Здравейте! Не бях писал от февруари месец в този форум, но нуждата ме "подтикна" да го направя. Днес в малките часове реших да ъпгрейдна автоматично безплатната версия от 5.0.677 до тази, която се предлага сега 5.1. нещо си. Изписа ми, че инсталацията е протекла успешно и че е желателно да рестартирам компютъра. Потвърдих "рестартирай сега" както си му е реда и след зареждане на биоса и надписа WindowsXp последва черен екран. Чаках близо 15 дори 20 секунди и нищо!. Рестартирах го, пробвах отново - пак се появи черен екран. При третото включване, влязох под Save Mode и ънинсталирах успешно Аваст. След рестартирането всчико си зареди на мига. Нямаше помен от черния екран. Изтеглих от вашия сайт безплатната версия, инсталирах я и уж всичко бе ОК. Към обяд си пускам компютъра, този път си зареди УЖ както трябва и отново се проявиха мизериите от тази последна версия, която за мен е пълна излагация, да не кажа простотия!
Мъчеше се 30 секунди да ми отвори Мозила, а като успееше след ред усилия да се отвори прозореца й, изписваше ми, че програмата не отговаря. Пробвах да отворя и други програми, но също бяха неадекватни. Производителността на компютъра падна драстично. Бавно зареждаше след стартиране, програмите се отваряха след дълго чакане, самите ми браузери бяха напълно неактивни. Видимо компютърът се тормозеше. Казах си - няма да я бъде точно тази версия, докато някой не я дооправи ... след ънинстал и до връщане на точката на възстановяване преди да я инсталирам, сега компютърът ми отново препуска с бясна скорост в интернет пространството. Тоест проблемът е във Вашия телевизор - не в моя! Доволен съм от безплатната версия и не бих я сменил с друга антивирусна, но поне докато не си оправите бакиите, ще си остана с 5.0.677 , от която нямам никакви оплаквания. За друг път ще знам като има нова версия, да изчакам поне 3 месеца да се доизкусури и тогава вече да е годна за използване на ниво потребители.