avast! antivirus > avast! 4.x/5.x Free/Pro/IS
проблем с вирус в паметта
direktx:
След сканиране ми излиза този резултат обаче няма действие за избор и не може да бъде изтрит вируса, това някаква защита на процесите ли е, защото мисля че преди можеше да се изтриват вируси от там. И втори въпрос имам защо след като съм дал да ми се обновява програмата автоматично, само ми показва че има нова версия, а трябва ръчно да си я обновя, преди не беше така ::) :)
XMAS:
Здравей,
Моля пробвай да премахнеш вируса с помощта на Предстартовата проверка на програмата, това би трябвало да реши проблема.
Относно втория въпрос - говориш за обновяването на програмата или на вирусната база данни ?
direktx:
Ами с програмата, сега с последната версия не знам дали са отстранили това. Иначе си показва, там където е версията, че има нова, надписа изглежда различно и има възможност да се обнови, но това става ръчно, а не автоматично, при условие че аз съм му задал да е автоматично ??? Не знам дали е проблем, дали само при мен е така :)
jovanoty:
И Аз го забелязах това поне при едно 10-на машини макар и да съм го задал да се обновява автоматично като има нова версия програмата не се обновява, а само показва че има такава, и става ръчно. Това предимно ставаше, ако не се лъжа от версия 5 към версия 6.
terminator:
ctfmon.exe не е вирус, а отговаря за текстовите услуги в офис програмите. Не го премахвай. Ако се съмняваш, че твоят файл е заразен си намери от друга система ctfmon.exe и си го подмени с помощта на live CD с windows или linux система на него (за предпочитане линукс, защото Windows се инати понякога при работа с негови файлове, било и от незаредената в момента система). :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия