25, 2007, 05:02:03 pm »
Здравейте,
ако съм разбрал добре става въпрос за иконката с "а".
Когато се върти индикира, че Avast проверява стартиращите се за момента файлове.
В настройките има опций с който може да се видиш този процеси, но не те съветвам да ги
използуваш, защото ще ти скриват екрана периодически.
Ако не се върти и няма "х" значи, че програмата работи но не проверява нищо.
Само за информация.Предполагам, че нещо не си видял добре.
Не, той просто е изключил опцията за анимиране на иконата (ако тази опция е изключена иконата няма да се върти дори и при проверката на файловете), това е  :)

Хаххх тръгна,а аз си мислих ,че нещо не е наред .Благодаря много!!!
Няма защо  ;D

Неактивен SASHO_BG3

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #5 -: Април 08, 2007, 08:12:01 am »
Здравейте.При мен се появи същия проблем с иконата, но с тази разлика че програмата има всички необходими настройки{ползвам я доста отдавна}Не се вьрти,но като отворя резидинтната защита се виждат последно проверените файлове.след рестарт на системата всичко се оправя и след няколко дни пак същото.ако някой има идея за какво става въпрос да пише 

Неактивен larycc

• avast! маниак
  • Публикации: 306
« Отговор #6 -: Април 08, 2007, 09:23:39 am »
Сашо, нали разбра, че иконата не се върти постоянно, а само като проверява нещо, т.е. цял ден може и да не я видиш да се върти. След като рестартираш предполагам, че се завърта отначало (нормално, тъй като проверява процесите) и след това спира. Ако не те е притеснявало това, че не се върти постоянно иконката, моля, опиши си по-точно проблема!

Неактивен SASHO_BG3

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Април 08, 2007, 01:28:21 pm »
знам че се върти когато прави проверка,но проблема е друг:когато например си в интернет като прелистваш страниците иконата се върти горе-долу постоянно.иначе на програмата всичките щитове работят и си прави проверката,но иконата не се върти.Разбираш ли?

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #8 -: Април 08, 2007, 04:39:44 pm »
знам че се върти когато прави проверка,но проблема е друг:когато например си в интернет като прелистваш страниците иконата се върти горе-долу постоянно.иначе на програмата всичките щитове работят и си прави проверката,но иконата не се върти.Разбираш ли?
Значи се върти само при проверка на Интернет страниците, а при проверката на файловете не се върти?

Пробвай да направиш поправка на инсталацията - Control Panel -> add/remove programs -> avast! antivirus -> Change -> Поправка (трябва да имаш активна интернет връзка по време на поправката) и след това рестартирай.

Неактивен SASHO_BG3

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Април 08, 2007, 10:08:44 pm »
не XMAS,иконата изобщо не се върти.разбирам че прави проверка като чукна на иконата и разгледам последно проверените файлове.програмата работи,щитовете са активни,проверявят всичко както трябва,просто иконата не се върти

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #10 -: Април 09, 2007, 02:30:13 pm »
не XMAS,иконата изобщо не се върти.разбирам че прави проверка като чукна на иконата и разгледам последно проверените файлове.програмата работи,щитовете са активни,проверявят всичко както трябва,просто иконата не се върти
Пробва ли с поправка на инсталацията както ти предложих ?
Пробвай да направиш поправка на инсталацията - Control Panel -> add/remove programs -> avast! antivirus -> Change -> Поправка (трябва да имаш активна интернет връзка по време на поправката) и след това рестартирай.

Неактивен krem4e

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #11 -: Май 09, 2007, 12:47:30 pm »
Моята икона също не се върти при проверката на файловете,а има всички настройки.Трябва ли да инсталирам отново програмата ? :-\ :-[

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #12 -: Май 09, 2007, 10:17:49 pm »
Моята икона също не се върти при проверката на файловете,а има всички настройки.Трябва ли да инсталирам отново програмата ? :-\ :-[
Здравей и добре дошла  :)

Първо отново провери настрийките (както е споменато в началото на темата) и след това пробвай поправка на инсталацията

Не се сещам друга причина, иконата да спре да се върти. Та поправи инсталацията и отново пиши дали е подействало ;)

Неактивен krem4e

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #13 -: Май 09, 2007, 10:35:48 pm »
Настройките са си наред.
Когато натисна за поправка ми се появява това
и ме е страх да не объркам нещо още повече :'( трябва ли да продължа. :-\

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #14 -: Май 09, 2007, 10:40:01 pm »
Настройките са си наред.
Когато натисна за поправка ми се появява това
и ме е страх да не объркам нещо още повече :'( трябва ли да продължа. :-\
Да, продължи напред. Но от съобщението се вижда, че на системата ти има друга антивирусна програма (или поне остатъци от нея), затова препоръчително е да отстраниш и този проблем - вероятно трябва да деинсталираш Нортон, или ако вече си го деинсталирала , поне да премахнеш следите от инсталацията. :-\