Бях задал този въпрос в един друг форум, но рекох и тук да попитам!
Снощи сложих за няколко часа Free версията....в последствие я махнах заради проблема за който питам! Установих, че не работи (или поне при мен е така) опцията "Изключения"! Става въпрос за прословутият файл от ВИАС: kiip.exe. Добавил го бях във всички възможни изключенията, но програмата го засича и го праща директно в карантината!. При опит за възстановяване от карантината, уж би трябвало да го възстанови, но при опит за стартиране, излиза грешка, че Уиндоуса не може да открие файла, т.е. явно той не е възстановен! Естествено махнах Аваста, защото тази програмка от ВИАС ми е необходима, а при това положение нямаше как да работя с нея!
Иначе относно засичанията, Аваст-а се представи (по моите критерии) много добре. Тествах го на тоя адрес:
http://www.malwaredomainlist.com/mdl.php
на първите 50-ина заплахи, т.е. на най-новите заплахи. някои от линковете не бяха активни, но на активните даде резултат: 29/ 40, т.е. 72.5%, което за "zero day" зарази мисля е повече от добро засичане! Явно има добра детекция, НО...също така и проблеми с горе-споменатите настройки!
Някой забелязвал ли е подобен проблем с изключенията, и как може да се разреши?