avast! antivirus > avast! 4.x/5.x Free/Pro/IS

Сигурната зона в avast IS

(1/2) > >>

s@shbb:
Здравейте,
Ползвам безплатната версия на avast от няколко години и съм много доволен. Днес реших да се възползвам от оферта, която ми дава възможност да тествам avast! Internet Security 6.0.1289 за гратисен период от 15 дни.
Това което ме заинтригува в avast IS бе опцията - "Сигурна зона". Налага ми се да правя онлайн разплащания, също така често ползвам и е-банкиране. Конкретно с тази опция е свързан и моя въпрос. В сигурната зона можеш да ползваш само така наречения SafeZone web browser (чист Chrome, без plug-in), което е напълно логично от гледна точка на сигурността. Как да ползвам лично е-банкиране, като не мога да инсталирам в SafeZone web browser сертификата издаден от банката, който е задължителен за да извърша която и да е транзакция?
Разглеждам продукта от няколко минути и ако съм пропуснал нещо в настройките, което отговаря на моя въпрос, моля да бъда извинен.

Еди:
Аз за целта ползвам Убунту, като ОС с браузър Музила ФФ и опцията „Влючване на поверително сърфиране“.

s@shbb:
Без Линукса, аз също използвам тази последователност на действие. Това го правя без "сигурната зона" на avast. Тогава излиза, че тази опция лично за мен не носи никаква допълнителна стойност! Честно казано, съмнява ме да е така.

Еди:
В кое се съмняваш? При АИС има доста по-голяма сигурност и аз я ползвам от края на миналата година. Тука във този форум имаше тема с линк към коледна промоция за 1 годишен период. Успях от една друга промоция да се сдобия с ключ до април месец догодина. Аз лично съм си доволен, но за банкови операции, които не изискват ИЕ, аз предпочитам много по-сигурната в това отношение ОС. Става въпрос за пари все пак, а не за някоя открадната парола за поща, форум, сайт или книжно лице (ФБ) ;)

Sergio:

--- Цитат на: Еди в Септември 14, 2011, 01:46:55 pm ---В кое се съмняваш? При АИС има доста по-голяма сигурност и аз я ползвам от края на миналата година. Тука във този форум имаше тема с линк към коледна промоция за 1 годишен период. Успях от една друга промоция да се сдобия с ключ до април месец догодина. Аз лично съм си доволен, но за банкови операции, които не изискват ИЕ, аз предпочитам много по-сигурната в това отношение ОС. Става въпрос за пари все пак, а не за някоя открадната парола за поща, форум, сайт или книжно лице (ФБ) ;)

--- Край на цитат ---

И аз ползвам Линукс предпочитам KDE ;D Kubuntu

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия