Здравейте ,
Относно заразите и опасностите на които сме подложени в Интернет и с които често се сблъскваме ,смятам че най доброто лечение е превенцията ! Обикновено тръгваме да решаваме проблема ,когато вече вирусите са налице ,ОС се скапа или станем жертви на Интернет измами на които често ставаме свидетели ,без преди това да се замислим как бихме могли да избегнем това !
Макар отскоро да съм Интернет потребител ми е напълно ясно ,че ако искам да сърфирам свободно из пространството е най добре да бъда добре запознат със опасностите ,които ме дебнат ,както и да си създам правила на поведение ,чрез които да ги избягвам Ето защо реших да отворя тази тема и се надявам всички да споделим от опита си !
Като сновони въпроси бих искал да поставя :
1. Как да избегнем заразите от вируси ?
2. Как да си осигурим цялостна защита на компютъра ,като включим освен антивирусната и всички други помощни програми ,които биха засили нашата защита ? И тъй като това често налага сваляне на програми защо не да създадем своеобразен списък от сигурни сайтове ,за които можем да сме спокойни че ,когато теглим ,няма да ни лепнат някой вирус или шпионска програма !
3. Как да избягваме потенциално опасни сайтове и всичко друго за което се сетите !
Целта е да избегнем проблема , а не да го решаваме и макар да няма 100% сигурност и гаранция колкото повече знаем ,толкова по добре ! По добре сега отколкото после ! Ще чакам да развием дискусията и да си създадем набор от правила Поздрави !