Автор Тема: Излезе avast! Free и avast! IS - 5.0.314 Beta3  (Прочетена 2827 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Публикации: 164
  • Avast!5 technology
Излезе avast! Free и avast! IS - 5.0.314 Beta3
« -: Декември 24, 2009, 11:02:59 am »
« Последна редакция: Декември 24, 2009, 01:21:00 pm от XMAS »
avast! Virus Cleaner Free GMER technology

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
  • Публикации: 1026
    • avast! на Български
Re: Излезе avast! Free и avast! IS - 5.0.314 Beta3
« Отговор #1 -: Декември 24, 2009, 01:27:25 pm »
Ето от тук пък можете да изтеглите avast! Internet Security 5.0.314 Beta3  - http://files.avast.com/files/beta/5.0.314/setup_ais.exe

За момента няма списък с промени, но от Alwil Споменават, че са поправени много от докладваните проблеми, както и че вече IS трябва да е доста по-стабилен.

Също така вече е вградена и лицензната система, така че IS вече е в триал период от 30 дни. А безплатната версия изисква регистрация, можете да ползвате старите си лицензни номера за Home версията или да се регистрирате на ново чрез вградената в програмата регистрационна форма.  ;)

По принцип е възможно да обновите, чрез вградената система за обновяване, но моята препоръка е да деинсталирате инсталраната си програма и да инсталирате на ново новата версия. (понеже аз лично имах проблеми с обновяването, а след деинсталация и нова инсталация всичко си върви както трябва;)
You've Got To Get Close To The Flame To See What It's Made Of...

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Avast!5 technology
« Отговор #2 -: Декември 24, 2009, 02:02:06 pm »
По принцип е възможно да обновите, чрез вградената система за обновяване, но моята препоръка е да деинсталирате инсталраната си програма и да инсталирате на ново новата версия. (понеже аз лично имах проблеми с обновяването, а след деинсталация и нова инсталация всичко си върви както трябва;)

Аз лично нямах проблем,обнови се сама и ми поиска рестарт.
Виждам има добавени нови звукови ефекти,готино. 8)
Активен е вече и модула сканиращ скриптове,при мен в случая при Mozilla Firefox,но не знам защо беше добавен към изключенията,махнах го от там. ;)

Така като гледам няма да има нужда да се регистрирате всяка година,срока е значително удължен,а това улеснява определено ползващите безплатната версия на програмата.

Използвах вградената форма в програмата за регистрация и очаквам отговор  на имейла.
« Последна редакция: Декември 24, 2009, 02:43:06 pm от mihnev »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #3 -: Декември 24, 2009, 02:42:07 pm »
Използвах вградената форма в програмата за регистрация и очаквам отговор  на имейла.
В момента сървъра за лицензите не работи, така че може да се забави малко лиценза или да се наложи да се регистрираш наново.

Относно удължаването - това не е така, до колкото ми е известно ще се изисква регистрация на всяка една година, както си беше до сега. Провери си дата и часа на системата  ;)
Ами дам възможно е. Аз в момента ползвам пакета, и може заради това да се е получило така, но все пак малко предпазливост никога не е във вреда  ;)

Относно звуците, дам по-добри са от старите - но те си бяха там още от началото на бетата, просто не всички работеха под Windows 7 ;)

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Avast!5 technology
« Отговор #4 -: Декември 24, 2009, 02:47:26 pm »
В момента сървъра за лицензите не работи, така че може да се забави малко лиценза или да се наложи да се регистрираш наново.

Относно удължаването - това не е така, до колкото ми е известно ще се изисква регистрация на всяка една година, както си беше до сега. Провери си дата и часа на системата  ;)
Ами дам възможно е. Аз в момента ползвам пакета, и може заради това да се е получило така, но все пак малко предпазливост никога не е във вреда  ;)

Относно звуците, дам по-добри са от старите - но те си бяха там още от началото на бетата, просто не всички работеха под Windows 7 ;)

Датата и часа са в нормата.Преинсталирах програмата и се оправи сега е до 23.01.2010
Обаче ми изписва грешка когато реша да въведа наново лиценза,получен преди малко на пощата ми,може би не го приема понеже е все още бета или понеже сървъра е все още  offline . :o

Цитат
There are many fixes in this build as well as some new stuff (sorry, no detailed change log for now). Stability of the IS should now be substantially improved. A few things are still not implemented (a few of the firewall features, such as the Firewall logs, the low-level packet rules and the Process control expert settings).

BTW the Free AV registration process doesn't work at this moment; it's not a problem with the program itself - it's a problem with the registration server (which is currently offline). It should start working soon though (as soon as one of the guys responsible for it fixes the problem).

« Последна редакция: Декември 24, 2009, 02:57:42 pm от mihnev »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #5 -: Декември 24, 2009, 03:10:44 pm »
Да и при мен не ги приема, но спокойно има време. Когато оправят сървъра всичко би трябвало да е нормално.

Може би сега е момента да спомена че от обновяване на вирусната база данни 091221-1 avast! 5 вече разполага и с нов почистващ модул, който ще се използва за почистване на силни зарази - в момента той може да почиства (лекува) напълно Win32:SysPatch [Wrm], Win32:DunDun, Win32:Alma, Win32:Alman (W32/Almanahe) още ще бъдат добавени с времето.

Този модул е само за версия 5 и не е достъпен при 4.8 - почистването/лекуването става с помощта на новия емулиращ енджин на програмата  ;)

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Avast!5 technology
« Отговор #6 -: Декември 24, 2009, 03:52:30 pm »

А модула  Behavior Shield ,има ли повече инфо за него? Нищо не ми e отчeло на Shield Trffic ,графиката нищо не показва?
« Последна редакция: Декември 24, 2009, 03:54:25 pm от mihnev »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #7 -: Декември 24, 2009, 03:59:15 pm »

А модула  Behavior Shield ,има ли повече инфо за него? Нищо не ми e отчeло на Shield Trffic ,графиката нищо не показва?

За него все още нищо. До колкото знам все още не е напълно функциониращ  ;)

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Avast!5 technology
« Отговор #8 -: Декември 24, 2009, 04:05:33 pm »

За него все още нищо. До колкото знам все още не е напълно функциониращ  ;)

И все пак,днес аз се зарадвах определено на този билд.Звуковите ефекти ме впечатляват,определено се работи здраво над  съвместимостта с най-новата ОС на Microsoft , Windows7 ,което в случая е правилната посока за мен.

Весели празници и Весела Коледа!!!

Неактивен selin64

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #9 -: Декември 28, 2009, 08:40:31 am »
При мене се получи фал с новата версия. След обновяването започна постоянно рестартиране и се наложи да преинсталирам Уиндоуса. На новия инсталирах на чисто версията и пак се получи същото, рестарт след рестарт, не мога да деинсталирам аваста. И затова след второто преинсталиране на Уиндоуса си сложих стария 4.8 аваст. Ще се наложи да изчакам окончателната версия.

Неактивен lost in

• Глобален Модератор
  • Потребител
  • Avast!5 technology
« Отговор #10 -: Декември 29, 2009, 03:33:45 pm »
При мене се получи фал с новата версия. След обновяването започна постоянно рестартиране и се наложи да преинсталирам Уиндоуса. На новия инсталирах на чисто версията и пак се получи същото, рестарт след рестарт, не мога да деинсталирам аваста. И затова след второто преинсталиране на Уиндоуса си сложих стария 4.8 аваст. Ще се наложи да изчакам окончателната версия.
Интересно каква ли е била причината,съмнява ме да е само от Avast!5 beta не съм срещам сродни проблеми като вашия.
От версия alfa до последна beta,програмата няма подобни, като тази описана от вас аномалия.
Ако все пак  ви се случи отново,не се колебайте да пишете,ще открием причините.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 03:35:50 pm от mihnev »

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #11 -: Декември 29, 2009, 04:03:24 pm »
И аз не съм чувал за такъв проблем, но все пак това е бета и е възможно да се получават такива работи - въпреки че както mihnev каза, на дали това е породено само от avast! 5 beta. Все пак би могъл на пробваш новата версия 5.0.326, където има доста поправки - http://avast.softvisia.com/forum/index.php/topic,415.0.html  ;)

Неактивен selin64

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Декември 30, 2009, 08:49:09 am »
Здравейте, опитах и новата версия на аваст, на друг компютър и се получи пак същия фал, който описах по-горе, рестарт след рестарт. Този път обаче успях под Safe Mode да деинсталирам аваста и пак сложих 4.8. С него няма никакви проблеми. Забравих да кажа, че ОС са на първия XP SP2, а на втория компютър XP SP3.

Неактивен XMAS

• avast! translator
  • Администратор
  • avast! freak
    • avast! на Български
« Отговор #13 -: Декември 30, 2009, 11:37:51 am »
Здравейте, опитах и новата версия на аваст, на друг компютър и се получи пак същия фал, който описах по-горе, рестарт след рестарт. Този път обаче успях под Safe Mode да деинсталирам аваста и пак сложих 4.8. С него няма никакви проблеми. Забравих да кажа, че ОС са на първия XP SP2, а на втория компютър XP SP3.
Здравей,

Така, наистина съществува такъв проблем при XP - това става заради Behavior Shield компонента - в момента се работи по проблема и се очаква да бъде поправен в следващата версия ;)

Неактивен selin64

• Новак
  • *
« Отговор #14 -: Декември 30, 2009, 04:18:00 pm »
Благодаря! Надявам се, ще информирате поправен ли е този проблем или ще трябва да чакам още ;)