Анкета

Каква огнена стена ползвате ?

Windows XP SP2 Firewall
15 (48.4%)
ZoneAlarm Free
1 (3.2%)
Ashampoo Firewall
1 (3.2%)
Comodo Personal Firewall
7 (22.6%)
Друга...(моля посочете)
7 (22.6%)

Общ брой гласове: 31

Автор Тема: Каква огнена стена ползвате ?  (Прочетена 25513 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fix problem

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 26
Re: Каква огнена стена ползвате ?
« Отговор #15 -: Април 29, 2008, 10:19:27 am »
Еми защитни стени има много. Напиши в Google "fireWall" и щи излезат . Windows FireWall е чудесна , но сканира само входящия трафик. Това е оправено чак в Windows Vista FireWall. Тя не си пречи с аваст! и е чудесно допълнение за защита на домашен компютър. Всички настройки на Windows XP/Vista FireWall се намират в :
Цитат
Start(Menu) ->>> Control Panel ->>> Windows FireWall
Статия за Windows XP firewall може да намериш тук:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&req=searchresults&searchid=d64a63860a64c87a1acd5dfaf6bf2191&blogid=all&highlite=Windows+%2BFireWall
Поздрави ...

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2009, 10:12:24 pm »
Моята стеничка я няма тука  :P ползвам Outpost Firewall Pro и съм доволен.Никакъв конфликт нямат с любимата ми антивирусна програмка Avast!  8) Ето и моментна снимка, за някоии хора който твърдят, че Outpost-а товари машината. ;)

Поздрави.....
« Последна редакция: Февруари 08, 2009, 12:23:38 am от NIKIEVROTO »
Най - турдно е , да се докажеш , че сруваш нещо!

Неактивен gecata

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 29
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2009, 10:10:49 pm »
Ползвам Comodo Firewall.Комбинаията ми е следната и е безплатна, за домашен компютър идеална според мен.
Avast Home 4.8.1335+Comodo Firewall+Сканиране от време на време с MBAM и Super Anti-Spyware Free+разбира се браузвам с Firefox 3.06 и нужната помощ от задклавиатурното устройство...какво повече ми трябва  :)

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2009, 10:48:59 pm »
Да найстина Comodo е много лек и ефикасен Firewall, но го махнах защото имах проблем със seed-а смисъл като му променя Security Level и всичко се оправя.Но разбира се всеки сам си избира каква защита да си сложи на компютъра,но като зад клавиатурното устройство не е в ред полза няма да има.

П.П. Извинявам се ако някой съм обидил с коментара си.  :-\
« Последна редакция: Февруари 08, 2009, 10:53:02 pm от NIKIEVROTO »

Неактивен protos

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #19 -: Март 17, 2009, 01:07:28 pm »
 :)
Понеже таки и така още не съм си инсталирал стена, пак ще попитам! Има ли такава но да е преведена,щото съм доста скаран със везсдесъщият английски?
Търсих и в Гугъл но не можах да открия защитна стена на български\освен една ,но тя е платена\ ,ако някой знае нека пише. ::)

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
« Отговор #20 -: Март 17, 2009, 04:21:02 pm »
:)
Понеже таки и така още не съм си инсталирал стена, пак ще попитам! Има ли такава но да е преведена,щото съм доста скаран със везсдесъщият английски?
Търсих и в Гугъл но не можах да открия защитна стена на български\освен една ,но тя е платена\ ,ако някой знае нека пише. ::)

Еми защо не пробваш Outpost Firewall Pro 2009 за съжаление няма БГ интерфейс но пък има Руски....а кой не знае руски  :P (със този Firewall съм вече почти година и нямам никакви проблеми със него и най - важното е съвместим със Аваст за разлика от други  (няма да им казвам имената). Но в крайна сметка ти си реши аз дадох само съвет пък вече ти , каквото си решиш.

П.П. Ако случайно се спреш на Outpost-а драсни и ще ти дам подробно Указание за коректни настройки за пълна съвместимост с повечето антивирусни решения. ;)

Специални поздрави на XMAS и на колегите във форума ...  :P

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
« Отговор #21 -: Март 17, 2009, 09:47:04 pm »
Аз пък, малко се дразня, като каже някой "няма да давам конкретни имена"...
Защо ??? ...бих попитал
Разкажи точно и ясно, кои стени не си пасват и защо !
Дай примери ако е възможно.
Най-лесно е да кажеш, има много които не си пасват ама няма да ги споменавам.
"научете" се да наричате нещата с истинските им имена :)
« Последна редакция: Март 17, 2009, 09:48:52 pm от sergo_k »

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
« Отговор #22 -: Март 17, 2009, 10:58:27 pm »
Веднага давам пример със известния ZoneAlarm

1. След като я инсталираш бави системата при рестарт двойно от който и да е друг Firewall (между другото още се работи по този проблем със забавянето на OS но и така не се стига до решение както и да е)
2.Става съвместим със Аваст! едва след като се изключи една опция (мисля че беше Privacy Control)
3.Не е от най - лекия Firewall особенно когато почнеш да сваляш торент тогава става ****** . Да вярно няма Firewall който да не товари.   

Мисля , че това е достатъчно

П.П. @sergo_k извинявам се ако съм те засегнал с нещо , но съм свикнал да казвам нещата така както ги мисля.
« Последна редакция: Март 17, 2009, 11:01:52 pm от NIKIEVROTO »

Неактивен gecata

• Начинаещ
  • **
« Отговор #23 -: Март 17, 2009, 11:22:11 pm »
Не съм писал скоро ,но през това време смених до аваст 2 стени- PC Tool Firewall Plus(сработва се с аваст,непретенциозна,безплатна,лека, за обикновен потребител-иделна,) и сега разучвам последния Outpost ;D

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
« Отговор #24 -: Март 17, 2009, 11:47:30 pm »
Не съм писал скоро ,но през това време смених до аваст 2 стени- PC Tool Firewall Plus(сработва се с аваст,непретенциозна,безплатна,лека, за обикновен потребител-иделна,) и сега разучвам последния Outpost ;D

Поздравления за правелният избор. ;)

Неактивен GlowNDark

• avast! bg support
  • Потребител
  • Публикации: 184
    • avast! antivirus bulgaria
« Отговор #25 -: Март 18, 2009, 02:20:20 am »
Добра тема за Firewalls... обаче като гледам повечето потребители тук са home users от тук идва и въпроса има ли толко важни неща на един домашен компютър, че да се пази с Firewall ?!  ::)

Неактивен sergo_k

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 92
    • Вашата софтуерна визия
« Отговор #26 -: Март 18, 2009, 07:41:43 am »

П.П. @sergo_k извинявам се ако съм те засегнал с нещо , но съм свикнал да казвам нещата така както ги мисля.

С нищо не си ме засегнал !
Просто, когато премълчаваме нещо или не казваме конкретно кое как е, не помагаме с нищо на обикновения потребител ;)

Неактивен NIKIEVROTO

• Начинаещ
  • **
« Отговор #27 -: Март 18, 2009, 11:35:00 am »
Добра тема за Firewalls... обаче като гледам повечето потребители тук са home users от тук идва и въпроса има ли толко важни неща на един домашен компютър, че да се пази с Firewall ?!  ::)

Ако трябва да бъда честен нямам нищо важно на компютъра. ;D , но поне като съм със Firewall-а влизам и ръчкам на всякаде в нета без да се страхувам (нали знаете то става 1 път) 100% защита няма.Напоследък все повече и повече илизат нови по-опасни вируси което е.... :-X

Лек ден на всички. :)

Неактивен PeshoBG

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #28 -: Март 21, 2009, 11:42:26 pm »
Здравейте,
glowndark, може да се работи без защитна стена, но всеки който знае твоя IP адрес и има известни познания може да влезе в компютъра ти и да прави каквото си иска. В такава ситуация е задължително използуването на потребителски акаунт/поне/.
Ти ги знаеш тези неща!
NIKIEVROTO, независимо, че защитната стена е най важния елемент от една защитна формация/виж написаното по горе/тя не може да предотврати проникването на зловреден код в компютъра.
Основно използувам "Sygate Personal Firewall Pro&Home" най-добрата по отношение контрола на входящия трафик + допълнение програми използуващи технологията HIPS&Behavior: "System Safety Monitor,Threat Fire".

Неактивен gecata

• Начинаещ
  • **
« Отговор #29 -: Май 07, 2009, 03:35:43 pm »
Ноа безплатана комбинация с Аваст хоум и Outpost 2009 Free.Отлично сработване...