Автор Тема: Вирус HTML:Script-inf  (Прочетена 2191 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Вирус HTML:Script-inf
« -: Юни 14, 2010, 10:23:09 pm »
Здравейте! Предварително се извинявам, ако темата се повтаря.

Влизайки в официален сайт на футболен клуб, а именно - www.asroma.it, Avast ме информира със съобщение за следния вирус - HTML:Script-inf. В появилия ми се прозорец посочих 'Прекъсни връзката', в следващия такъв прозорец 'Изтрий'. Тревогата изчезна. После в Дневника на Avast това стои като 'Предупреждение', няколко на брой -
Sign of HTML:Script-inf has been found in http://www. ...
Sign of HTML:Script-inf has been found in C:\ Document...
Sign of HTML:Script-inf has been found in http://www. ...
Sign of HTML:Script-inf has been found in C:\ Document...
Sign of HTML:Script-inf has been found in http://www. ...
Sign of HTML:Script-inf has been found in C:\ Document...

Въпросът ми е дали вирусът/файлът е изтрит окончателно или е все още в компютъра? Своевременно рестартирах компютъра и работи нормално.

Благодаря!
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 11:17:04 pm от Martin14 »

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #1 -: Юни 16, 2010, 08:14:50 pm »
Здравей!

Изглежда, че сайтът е поредния, който е станал жертва на хакерска атака, защото виждам в момента надписа:

Цитат
Sito in Manutenzione

т.е.

Цитат
Сайтът е в профилактика

Предвид информацията, която ни дадохте, явно това е отговора.

Щом след предприемане на действие "изтрий" не е последвало друго съобщение, което евентуално да подсказва, че зловредния код не е бил изтрит успешно, значи Avast трябва да Ви е защитил успешно и няма от какво да се притеснявате! :)

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #2 -: Юни 16, 2010, 11:21:07 pm »
Благодаря за отговора!

Вече втори-трети ден компютърът работи нормално, нищо не подсказва, че вирусът не е бил изтрит - сериозно 'забиване', проблем с останалите програми, по-бавна работа, някакъв странен звук от кутията и т.н. Пък и Avast не ме информира, че има нещо нередно (при стартиране на компютъра или докато работи 1-2 часа след стартирането), имайки предвид, че антивирусната програма е постоянно включена.
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 11:24:44 pm от Martin14 »

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #3 -: Юни 17, 2010, 06:20:01 pm »
Това е хубаво! :)

Сайтът вече е на линия и няма признаци за наличие на зловреден код.

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf ... Троянски кон
« Отговор #4 -: Юли 14, 2010, 08:21:55 pm »
Здравейте отново!

Алармирам за поредния сайт, който явно е станал жертва на хакери този път с троянски кон - www.clubs1.bg.

Sign of HTML:IFrame-NO[Trj] has been found in C:\Documents ...
Sign of JS:Proentexi-BX[Trj] has been found in C:\Documents ...

Като предния път, Avast ме информира, натиснах бутона 'Изтрий', както и да се изтрият файловете при следващо стартиране на компютъра като опция, не последва някакво друго проблемно съобщение след това. Отново стои като предупреждение в дневника на Avast. Засега всичко е наред. Дано зловредният код да не е останал.
« Последна редакция: Юли 14, 2010, 08:24:42 pm от Martin14 »

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #5 -: Юли 15, 2010, 12:28:15 am »
Здравей!

Благодарим отново!

Проверих сайта и изглежда, че вече е чист! Няма наличие на зловреден код, предполагам че администрацията на сайта е успяла да отреагира бързо на ситуацията.

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #6 -: Юли 15, 2010, 07:01:42 pm »
И при мен изглежда всичко е наред с компютъра. Avast си свърши работата. :)

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #7 -: Август 08, 2010, 10:30:35 pm »
Здравейте! Преглеждайки снимка във facebook, се появи следното съобщение от Avast, което после остана в дневника му като 'предупреждение':

Sign of Win:32 Palevo-AE[Wrm] has been found in "http:...

В излезлия прозорец на Avast посочих 'Прекъсни връзката', но следващ не последва като например 'Изтрий' ... Някой има ли представа защо?

Благодаря!

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #8 -: Август 08, 2010, 11:11:16 pm »
Здравей!

Би ли представил линк?

Явно си попаднал на зловреден код, който е бил засечен от Avast, но още преди да го зареди и просто те е подтикнал да прекъснеш връзката, за да не се стигне до вреди на системата ти.

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #9 -: Август 08, 2010, 11:21:18 pm »
Да, на практика стана точно така. Страницата тръгна да се отваря, появи ми се съобщението от Avast и след като прекратих връзката, Internet Explorer просто не зареди страницата, не я отвори.

Не е само при мен, защото и други познати се оплакват от същото. http://facebook.vjwlimited.com/photos.php

Доколкото те разбрах, проблем няма.

Неактивен Еди

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 71
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #10 -: Август 09, 2010, 12:46:15 am »
И при мен така направи, само дето с разликата, че Аваст блокира връзката предварително без да ме пита. Само ме уведоми за това.

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #11 -: Август 09, 2010, 02:46:53 am »
Благодаря ти!

Просто не те е допуснал до съдържанието на страницата, което наистина е добре, защото няма начин да станеш жертва по този начин.

Можеш само да си доволен! :)

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #12 -: Август 09, 2010, 06:25:29 pm »
А аз ти благодаря за пореден път за отзивчивостта! :)

Неактивен Maniac

  • Начинаещ
  • **
  • Публикации: 68
  • Malware Removal
    • Блогът на Maniac
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #13 -: Август 11, 2010, 11:44:30 am »
Моля! :)

Неактивен Martin14

  • Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • avast! потлебител
Re:Вирус HTML:Script-inf
« Отговор #14 -: Декември 10, 2010, 11:31:45 pm »
Здравейте!

Преглеждайки профила си в най-големия руски торент сайт (rutracker.org - извинявам се, ако е проблем, че го цитирам) Avast ме алармира вирус и в дневника на Avast остана следното предупреждение:

Sign of "JS:Pdfka-AUL[Expl] has been found in "http://n...

В появилия се прозорец прекъснах веднага връзката, но следващо съобщение не последва. Затворих веднага и браузъра. Компютърът си работи нормално след това. Въпросът ми е дали е било само предупреждение или вирусът е останал в компютъра?

Благодаря!