Системата е Уиндоус ХП Професионал
Става дума за оранжевата иконка на аваст с кръстче - "х"(зачеркната) на нея!.... В момента нямам програма аваст (изтрих я от "всички програми"), а тази иконка си стои, не мога да я махна!
Иначе - преди време си инсталирах безплатен аваст. Той имаше една синя иконка, в десния долен ъгъл на екрана на компютъра. След година, мисля, се оказа, че срокът е изтекъл. Имаше предложение за продължаването програмата аваст и аз се възползвах от него. Понеже почти не знам английски, изглежда съм се насочел към платен аваст с един начален безплатен месец . Програмата се задейства, и се появи оранжевата иконка. Като изтече безплатния месец на платената програма, тя прекъсна и аз се захванах да инсталирам безплатен аваст. Мисля, че се спавих, защото имаше изписано потвърждение за свалянето и за задействането. Не се появи, обаче, действаща иконка в долният десен ъгъл, а си остана старта оранжева с кръстче (недействаща). След това изтрих инсталираната аваст (и сега никъде, според мен, няма аваст в компютъра), а иконката си стои, въпреки моите търсения и усилия да я махна.... Идеята ми е, длед това на чисто пак да сваля, регистрирам и задействам безплатен аваст.