Здравейте,
Първо да отговоря на първоначалния въпрос - в момента се работи по превода, най-вероятно до 1-2 седмици трябва да имаме финален провод поне на интерфейса, а помощните файлове ще последват след това (те са моя работа, но в момента нямам възможност да се заема с тях, тъй като съм в изпитна сесия. Ще се заема с тях след 29-ти)
Отонсно проблемите: ще ви цитирам едно друго мое изказване относно това от форумите на калдата:
Аз не мисля, че имаше избързване с пускането на 5-цата, нека се обоснова - версия 5 беше в бета стадий близо 6 месеца, през които доста неща бяха оправени, също бета версията имаше около 1 милион потребители в края на този бета стадий, които нямаха никакви проблеми с последните бета версии, но настъпи един момент в който просто беше необходимо да се пусне и публичната версия, за да могат да се доизчистят и последните проблеми. Не трябва да забравяме, че версия 5 е ОГРОМНА промяна в сравнение с 4.х, тоест това е един изцяло нов продукт и като такъв винаги ще има "недоизкосурени" неща. Това е ... След няколко дена трябва да се появи нова версия, която да оправи намерените до момента проблеми във финалната.
Забелязах, че повечето проблеми възникват при потребители с XP (не казвам, че при другите няма проблеми).
Относно обновяването, моля проверете отново дали сте позволили интернет достъп но услугите на avast! във вашите огнени стени.
И накрая моля да внимавате с нецензурираните изрази, защото ще се наложи да се включа и да изтривам постове