Автор Тема: Как да "науча" Avast! ,че даден .exe файл не е вирус?  (Прочетена 792 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен EMILLIO_FIELO

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
  • avast! потлебител
Добър ден на феновете на Avast!
Проблема ми е следния:
Как да накарам Avast! да запомни,че даден файл /.exe/ не е вирус?При двата типа проверка - бърза и пълна няма проблем,там задавам да заобикаля въпросния файл от "изключения".
Същото правя и в менюто на "Щит файлова система"...Обаче при отварянето на файла после пак ми дава,че е вирус и си го прибира в клетката.Самия файл е проверен от мен във Virus total,и съм сигурен,че не е вирус и не би навредил на ОС!
Има ли начин да накарам Avast! 5 Pro  да не реагира на този файл?
Кофтито е,че за да го отворя,трябва да спра щитовете преди това.
ОС : Windows 7 Ultimate,версия на Avast ! - Pro 5.0.594
Машина- Dell Studio 1537.
« Последна редакция: Август 30, 2010, 04:07:22 pm от EMILLIO_FIELO »

Неактивен plamen74.72

• Satellite Fan
  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 39
  • Dreambox DM500S/HD
Re:Как да "науча" Avast! ,че даден .exe файл не е вирус?
« Отговор #1 -: Август 30, 2010, 04:43:14 pm »
И аз съм го срещал този проблем с .exe правено от мен като меню за CD и Аваст го прибира в клетката!
И аз съм заинтересован защо го прави? Менюто съм го правил с AutoPlay Media Studio!
Файл качен във Virus Total не го отчита като заплаха (само Авас пищи и го забърсва)!
Ако е необходимо ще го архивирам и що ге прикача към темата за да го тестват по запознатите с вируси, червеи и други заплахи (към които този не е защото както казах аз съм го правил)!
Ето и как изглежда направения от мен файл:

Това са теми за Уиндоус ХР правени от мен, както и линк към фирмата в която работя, и UxTheme Multi Patcher 6.0 (не знам заради него ли пищи или заради другите неща правени от мен но е факт че го забърсва)!
И което е по странно MBAM също го трие?!
100% съм сигурен ,чее безвреден файла, та нали аз съм го правил в крайна сметка!

Неактивен EMILLIO_FIELO

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
  • avast! потлебител
Re:Как да "науча" Avast! ,че даден .exe файл не е вирус?
« Отговор #2 -: Август 30, 2010, 05:01:25 pm »
MBAM при мен ми дава възможност да го вкарам в "белия" списък и повече не ме безпокои...но с този изпълним файл...при мен става дума за нещо много важно...активатора ми за 7 цата...който проверих онлайн с де що можеше програми...Но за мен е важно да разбера начина,по който мога да накарам тази превъзходна програма Аваст да "се научи" за какво става дума..заради това минах 3 дни на MS S Essentials,който ми даваше възможност да "разреша" exe-to.Ама MS SE се усеща доста повече на дори моята двуядрена 4-ри рамка....:)
Та така...не искам заради това да мина пак на Майкрософт Есентиалс-а....не че е лош.Но аз съм си фен на Аваст!