Общ Форум > Други проблеми...
Проблем с avast
geo-ivanov:
Здравейте имам следния проблем.
Свалихме от официалния Ви сайт пробната версия за 30 дни. Инсталирахме avast, той предложи да рестартира компютъра. Когато рестартирахме компютъра тя се зареди преди windows и започна да сканира за вируси. Когато откри първия файл даде няколко опции за избор от 1 до 8. Избрахме 4 да премести всички в клетката(точния текст не го помня). Когато програмата свърши с проверката на windows компютъра не можеше да се стартира. Зареждаше windows показва се мишката и някакъв син екран, който се скриваше за по малко от секунда и не можеше да се прочете какво е съобщението. Можете ли да ми кажете как да си въстановя файловете, които са изтрити от avast за да може да се стартира нормално windows?
Sergio:
--- Цитат на: geo-ivanov в Септември 01, 2011, 11:41:29 am --- Здравейте имам следния проблем.
Свалихме от официалния Ви сайт пробната версия за 30 дни. Инсталирахме avast, той предложи да рестартира компютъра. Когато рестартирахме компютъра тя се зареди преди windows и започна да сканира за вируси. Когато откри първия файл даде няколко опции за избор от 1 до 8. Избрахме 4 да премести всички в клетката(точния текст не го помня). Когато програмата свърши с проверката на windows компютъра не можеше да се стартира. Зареждаше windows показва се мишката и някакъв син екран, който се скриваше за по малко от секунда и не можеше да се прочете какво е съобщението. Можете ли да ми кажете как да си въстановя файловете, които са изтрити от avast за да може да се стартира нормално windows?
--- Край на цитат ---
Хм, не се сещам по default да сканира вие трябва да сте му задали да сканира на boot - time scan.
Опитайте се да влезете под safe mode с F8 при стартиране на компютъра не OS.
Ако успеете да влезете стартирайте аваст и направете снимка на клетката.
geo-ivanov:
Благодаря за бързия отговор. Опитахме да стартираме компютъра чрез safe mode но системата ни казва, че неможе да се стратира. Тъй като windows е оригинален намерихме оригиналния диск и му зададохме опция repair, но отново нямаше промяна и не се стартира. Най-вероятно avast е вкарала в карантина важни за windows компоненти. Има ли някакъв друг начин да стартираме windows или да влезнем в стария за да възтановим информацията?
Sergio:
--- Цитат на: geo-ivanov в Септември 01, 2011, 01:32:24 pm ---Благодаря за бързия отговор. Опитахме да стартираме компютъра чрез safe mode но системата ни казва, че неможе да се стратира. Тъй като windows е оригинален намерихме оригиналния диск и му зададохме опция repair, но отново нямаше промяна и не се стартира. Най-вероятно avast е вкарала в карантина важни за windows компоненти. Има ли някакъв друг начин да стартираме windows или да влезнем в стария за да възтановим информацията?
--- Край на цитат ---
Възможно е да е прибрала важни файлове на win, ако са били заменени/пачнати от вируса...
Наизуст не ми се говори трябва да се види.
М/у другото с кой Windows сте и SP ?
geo-ivanov:
Версията e windows XP SP1.Ако се сещате за някой сервиз, в който могат да ни помогнат ще Ви бъдем много благодарни!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия