avast! на Български

Общ Форум => Всичко останало => Темата е започната от: Petroff81 в Ноември 15, 2010, 06:34:15 pm

Титла: DCOM Exploit
Публикувано от: Petroff81 в Ноември 15, 2010, 06:34:15 pm
От една седмица съм с инсталиран Уиндоус 7 и от три дни антивирусната(Avast 5 free)започна да изписва по няколко пъти на ден DCOM Exploit блокиран и някакъв IP адрес,а дори не е отворен браузъра.Преди бях с XP и със същата антивирусна но това не се появяваше.
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: Sergio в Ноември 16, 2010, 04:48:17 pm
От една седмица съм с инсталиран Уиндоус 7 и от три дни антивирусната(Avast 5 free)започна да изписва по няколко пъти на ден DCOM Exploit блокиран и някакъв IP адрес,а дори не е отворен браузъра.Преди бях с XP и със същата антивирусна но това не се появяваше.

Exploit значи уязвимост в програма или OS.

Следвайте следната инструкция за работа с Security Check:
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: larycc в Ноември 16, 2010, 10:14:50 pm
Виж и това (http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,31.0.html) ::)
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: XMAS в Ноември 17, 2010, 10:21:25 pm
Виж и това (http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,31.0.html) ::)
И аз тъкмо щях да дам линк до тази тема :)  ;D
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: larycc в Ноември 17, 2010, 10:30:27 pm
Малко е стара, но това беше един от първите проблеми, с които  се сблъсках покрай компа :)
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: Petroff81 в Декември 19, 2010, 12:26:08 pm
Благодаря на всички за отговорите и се извинявам,че пиша с такова закъснение но нямах време.Проблема го реших като пак си инсталирах добрия стар Уиндоус ХP. Сега вече почти месец няма ядове. :) :) :) :) :) :) :) :)
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: Galin Todorov в Февруари 03, 2011, 02:09:44 pm
Благодаря на всички за отговорите и се извинявам,че пиша с такова закъснение но нямах време.Проблема го реших като пак си инсталирах добрия стар Уиндоус ХP. Сега вече почти месец няма ядове. :) :) :) :) :) :) :) :)

Това не е решение, а отлагане на неизбежното. :) Вече има Windows7 SP1. Слагай го, доста неща са поправени. Грехота е на компютър който може да работи с Windows 7 , да слагаш десетгодишна система.
Титла: Re:DCOM Exploit
Публикувано от: Sergio в Февруари 03, 2011, 02:15:25 pm
Благодаря на всички за отговорите и се извинявам,че пиша с такова закъснение но нямах време.Проблема го реших като пак си инсталирах добрия стар Уиндоус ХP. Сега вече почти месец няма ядове. :) :) :) :) :) :) :) :)

Това не е решение, а отлагане на неизбежното. :) Вече има Windows7 SP1. Слагай го, доста неща са поправени. Грехота е на компютър който може да работи с Windows 7 , да слагаш десетгодишна система.

    И къде е тоя SP1 ?  По-тракерите сигурно, не ми трябва от там ще си чакам windows update.
    XP наистина доста остаря, но предпочитам него например отколкото провала Vista.