Автор Тема: Сигурната зона в avast IS  (Прочетена 574 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен s@shbb

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
  • avast! потлебител
Сигурната зона в avast IS
« -: Септември 12, 2011, 02:38:33 pm »
Здравейте,
Ползвам безплатната версия на avast от няколко години и съм много доволен. Днес реших да се възползвам от оферта, която ми дава възможност да тествам avast! Internet Security 6.0.1289 за гратисен период от 15 дни.
Това което ме заинтригува в avast IS бе опцията - "Сигурна зона". Налага ми се да правя онлайн разплащания, също така често ползвам и е-банкиране. Конкретно с тази опция е свързан и моя въпрос. В сигурната зона можеш да ползваш само така наречения SafeZone web browser (чист Chrome, без plug-in), което е напълно логично от гледна точка на сигурността. Как да ползвам лично е-банкиране, като не мога да инсталирам в SafeZone web browser сертификата издаден от банката, който е задължителен за да извърша която и да е транзакция?
Разглеждам продукта от няколко минути и ако съм пропуснал нещо в настройките, което отговаря на моя въпрос, моля да бъда извинен.

Неактивен Еди

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 71
Re: Сигурната зона в avast IS
« Отговор #1 -: Септември 12, 2011, 10:28:11 pm »
Аз за целта ползвам Убунту, като ОС с браузър Музила ФФ и опцията „Влючване на поверително сърфиране“.

Неактивен s@shbb

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #2 -: Септември 13, 2011, 11:50:38 am »
Без Линукса, аз също използвам тази последователност на действие. Това го правя без "сигурната зона" на avast. Тогава излиза, че тази опция лично за мен не носи никаква допълнителна стойност! Честно казано, съмнява ме да е така.

Неактивен Еди

• Начинаещ
  • **
  • Публикации: 71
« Отговор #3 -: Септември 14, 2011, 01:46:55 pm »
В кое се съмняваш? При АИС има доста по-голяма сигурност и аз я ползвам от края на миналата година. Тука във този форум имаше тема с линк към коледна промоция за 1 годишен период. Успях от една друга промоция да се сдобия с ключ до април месец догодина. Аз лично съм си доволен, но за банкови операции, които не изискват ИЕ, аз предпочитам много по-сигурната в това отношение ОС. Става въпрос за пари все пак, а не за някоя открадната парола за поща, форум, сайт или книжно лице (ФБ) ;)

Неактивен Sergio

• King
  • Потребител
  • Публикации: 131
  • avast! hunter
« Отговор #4 -: Септември 15, 2011, 09:35:10 pm »
В кое се съмняваш? При АИС има доста по-голяма сигурност и аз я ползвам от края на миналата година. Тука във този форум имаше тема с линк към коледна промоция за 1 годишен период. Успях от една друга промоция да се сдобия с ключ до април месец догодина. Аз лично съм си доволен, но за банкови операции, които не изискват ИЕ, аз предпочитам много по-сигурната в това отношение ОС. Става въпрос за пари все пак, а не за някоя открадната парола за поща, форум, сайт или книжно лице (ФБ) ;)

И аз ползвам Линукс предпочитам KDE ;D Kubuntu

Don't Worry, Be Free.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1026
    • avast! на Български
« Отговор #5 -: Септември 15, 2011, 10:00:18 pm »
Това което ме заинтригува в avast IS бе опцията - "Сигурна зона". Налага ми се да правя онлайн разплащания, също така често ползвам и е-банкиране. Конкретно с тази опция е свързан и моя въпрос. В сигурната зона можеш да ползваш само така наречения SafeZone web browser (чист Chrome, без plug-in), което е напълно логично от гледна точка на сигурността. Как да ползвам лично е-банкиране, като не мога да инсталирам в SafeZone web browser сертификата издаден от банката, който е задължителен за да извърша която и да е транзакция?
Разглеждам продукта от няколко минути и ако съм пропуснал нещо в настройките, което отговаря на моя въпрос, моля да бъда извинен.
Здравей,
Не съм сигурен, но какво точно представлява този сертификат на банката - плъгин или нещо друго? Ако е плъгин няма как да се инсталира за съжаление.  (все пак ще се поразровя и ако намеря повече информация ще пиша тук ;) )
Без Линукса, аз също използвам тази последователност на действие. Това го правя без "сигурната зона" на avast. Тогава излиза, че тази опция лично за мен не носи никаква допълнителна стойност! Честно казано, съмнява ме да е така.
Опцията „Включване на поверително сърфиране“ е в голяма степен много по-несигурна от Сигурната Зона на avast! ... защо? Защото „Влючване на поверително сърфиране“ главно означава, че браузърът ви няма да записва информация в историята на сърфирането, няма да запаметява бисквитки и няма да запаметява въведената от вас информация във формите в сайтовете, нищо друго - тоест това не значи, че информацията която въвеждате в сайтовете не може да бъде записана от трети приложения, като например Keyloggers, spyware и други подобни вредители. Когато ползвате Сигурната зона, никакво друго приложение няма достъп до информацията ви освен avast!, тъй като Сигурната зона работи във виртуализирано пространство изолирано от останалата част на системата, по този начин дори компютърът ви да е заразен няма опасност информацията ви да бъде открадната. Надявам се да съм обяснил ясно за какво става дума, понеже понякога се оплитам в изреченията си  ;) ;D
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен s@shbb

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #6 -: Януари 03, 2012, 01:56:03 pm »
Честита и успешна 2012 година на всички!
Въпросите ми касаещи "сигурната зона" на avast IS се изясниха с времето и реших, че ще ми бъдат полезни допълнителните функции на IS. Обмислям тази оферта 
Въпросът ми е - 29,99 евро цената за три отделни лиценза ли е? Тоест за тази сума ще мога да си инсталирам  avast  Internet Security на три различни машини за една година.

Неактивен Sergio

• King
  • Потребител
  • avast! hunter
« Отговор #7 -: Януари 05, 2012, 02:07:51 am »
Честита и успешна 2012 година на всички!
Въпросите ми касаещи "сигурната зона" на avast IS се изясниха с времето и реших, че ще ми бъдат полезни допълнителните функции на IS. Обмислям тази оферта 
Въпросът ми е - 29,99 евро цената за три отделни лиценза ли е? Тоест за тази сума ще мога да си инсталирам  avast  Internet Security на три различни машини за една година.

Да, лиценза е за три машини, може да направите с някой комбина да си раделите таксата за лиценза.
 Предполагам това го виждате от free версията, защото в официалния сайт такава оферта не виждам.

Don't Worry, Be Free.

Неактивен s@shbb

• Новак
  • *
  • avast! потлебител
« Отговор #8 -: Януари 05, 2012, 09:00:11 am »

Предполагам това го виждате от free версията, защото в официалния сайт такава оферта не виждам.
Да, офертата я виждам в безплатната версия, защото там съм си активирал 20 дни тестов период на Internet Security. Наистина разликата с цената от официалния сайт е мотивираща за покупка!

Неактивен Sergio

• King
  • Потребител
  • avast! hunter
« Отговор #9 -: Януари 05, 2012, 06:24:17 pm »
Наистина разликата с цената от официалния сайт е мотивираща за покупка

Така е, но заплащането става чрез visa,mastercard,paypal,Check-prepayment. Трябва да се има това в предвид.

Don't Worry, Be Free.